Blåis og dronningtur i Hardanger

Fellestur

Fra dato
30. august 2017 kl. 20:00
Til dato
3. september 2017
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hardangerjøkulen, Rallarveien, Hjemmet-Tur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turkode
11300
Dette arrangementet er over!

Dette er en særs vakker og variert tur. Her får deltakerne oppleve en reise med Bergensbanen, blåisvandring på Hardangerjøkulen, rallare og selve kronen på verket; Dronning Sonjas panoramasti. En flott turkombinasjon for ukebladet "Hjemmet"s lesere. Dere får oppleve et stykke Norge som er av de aller vakreste. Og overnattingsstedene i seg selv er en fantastisk opplevelse - hvor ofte kan du legge på svøm i Europas lengste svømmekanal?!

I Norge er kontrastene store. Finsehytta ligger 1.223 moh og har Hardangerjøkulen som nærmeste nabo. Vi får føle på dette landskapet når vi beveger oss på breen - sammen med solide breførere. Så tar vi turen ned til Hardanger og tar inn på ærverdige Hotel Ullensvang. Her skal vi flotte oss med deilig mat, svømmebasseng og nydelig eplehage. Og så må vi ikke glemme den storslåtte turen vi skal ut på - Dronningens panoramatur! I 2017 blir Dronningen 80 år, og vi lar tankene gå til vår spreke dronning som fremdeles går på tur i inn- og utland.

Dag 1. Ankomst Finsehytta.

Vi tar toget fra Oslo S  til Finse og møter opp på Oslo (oppe i avgangshall ved nedgang til perrong) ca 20 min før togavgang.  Avreise med tog fra Oslo  15.43.  Fra Finse stasjon er det 400 meter til fots til Finsehytta som ligger som et ørnerede på en odde ved Finsevann. I stuene og i spisesalen har vi panoramautsikt mot Hardangerjøkulen. Vakrere utsikt skal man lete lenge etter. Det blir felles middag kl. 20.30. Etter middag møtes vi i en av stuene for velkomst, presentasjon og informasjon om turen.

Dag 2. Blåisvandring - Hardangerjøkulen 

I dag tar Jøklagutane med oss på tur i Blåisen. Vi binder oss inn i tauet og blir ledet rundt på den vakre Blåisen, med dype sprekker og vakre formasjoner. Instruktørene er solide og kunnskapsrike og vi kan slappe av og nyte hvert skritt vi tar.  Vel tilbake til Finsehytta kan vi nyte middag og sosialt samvær. Bestyrerparet Rigmor og Edvar er det perfekte vertskap for oss. Dagens tur er på ca 10 km t/r brekanten, ca 1,5 time å gå inn til brekanten. Så bruker vi god tid på å bli kjent med breen og brevandringens kunst.

Det blir omvisning i Mikrobryggeriet på Finsehytta.

Dag 3. Jomfrunut, Rallare og Hotell Ullensvang

Denne dagen skal vi reise ned til Hardangerfjorden, men vi rekker en fin tur  rundt og til Jomfrunuten (1.471 moh). Turen Finse stasjon-Jomfrunut (rundtur) er på ca 5 km, 2-3 timer. Vi tar deretter turen innom Rallarmuseet og lever oss inn i arbeidsdagen til rallerne under byggingen av Bergensbanen. For en jobb!!

Med tog fra Finse og ekstrabuss går ferden til Hardangerfjorden og vi tar inn på Ullensvang Hotell - et ærverdig og herskapelig hotell fra   1846 og 5.generasjons drivere. Hotellet har stor aktivitetsavdeling med innendørs svømmehall, boblebad og badstuer, samt ny badeavdeling for voksne gjester med oppvarmet inne- og utendørs basseng med fossefall og panoramasauna. Hotellet har også trimrom, squashhall, innendørs tennishall og mer. Hotellet har også Europas langste smømmekanal på 88 m! Nå er vi snart klare for en deilig middag. Etter middag vil Hans Edmund Utne, 5.generasjon Utne,  holde et foredrag om Hotellets historie og Dronningsrutas tilblivelse.

Dag 4. Dronningstien – Dronning Sonjas Panoramatur - 6-7  timer

Vi står tidlig opp i dag og tar en deilig frokost. Deretter busses vi til Kinsarvik der turen starter. En god oppstigning venter oss, men hva gjør vel det når vi har den vakreste fjorden liggende under oss. Hardanger – vakre Hardanger. På D-blåmerkede stier følger vi helt til topps. Dagens etappe er gradert fra middels-krevende der den går bratt oppover og nedover - men opplevelsene går normalt opp-i-opp med slitet:)Deretter ender vi på Ullensvang hotell hvor vi får oss en velfortjent dusj og middag. Benytt gjerne sjangsen til å ta en svømmetur i hotellets horisontbasseng!

Dag 5. Hjemreise

Vi spiser frokost, tar et bad eller en rusletur i nærheten og takker for oss og for turen. For de som skal tilbake til Ustaoset og videre til Oslo blir det buss fra Ullensvang ca kl. 12.00 til Ustaoset og videre med tog kl. 15.03 til Oslo. Ankomst Oslo 19.13.

Med forbehold om endringer i programmet.

Pris: 

Kr 9.632,- på Finsehytta/av Hotell Ullensvang
Kr 11.441,- på/av Oslo S

Tillegg for enkeltrom på Hotell Ullensvang: 1.240,-

Turen er skreddersydd for Hjemmets lesere og prisen gjelder alle (også DNT-medlemmer):

Turpakken u/reise inkluderer: Overnatting, sengetøy/håndkle, turledere, Rallarmuseet, omvisning i mikrobryggeriet, bretustyr, brefører, transporter mellom Finse og Ullensvang, foredrag på hotellet, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag frokost+niste/termos.

Gradering av denne turen: (blå)

Annet:
 
Det kreves ingen forkunnskaper eller eget sikkerhetsutstyr for brevandringen.

På Finsehytta bor deltakerne på 4-6-sengsrom.

På Ullensvang Hotell er det dobbeltrom, men det er mulig å bestille enkeltrom mot et tillegg. Dette gjøres ved påmelding til turen. (begrenset antall enkeltrom)

Sengetøy er inkludert både på Finsehytta og Ullensvang hotell.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Finse og Turkart Hardangervidda Vest 1:50 000 (her er stort sett alle T-merkede ruter tegnet inn). 

Eller:
Kartet "Hardangerjøkulen" (nr 10039 i Norgesserien) dekker alle turene dere skal gå, men har ikke markert rød-markert T-ruter.

Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon.
Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Viktig informasjon om fellesturer sommer
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

 Vilkår for deltakelse på fellesturer
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Blåis og dronningtur i Hardanger

Dette er en særs vakker og variert tur. Her får deltakerne oppleve en reise med Bergensbanen, blåisvandring på Hardangerjøkulen, rallare og selve kronen på verket; Dronning Sonjas panoramasti. En flott turkombinasjon ...

Kontaktinformasjon: