Høsttur over og under Besseggen

Fellestur

Fra dato
22. september 2017 kl. 18:00
Til dato
24. september 2017 kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Jotunheimen, Besseggen, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
11244
Dette arrangementet er over!

Nå har du muligheten! Besseggen med turleder og høstfarger er en super kombinasjon. I tillegg blir det full service på Gjendesheim med 3-retters middag og hyggelig stue med peis. I tillegg til turen over Besseggen, har vi mulighet til å gå opp på Knutshø eller følge den fine naturstien langs Gjende. Ta turen til fjells før snøen legger seg! Valdresekspressen har avganger tilpasset denne turen.

Program:

Dag 1: Ankomst Gjendesheim

Oppmøte Gjendesheim innen kl. 19.00. Middag, velkommen, presentasjon og orientering om morgendagen. Kanskje en halvmånetur før leggetid?

Dag 2:  Besseggen ned og opp

Vi starter turen fra Gjendesheim og går opp til Veslefjell. Deretter videre over fjellet ned mot Besseggen. Den som vil kan sitte på toppen å nyte utsikten, mens andre kan gå eggen ned og opp igjen. Retur til Veslefjells høyeste punkt. Vær og ønsker avgjør om vi går via Bessvann tilbake til Gjendesheim. Turen tar ca 7-8 timer.
Skulle Gjendebåten kjøre i høstferien har vi mulighet å ta båten til Memurubu og går over Besseggen til Gjendesheim. Denne besluttning tas av turlederen dagen før turstart.

Dag 3: Knutshø

Turleder blir med gruppen til Knutshø, en spennende topp med tildels bratt klyving. De som ønsker en roligere dag, kan gå turen langs Gjendes vakre strender. Det er laget en flott natursti man kan følge langs Gjende.

På Knutshø-turen bruker vi privatbiler bort til start - ca 5 minutters kjøring.

Avsluttning på Gjendesheim kl. 15.00.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:

Pris:
DNT-medlemmer kr. 2 682,- fra/til Gjendesheim.
Ikke-medlemstillegg: Kr 700,-.Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder,  alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. Gjendebåten er ikke inkludert i prisen.

Gradering av turen: rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen 1: 50 000 . Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Adkomst:

Valdresekspressen har utvidet rutetilbudet, slik at dere kan reise enkelt og komfortabelt opp til Gjendesheim, og tilbake til Oslo.
Fredag: Bussavgang Oslo bussterminal kl. 10.25. Ankomst Gjendesheim 15.05.
Søndag: Bussavgang Gjendesheim kl. 15.30. Ankomst Oslo kl. 20.15..

Bestill bussbillett her.

Med privatbil helt fram til Gjendesheim. Fa Oslo via Fagernes, over Valdresflya til Gjendesheim. Evt. Gudbrandsdalen via Sjoa eller Otta og videre forbi Randsverk til Gjendesheim.

Annet:

Dette er en middels til krevende tur avhengig av hvor langt og lenge man ønsker å gå.

Ta med lakenpose.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer".

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Høsttur over og under Besseggen

Nå har du muligheten! Besseggen med turleder og høstfarger er en super kombinasjon. I tillegg blir det full service på Gjendesheim med 3-retters middag og hyggelig stue med peis. I ...

Kontaktinformasjon: