Vintereventyr i Breheimen

Anbefalt tur for jubileumsåret 2018 – Se flere

Fellestur

Fra dato
24. mars 2018 kl. 09:30
Til dato
30. mars 2018
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur, Jubileum2018
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Fondsbu , Nørdstedalseter , Skogadalsbøen , Sota Sæter
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
11564
Dette arrangementet er over!

Har du lyst til å oppleve en skikkelig påskeskitur med gode motbakker, herlige utforkjøringer, utsikt til topper og tinder samt solide dagsmarsjer? Da er dette turen for deg. Turen går i et krevende terreng og vil gi deg nok av utfordringer. Du vil få en unik mulighet til å oppleve den vakre naturen både i Breheimen og Jotunheimen. Skituren vil også ta oss med over flere breer på vår vei gjennom landskapet.

Program:

Dag 1: Ankomst Sota Sæter
Oppmøte ved plattformen på Oslo Bussterminal 20 minutter før avreise. Sjekk monitor for hvilken plattform. Avreise med NX 146 Måløy (Nordfjordekspressen) kl. 09.30 til Bismo, ankomst kl. 16.13 og videre med ekstrabuss til Sota Sæter (819 moh), ankomst ca kl. 17.30

Dag 2: Sota Sæter - Nørdstedalseter, ca 22 km, ca 8t.
Bratt opp fra Sota Sæter og videre over Fortundalsbreen (860 høydemeter). Ferden fortsetter nedo Nørdstedalen, og på østsiden over Fivlemyrane og demningen før vi ankommer Nørdstedalseter (937moh). 

Dag 3: Nørdstedalseter - Sognefjellshytta, ca 22 km, ca 8 t.
Variert og tildels krevende terreng, men for en utsikt, hvis man er heldig med været. Opp mot øvre Grønevatnet, ned på Liabrevatnet og Storevatnet. Høyeste punkt på turen er (1609 moh). Opp, ned og rundt i et spennende terreng fram til Sognefjellshytta (1.400 moh). Sognefjellshytta ligger vakkert til midt mellom øst og vest inntil Sognefjellsveien som er Nord-Europas høyeste fjellovergang.

Dag 4: Sognefjellshytta -over Smørstabbreen - Skogadalsbøen, ca 26 km, ca 8-9 t.
Skitur fra Sognefjellshytta over Smørstabbreen, ruten over breen er kvistet. Det går jevnt oppover 6-700 høydemeter, og forhåpentligvis kan vi nyte utsyn mot de spektakulære tindene som omrkranser breen. Syd for toppen Storebjørn går det bratt ned til Gravdalen og Gravdalsdammen (1203 moh). Deretter følger vi Storutledalen ca 13 km til vi ankommmer Skogadalsbøen (883 moh).

Dag 5: Opphold Skogadalsbøen
Vi går en fin dagstur fra hytta. Turleder i samsvar med hyttebestyrer vil gi oss turtips.

Dag 6: Skogadalsbøen - Fondsbu, ca 23 km, ca 7-8 t.
På ski fra Skogadalsbøen gjennom Urdadalen til Fondsbu (1065 moh).

Dag 7: Hjemreise
Avreise med beltevogn kl.09.00 til Tyin, ankomst 09.45. Videre med Valdresekspressen til Oslo kl. 09.52, ankomst kl. 14.55.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

Pris:

Kr 7 551,- fra Bismo/Tyin
Kr 8 671,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg: kr 700,-. Klikk her for å bli medlem av DNT.
Turpakken inkluderer: overnatting, turleder, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Gradering av turen: lengde rød/sort - terreng rød/sort
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Vest og Breheimen 1:50.000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Pakkeliste vinter: 
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Viktig informasjon om fellesturer vinter: 
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter".

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Vintereventyr i Breheimen

Har du lyst til å oppleve en skikkelig påskeskitur med gode motbakker, herlige utforkjøringer, utsikt til topper og tinder samt solide dagsmarsjer? Da er dette turen for deg. Turen går i et ...

Kontaktinformasjon: