Gjennom Langsua med kart og kompass

Fellestur

Fra dato
18. februar 2017 kl. 08:00
Til dato
23. februar 2017
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Turkode
11220
Dette arrangementet er over!

TUREN ER AVLYST

En vinterskitur for turfolk som ønsker å lære det som skal til for å ferdes trygt på egen hånd. Her utfordre vi deg å orientere og planlegge dagsetappene sammen med de andre deltakerne og to erfarne vinterturledere.

Det er viktig å utnytte den lyse delen av dagen. Vi står opp tidlig, og starter dagens skitur i skumringen. På denne tiden kan det bli mye tung brøyting, så det er viktig at alle bidrar til å gå først og brøyte spor. Deltakerne må være i god form og har tidligere erfaring med skigåing i fjellet.  

Langsua er et magisk område med småkupert terreng og med en fin kombinasjon av fjell, bjørkeskog og åpne platåer. Opplev den koselige atmosfæren i små selvbetjente hytter langt fra sivilisasjonen. De første fire nettene tilbringes i selvbetjente hytter. Siste overnatting bli med litt mer luksus på Espedalen Sportell.

Syns du dette høres forlokkende ut, meld deg på!

 


PROGRAM

Dag 1: Ankomst Storhøliseter, (selvbetjent) ca 6km, ca 2 t.​
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Sjekk informasjonstavla i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform det er. Avreise med Lillehammertoget kl. 07.34 til Lillehammer, ankomst kl.09.43. Videre med ekstrabuss via Espedalen Sportell til Finnbøle parkeringsplass, ankomst ca kl. 12.00. På ski til Storhøliseter, (980 moh),  Husk å ta med niste og drikke til turen.
Etter middag slapper vi av med en kaffekopp og forskjellige fjelltema. Vi planlegger og går gjennom nestedagens rute.

Dag 2: Storhøliseter - Oskampen (selvbetjent) Ca 16 km, ca 5-6t.

Ruta går vestover, opp langs "Jotunheimstien", på nordsiden av Øyangen til Oskampen (selvbetjent, 1175 moh). På dagen går vi gjennom flere orienteringsoppgaver og to og to deltakere skal lede resten av gruppa. Vi lager oss en god lunchgropp skjermet for vind.
Etter middag plannlegger vi nestedagenstur og snakker om fjellutstyr samt pakking av sekk.

Dag 3: Oskampen - Skriurusten, ca 17 km, ca 6t.
I åpent og småkupert terreng uten store stigninger går ruten sørøstover til Skriurusten (selvbetjent, 1040 moh). Skriurusten er plassert ved foten av Langsua. På dagen går vi gjennom flere orienteringsoppgaver og to og to deltakere skal lede resten av gruppa.
Etter middag plannlegger vi nestedagenstur og lærer mer om skred og veivalg.

Dag 4: Skriurusten - Storkvelvbu, Ca 9-12 km, ca 3-4 t.
Hvis været tillater det er det verdt å ta en liten omvei for å bestige toppen Nordre Langsua (1500 moh) på vei til Storkvelvbu (selvbetjent, 1200 moh). Hytta er plassert i hjertet av Langsua i et åpent og flott landskap. På dagen går vi gjennom flere orienteringsoppgaver og to og to deltakere skal lede resten av gruppa. Vi graver en nødbivuakk med bruk av søkestan, spade og vindsekk.
Etter middag plannlegger vi nestedagenstur og går gjennom førstehjelp i vinterfjellet.

Dag 5: Storkvelvbu - Espedalen Sportell,  ca 20 km, ca 7 t.
Vest for Brennhøa og nordover via Svarttjørnholet (åpen hvilebu/allmeninghytte) og ned til Espedalen Sportell. På dagen går vi gjennom flere orienteringsoppgaver og to og to deltakere skal lede resten av gruppa.
Etter middag møtes vi for en hyggelig kveld og utveksler erfaring og opplevelse fra turen.

Dag 6: Hjemreise
Avreise fra Espedalen Sportell med ekstrabuss kl. 10.00 til Lillehammer stasjon, ankomst ca kl 11.15. Tid til byvandring i Lillehammer for de som ønsker dette. Avreise med Drammenstoget kl. 13.06 med ankomst Oslo S kl. 15.26 (ankomst Oslo Lufthavn Gardermoen kl. 15.01).

Med forbehold om endring i programmet!

Du lærer deg:

  • Kart og kompass
  • Veivalg
  • Skredlære
  • Førstehjelp
  • Graving av nødbivuakk
  • Turutstyr
  • Pakking av sekk

Generell informasjon:

Pris:
Kr.5 982,- fra/til Lillehammer eller
Kr.6 810,- fra/til Oslo.
Ikke-medlemstillegg kr 700,-. Bli medlem i DNT
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. NB! Hvis noen ønsker å variere frokost/nistepakkene sine på selvbetjeningshyttene, kan det være greit å ta med seg litt ferskt brødDet er kun knekkebrød på selvbetjeningshyttene


Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Annet:
Turen eigner seg for turfolk i god mosjonform med tidligere hytte-til-hytte-erfaring fra vinterfjellet. Vi lunsjer ute, og det kan være både kaldt og vindfullt. Hyttene er ofte gjennomkalde når vi kommer fram, men etterhvert blir det alltid varmt og desto mer koselig. Det sosiale samværet på hyttene er en viktig del av turen. Det er derfor viktig at alle bidrar til underholdningen på kveldene.

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Huldreheimen, 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Pakkeliste vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
På denne turen anbefaler vi at du har med skifeller.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter".

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

 

Gjennom Langsua med kart og kompass

TUREN ER AVLYST En vinterskitur for turfolk som ønsker å lære det som skal til for å ferdes trygt på egen hånd. Her utfordre vi deg å orientere og planlegge ...

Kontaktinformasjon: