Toppturdager ved Glitterheim

Fellestur

Fra dato
15. mars 2018 kl. 09:34
Til dato
18. mars 2018
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Jubileum2018
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Glitterheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
11568

Flotte vinterdager på Glitterheim. Vi tar med fjellskiene og tar en langhelg til fjells, og forhåpentligvis kan vi krysse av noen 2000-metertopper denne helgen. På Glitterheim er vi midt i fjelleldoradet, og kan velge og vrake mellom topper. Norges nest høyeste topp, Glittertind ligger rett utenfor døra.

 

Dag 1: Ankomst Glitterheim
Oppmøte i Oslo Bussterminal, ved plattformen, 20 minutter før avreise. Se på monitorer ved hovedinngangen for hvilken plattform det er. Avreise med tog kl.09.34 til Vinstra, ankomst kl.13.04. Ekstrabuss til Veoli, avreise kl.13.15. Videre med beltebil til Glitterheim (1390 moh), ankomst ca kl.17.30. På kvelden blir det gjennomgang av program, middag og sosialt samvær. 

Dag 2: Topptur Glittertind
Dagens tur går til Norges nest høyeste topp, Glittertind(2465moh). Les mer om turen her på ut.no

Dag 3: Topptur Nautgardstind
Vi tar ski fatt til Nautgardstind(2258moh). Kjempe fin tur, med spekatukær utsikt til Jotunheimen. 

Dag 4: Avreise Oslo
Vi ser an vær og form. Kanskje vi lurt inn en liten tur før avreise? Vi tar skia fatt fra Glitterheim til Veoli. Ekstrabuss fra Veoli til Vinstra, ankomst kl. 18.45. Videre med tog til Oslo S, ankomst kl.20.04

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

  

Pris:
Kr 4 710,- fra/til Veoli
Kr 6 539,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg: NOK 700,-. Klikk her for å bli medlem av DNT.
Turpakken inkluderer: overnatting, turleder og alle måltider (frokost, niste/termos pg vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet: På denne turen bruker vi fjellski, og oppsøker ikke brattere terreng. Ønsker du litt tøffere og brattere turer, sjekk ut DNT Fjellsport Oslo sitt turprogram. 

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Øst 1:50 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Pakkeliste vinter: 
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Viktig informasjon om fellesturer vinter: 
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter".

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

Toppturdager ved Glitterheim

Flotte vinterdager på Glitterheim. Vi tar med fjellskiene og tar en langhelg til fjells, og forhåpentligvis kan vi krysse av noen 2000-metertopper denne helgen. På Glitterheim er vi midt i ...

Kontaktinformasjon: