Avlyst Toppturdager ved Glitterheim

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

Fellestur

Fra dato
15. mars kl. 09:34
Til dato
18. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Topptur, Jubileum2018
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
11568
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Flotte vinterdager på Glitterheim. Vi tar med fjellskiene og tar en langhelg til fjells, og forhåpentligvis kan vi krysse av noen 2000-metertopper denne helgen. På Glitterheim er vi midt i fjelleldoradet, og kan velge og vrake mellom topper. Norges nest høyeste topp, Glittertind ligger rett utenfor døra.

 

Dag 1: Ankomst Glitterheim
Oppmøte på Oslo S, oppe i avgangshallen ved nedgang til plattformen, 20 minutter før avreise.  Avreise med tog kl.09.34 til Vinstra, inkludert togbytte på Lillehammer. Ekstrabuss fra Vinstra kl 13.05 til Veoli. Fra Veoli tar vi beltebil kl.15.00 til Glitterheim (1390 moh), ankomst ca kl.17.30. På kvelden blir det gjennomgang av program, middag og sosialt samvær. 

Dag 2: Topptur Glittertind
Dagens tur går til Norges nest høyeste topp, Glittertind (2465moh). Vi satser selvsagt på godt føre og vær og at vi får en strålende utsikt! Les mer om turen her på ut.no

Dag 3: Topptur Nautgardstind
Vi tar ski fatt til Nautgardstind (2258moh). Kjempe fin tur med spekatukær utsikt utover Jotunheimen. Om kvelden kan vi sitte i peisstua å se over til toppen å mimre over dagens tur.

Dag 4: Glitterheim - Veoli, ca 25 km, ca 7 timer. Hjemreise
Turen fra Glitterheim østover til Veoli er flott. Nydelig skue mot blant annet Rondane og deilig med mer enn 500 høydemetere utfor. Ekstrabuss ca kl. 16.45 fra Veoli til Vinstra, ankomst ca kl. kl. 18.30. Videre med tog kl.18.59 til Oslo S, ankomst kl.22.04.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

  

Pris:

Kr 4 736,- fra/til Veoli
Kr 6 598,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg: NOK 700,-. Klikk her for å bli medlem av DNT.
Turpakken inkluderer: overnatting, turleder og alle måltider (frokost, niste/termos pg vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet: På denne turen bruker vi fjellski, og går normalruta til topps. Ønsker du litt tøffere og brattere turer, sjekk ut DNT Fjellsport Oslo sitt turprogram. 

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Øst 1:50 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Pakkeliste vinter: 
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Viktig informasjon om fellesturer vinter: 
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter".

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

Toppturdager ved Glitterheim

Flotte vinterdager på Glitterheim. Vi tar med fjellskiene og tar en langhelg til fjells, og forhåpentligvis kan vi krysse av noen 2000-metertopper denne helgen. På Glitterheim er vi midt i ...

Kontaktinformasjon: