Singeltur Skarvheimen 35 - 45 år

Fellestur

Fra dato
7. august kl. 08:45
Til dato
11. august kl. 19:13
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Singeltur, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Iungsdalshytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
11273

Turen for deg som er singel og ønsker turfølge med folk på din egen alder.
Skarvheimen og Filefjell er fjellområder med stor variasjon. Fine topper og fjellrygger, dype daler, store variasjoner i landskapet, rikt dyreliv, tydelige stier og flotte betjente og selvbetjente hytter. På denne turen benytter vi flere av våre selvbetjente hytter hvor det lett blir trivsel og samhold da man lager mat og ordner seg selv i fellesskap.

Program:

Dag 1: Ankomst Sulebu (selvbetjent), ca 5 km/1-2 t.
Oppmøte på Oslo Bussterminal 20 minutter før avreise. Se monitor i avgangshallen. Avreise med Valdresekspressen fra Oslo Bussterminal  kl. 08.35 til Fagernes, ankomst 11.45. Videre med Øst-Vest ekspressen fra Fagernes kl. 12.40 til Nystuen med ankomst 14.15. Til fots opp til Sulebu (1330 moh.). Vi benytter kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turene, gjennomgang av utstyr og etappene og sosialt samvær.

Dag 2: Sulebu - Breistølbu (selvbetjent), ca 19 km/6 t.
Dagens etappe blir en fin tur mellom Suletinden og Sulefjellet, forbi Masseringstjørni og Nordre Kluftenosi og ned til Breistølen ved RV 52. Vi går bort til vår nye selvbetjeningshytte Breistølbu (1030 moh.), som ligger ca 250 meter sør for Breistølen Fjellstue.

Dag 3: Breistølbu - Bjordalsbu (selvbetjent), ca 13 km/4-5 t.
Opp Stardalen til Stardalsmønen (1337 moh.). Lett nedstigning mot den nordvestre vika i Starsjøen før man kommer ned mot den steinete og karrige Rankebotnen. Videre sørover, forbi Nedre Bjordalsvatnet, på vestsiden av Graveggi og ned til Bjordalsbu (1574  moh).

Dag 4: Bjordalsbu - Iungsdalshytta,ca 15 km/5 t
Dagens etappe går fra goldt landskap, gjennom spennende Helvetet, langs nydelige bade- og fiskevann. Etterhvert faller stien nedover til den vakre Fødalen hvor vi bl.a. ser over til den flotte Systrondsfossen. Iungsdalshytta (1111 moh) er en perle i Skarvheimen og vi nyter ettermiddagen, kvelden og frokosten her.

Dag 5: Iungsdalshytta - Tovika - hjemreise, ca 3 km/1 t.
Etter en god lang frokost takker vi for og tar beina fatt de siste kilometrene, i lett terreng og på god sti ut til Tovika. Ekstrabuss fra Tovika kl 13.30 til Ål stasjon, ankomst ca kl 14.30. Avreise med tog fra Ål kl 15.40 til Oslo S, ankomst kl 19.13.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 3.597,- fra Nystuen/til Ål
Kr. 4.594,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. Bli medlem i DNT.
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Spesielt for denne turen:
Husk å ta med mat og drikke til første turdag.

Gradering av turen : Rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Selvbetjeningshytte: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap.

Kart og ruteinformasjon:
Norge-serien Bygdin 10056 og Hemsedal 10048 1:50.000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

Singeltur Skarvheimen 35 - 45 år

Turen for deg som er singel og ønsker turfølge med folk på din egen alder. Skarvheimen og Filefjell er fjellområder med stor variasjon. Fine topper og fjellrygger, dype daler, store ...

Kontaktinformasjon: