Avlyst Vårskitur Hardangervidda - Skarvheimen

Fellestur

Fra dato
25. april 2018 kl. 12:03
Til dato
29. april 2018 kl. 22:35
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Hyttetur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
11594
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Fantastisk vårskitur med lange lyse dager, kupert terreng, lange dagsetapper og flere langtrakte fjellplatåer. Ruten kan til tider blitt litt krevende, men belønningen er stor. Vi starter skituren på Hardangervidda med utsikt mot Hardangerjøkulen, Norges sjette største isbre. Skituren fortsetter nordover, gjennom det fantastiske fjellområdet Skarvheimen.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Krækkja, ca 4,5 km/1-2 t.
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavla i avgangshallen. Avreise med Bergenstoget kl. 12.03 til Geilo, ankomst 15.38 og videre med ekstrabuss fra Geilo kl 15.45 til Fagerheim, ankomst ca 16.25.  På ski over Store Krækkja til Krækkja (1161 moh). Etter middag benytter vi kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og etappene.

Dag 2: Krækkja - Finsehytta, ca 24 km/8-9 t.
En lang dags ferd nordover, langs østbredden av Drageidfjorden (1180 moh) og over Finnsbergvatnet (1190 moh). Videre i et små kupert terreng men også med store åpne vidder. Over Midtnutvatnet (1323 moh), over Finsefetene og ned til Finsehytta (1223 moh). Dette er en av turens lengste etappe og kan bli krevende ved mye vær og vind. Skulle solen og en lett bris komme over oss, kan vi bare la skiene gli avgårde å nyte synet av Hardangerjøkulen som vi kan følge i vest.


Dag 3: Finsehytta - Geiterygghytta, ca 17 km/5-6 t.
Over Finsevatnet, krysser jernbanen og opp nordover (stigning opp til ca 1500 moh) til kvistedelet til Klemsbu ved høyde 1366.  Herfra videre nordover opp Finsedalen like øst for restene av Omnsbreen og over vannskillet i 1530 m høyde og bratt ned i Såtedalen. Videre ned på Omnsvatnet, på vestsida av elva nedover til Bakkahellertjørnane, ned på Geiteryggvatnet og bort til
Geitrygghytta (1229 moh).

Dag 4: Geiterygghytta - Iungsdalshytta, ca 26 km/8-9 t.
I kupert terreng fra vestryggen av Sundhellerskarvet ned i Rossdalen og opp mot Bolhovd og forbi denne på østsida. Videre nordøstover til vann 1458 og gjennom skardet til Langavatnet til Kongshelleren (1450 moh). Denne selvbetjente hytta ligger fint plassert mellom Langavatnet og Kongshellervatnet og kan være et passende sted for en lunsjstopp. Videre østover og over isen på Vestre og Austre Volavatnet. Etter litt utforkjøring, hvor man eventuelt kan prøve seg på litt telemarkssvinger, ankommer man Iungdalshytta (1111 moh). Iungdalshytta ligger i hjertet av Skarvheimen med en spektakulær utsikt.

Dag 5: Iungsdalshytta - Storestølen - retur Oslo, ca 16 km/5-6 t.
Etter en lang og rolig frokost pakker vi sekkene våre og setter kursen mot sivilisasjonen.
Over Iungsdalsvatnet/Djupsvatnet, på sørsiden av Stolsnuten til kvistedelet til Myrland. Videre i sørvestlig retning opp over Flyane og over Flishovd (1390 moh). Bratt ned til Storestølen (1010 moh).
Avreise med ekstrabuss fra Storestølen Fjellstugu kl 17.00 til Ål stasjon, ankomst ca kl 18.00.
Tog fra Ål stasjon kl. 19.18 til Oslo S, ankomst kl. 22.35.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:
 

Pris:
DNT-medlemmer Kr 5.708,- fra Geilo/til Ål stasjon
DNT-medlemmer Kr 6.936,- fra/til Oslo. Klikk her for å bli medlem av DNT.
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Spesielt for denne turen:
Husk å ta med nok mat og drikke til første dag.

Gradering av turen: lengde rød, terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Skarvheimen Aurlandsdalen og Skarverennet evt.Finse 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken .

Pakkeliste vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge" .

 

 

 

 

Vårskitur Hardangervidda - Skarvheimen

Fantastisk vårskitur med lange lyse dager, kupert terreng, lange dagsetapper og flere langtrakte fjellplatåer. Ruten kan til tider blitt litt krevende, men belønningen er stor. Vi starter skituren på Hardangervidda med utsikt mot Hardangerjøkulen, ...

Kontaktinformasjon: