Rondane og Spelet om Kristin Lavransdatter

Fellestur

Fra dato
26. juni kl. 07:40
Til dato
30. juni kl. 20:05
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, Ukestur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Bjørnhollia , Rondvassbu
Turområde
Alvdal Vestfjell , Rondane (se kart)
Turkode
11398
Dette arrangementet er over!

Opplev Rondane, og besøk de populære hyttene Bjørnhollia og Rondvassbu. Dagsturene omkranses av fjellskog, luftige rygger og topper. Flere kjente fjelltopper kan nytes på avstand. Dette er en hytte-til-hyttetur uten for krevende dagsetapper. Turen avrundes med et kulturelt høydepunkt. På Jørund gård på Sel får vi oppleve utespelet om Kristin Lavrandsdatter. I årets forestilling skal Line Verndal og Birgitte Victoria Svendsen spille Kristin og eldre Kristin. Erlend spilles også i år av Per Kjerstad. 

Turen åpnes for booking fredag 13.januar 2017, kl. 12.00

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Straumbu og fottur til Bjørnhollia

Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen, 20 minutter før avreise. Se monitorene i avgangshallen for  å finne ut hvilken plattform det er. Avreise med Trondheimstoget Oslo S kl. 08.02 til Ringebu. Videre med ekstrabuss kl. 11.05 til Straumbu. Til fots inn til Bjørnhollia, ca 8 km. Ankomst ca 16.00.

Dag 2: Turdag på Bjørnhollia

Etter en deilig frokost på hytta pakker vi sekken og gjør oss klare for tur. Flotte tilrettelagte dagsturer. Turlederne vil ta hensyn til deltagerne og lede turer med ulik lengde. Korte, rolige turer for de som liker det og litt lengre turer for de som ønsker litt mer utfordring.

Dag 3: Bjørnhollia - Rondvassbu, ca 13 km

Frokost på hytta før vi pakker og er klare for å gå fra Bjørnhollia, gjennom Illmanndalen, og til Rondvassbu. Turen er på ca 13 km og tar omtrent 5 timer. Vi tar gode pauser underveis og finner et tempo som passer gruppa. Framme på Rondvassbu i god tid før middag. Vi tilbringer kvelden i den koselige peisestua på hytta.

Dag 4: Rondvassbu - Smuksjøseter (14 km) og turens kulturelle høydepunkt! 

Frokost på hytta før vi gjør oss klare for turens siste etappe. Turen går fra Rondvassbu, forbi Peer Gynt-hytta og bort til Smuksjøseter. Turen er ca 14 km lang og tar omtrent 5 timer med gode pauser og trivelig tempo. Tidlig middag før transport ned til Sel, der vi ser vi det flotte spelet om Kristin Lavransdatter. Lett måltid når vi kommer tilbake til setra.

Dag 5: Tur rundt Smuksjøseter og avreise

Rolig dagstur i området rundt Smuksjøseter før avreise kl.15.00 med buss til Otta. Videre med tog kl. 16.30 til Oslo S, ankomst ca. kl 20.04.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 6 356,- fra Ringebu/til Otta
Kr 7 511,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-
Meld deg inn her!
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder og alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Gradering av turen: Middels

Annet:
Ta med lakenpose/sovepose (evt. mulighet for leie av sengetøy). Ta med matpakke til reisedagen!

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart: Rondane Nord 1: 50 000. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Pakkeliste sommer: 
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.

Viktig informasjon om fellesturer sommer: 
Før du melder deg på tur les igjennom: "Viktig informasjon - fellestur sommer".

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Rondane og Spelet om Kristin Lavransdatter

Opplev Rondane, og besøk de populære hyttene Bjørnhollia og Rondvassbu. Dagsturene omkranses av fjellskog, luftige rygger og topper. Flere kjente fjelltopper kan nytes på avstand. Dette er en hytte-til-hyttetur uten ...

Kontaktinformasjon: