Ville Aurlandsdalen

Fellestur

Fra dato
3. september 2017 kl. 08:00
Til dato
7. september 2017 kl. 19:15
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Geiterygghytta, Ukestur, Aurlandsdalen, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Geiterygghytta
Turområde
Skarvheimen, Telemark - Lifjell (se kart)
Turkode
11364
Dette arrangementet er over!

Stien ned Aurlandsdalen er spennende! Det er ufattelig at en slik trang og vill dal som Aurlandsdalen kan inneholde så mye vann, planter, jettegryter, støler, broer, vakker utsikt og spektakulære tråkk. Denne dalen blir man aldri lei av å gå. Vi starter på Geiterygghytta på 1200 meters høyde før vi vandrer nedover mot vakre Aurlandsfjorden og Flåm, med overnatting underveis. En tur med storslåtte Flåmsbanen setter punktum for denne spreke turen.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Geiterygghytta (1.224 moh)

Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen, 20 minutter før avreise. Se monitorer i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform det er. Tog (Bergenstoget) fra Oslo S kl. 08.25  til Ål stasjon. Videre med buss kl. 12.00 til Geiteryggtunnelen øst. Fra Geiteryggtunnelen øst er det ca. 3 km på grusvei inn til hytta. Bagasjetransport. Ankomst Geiterygghytta ca. kl. 14.30. Geiterygghytta ligger fint til i østenden av Geiteryggvatnet. Middag serveres ca. kl. 19.00.

Dag 2 : Dagstur fra Geiterygghytta

Etter en deilig frokost, møtes vi på tunet for tur. Turlederne vil ta hensyn til deltakerne og lede turer med ulik lengde. Kort, rolig tur for de som liker det og litt lengre tur for de som ønsker litt mer utfordring. Hva med et besøk til Jaja-benken? Eller en tur innom en fredlaus sin gamle hule?  Mulighetene er mange og vi bestemmer kursen på tunet. Jettegrytene svinger vi forbi denne dagen. 

Dag 3: Geiterygghytta - Steinbergdalen -  buss til  Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø

Fin og lett tur til Steinbergdalen. Bagasjetransport.

Rutebeskrivelse: På anleggsveien til stidelet mot Hallingskeid nordvest for Geiterygghytta. Så på sti opp mot nord og ned igjen til stidelet til Steinbergdalen før Rossdalen. (Her blir det mulighet  for avstikker til finfin topp.) Ned til Rossdøla som krysses på sommerbru. Videre nordover og ned til Breibakka og over på sommerbru. Vid utsikt over Steinbergdalen når man kommer inn i Stemmerdalen. På skrå ned dalsida og over Tverrelvi på helårsbru og bort til Steinbergdalshytta og veien. ca. 11 km.

Buss fra Steinbergdalen ned til Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø.

Steinbergdalen har vært stengt siden sommeren 2010. Også i 2017 holdes den stengt.

Dag 4:  Østerbø - Vassbygdi - buss til Flåm og Heimly Pensjonat

Meget spennende etappe ned Aurlandsdalen,  forbi idylliske, gamle plasser, under berghamre, langs vill og vakker elvedal, langs frodige lier og  mange spennende krypinn mellom steiner og klipper. Bagasjetransport.

Rutebeskrivelse: På sti forbi Viki seter og Nesbø som ligger vakkert til ved vannet. Herfra går stien opp fra elva og  følger den nedover, til dels på hyller i fjellsiden til stidele. Nå er  det to alternative ruter, enten opp om Bjørnstigvarden eller kløvveien langs  elva. Ruta opp Bjørnstigen er den opprinnelige ruta ned dalen og ca. 1 t lenger enn den langs elva. Rutene møtes igjen sør for Vetlahelvete. Fra  Svartatjødn etter hvert meget bratt ned til elva. Langs elva til  Bridlebrui. Opp i dalsida til helårsbru og videre opp til Sinjarheim.  Bratt ned den tidligere Sønnerheimsgalden til den lille gården Almen under en  fjellblokk. Videre langs elva ned til Vassbygdi (110 moh). Turen er totalt ca. 18 km.

Buss fra Vassbygdi til Flåm og Heimly Pensjonat

Dag 5: Hjemreise - Flåmsbanen og Bergensbanen til Bergen/Oslo  

Hjemreisedagen blir en fascinerende opplevelse.  Avreise med populære Flåmsbanen kl. 12.20 som tøffer oss oppover stupbratte fjellsider i store slynger. Stopp underveis for fotografering. Togbytte på Myrdal kl. 14.06. Ankomst Oslo S ca. kl. 19.13.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 6347,- fra/til Geitryggtunnelen øst/Myrdal.
Kr 7557,- fra/til Oslo.
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-
Meld deg inn her!
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder og alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Gradering av turen: Krevende

Annet:
Ta med matpakke til reisedagen! Bagasjetransport.

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart: Aurlandsdalen 1:50 000. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Pakkeliste sommer: 
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.

Viktig informasjon om fellesturer sommer: 
Før du melder deg på tur les igjennom: "Viktig informasjon - fellestur sommer".

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

 

Kategori: Ledig2306

 

Ville Aurlandsdalen

Stien ned Aurlandsdalen er spennende! Det er ufattelig at en slik trang og vill dal som Aurlandsdalen kan inneholde så mye vann, planter, jettegryter, støler, broer, vakker utsikt og spektakulære ...

Kontaktinformasjon: