Breheimen - Jotunheimen 30-50 år

Fellestur

Fra dato
2. april 2017 kl. 08:02
Til dato
8. april 2017 kl. 22:04
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fjelltur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Nørdstedalseter , Sota Sæter
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen, Jotunheimen (se kart)
Turkode
11183
Dette arrangementet er over!

Skituren som har alt! Fantastisk skiterreng, utsikt som kan ta pusten fra en, samt fellesskapet med spreke deltakere på din egen alder. Vi kan bare håpe at Breheimen og Jotunheimen viser seg fra sin beste side med hensyn til vær og føre. Da blir dette skituren du aldri vil glemme. Turen krever at du er i god form og har erfaring fra skiturer i fjellet. Selv om kilometrene ikke virker avskrekkende, er det et krevende terreng med bratte oppstigninger og utforkjøringer.

Program:

Dag 1: Ankomst Sota Sæter
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavlen i avgangshallen. Avreise med Trondheimstoget kl 08.02 til Otta, ankomst 11.29. Ekstrabuss fra Otta kl 11.30 til Sota Sæter (745 moh), ankomst ca kl 13.30. Det blir felles samling med presentasjon, informasjon om turen, gjennomgang og utstyr og etappene samt skitur i området. Middag og sosialt samvær.

Dag 2: Sota Sæter - Trulsbu (selvbetjent), ca 24 km/8-9 t.
Bratt opp fra Sota Sæter og videre over Fortundalsbreen (860 høydemeter), over sørenden av Illvatnet og videre over høyde 1698, sør for Holåbreen og innunder Austre Holåtinden ned til Trulsbu (1290 moh).

Dag 3: Opphold Trulsbu
Topptur til Holåtindane, værforbehold.

Dag 4: Trulsbu - Nørdstedalseter, ca 16 km/5-6 t.
Sørvest opp Vesldalen langs den nordligste bekken, rundt høyde 1465 på vestsida. Sørover over Lundadalsbandet og ned over vannene og forbi nødbua Medalsbu. Den kan snø helt ned å være vanskelig og finne om vinteren. Videre forbi Middalsvatnet på vestsida og ut Middalen ned til Nørdstedalseter (937 moh).

Dag 5: Nørdstedalseter - Sognefjellshytta, ca 22 km/8 t.
Variert og tildels krevende terreng, men for en utsikt, hvis man er heldig med været. Opp mot øvre Grønevatnet, ned på Liabrevatnet og Storevatnet. Høyeste punkt på turen er (1609 moh). Opp, ned og rundt i et spennende terreng fram til Sognefjellshytta (1.400 moh). Sognefjellshytta ligger vakkert til midt mellom øst og vest inntil Sognefjellsveien som er Nord-Europas høyeste fjellovergang.

Dag 6: Sognefjellshytta - Leirvassbu, ca 25 km/8-9 t.
Ned til Krossbu, videre opp nord for Leirhøe (1511 moh) og inn på Leirbreen. Vider over Smørstabbreen, og bratt ned Sandelvbreen til løypedele. Opp Gravdalen til Leirvassbu (1400 moh).

Dag 7: Leirvassbu - Spiterstulen - hjemreise, ca 17 km/4-5 t.
Over Leirvatnet og ned Visdalen til Spiterstulen (1106 moh). Muligheter for dusj/badstu/svømmebasseng/mat (ikke inkl). Ekstrabuss fra Spiterstulen kl 16.00 til Otta, ankomst ca kl 18.00. Tog fra Otta kl 18.38 til Oslo S, ankomst kl 22.04.

Med forbehold om endring i programmet!

Generell informasjon:
 

Pris:
DNT-medlemmer Kr 7.965,- fra/til Otta
DNT-medlemmer Kr 9.219,- fra/til Oslo S
Ikke-medlemstillegg kr. 700,-. Klikk her for å bli medlem av DNT
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Spesielt for denne turen:
Husk å ta med mat og drikke til første turdag/reisen til fjells.

Gradering av turen: lengde rød/svart, terreng rød/svart
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Breheimen og Jotunheimen Vest 1: 50 000.  Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Pakkeliste vinter:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade.
På denne turen er skifeller obligatorisk.

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur vinter".

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

 
 

Breheimen - Jotunheimen 30-50 år

Skituren som har alt! Fantastisk skiterreng, utsikt som kan ta pusten fra en, samt fellesskapet med spreke deltakere på din egen alder. Vi kan bare håpe at Breheimen og Jotunheimen ...

Kontaktinformasjon: