Brekurs, Krossbu

Kurs

Fra dato
4. august 2012
Til dato
9. august 2012
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Brekurs, Fjellsport,
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen, Jotunheimen (se kart)
Turkode
8030/12
Dette arrangementet er over!

Et brekurs vil gi deg ny spennende kunnskap som kan gi deg uante turmuligheter! Mange spenstige topper i Norge ligger i breområder - da er det trygt og godt å ha nok kompetanse til å forsere den. Kurset holder base på Krossbu som har en flott beliggenhet med kort vei til Smørstabbreen, Jotunheimens største bre. Med fem lange dager i isen får du ikke bare en god innføring i det mest elemtære med brevandring, men også aspekter omkring turplanlegging i forbindelse med brevandring.

Foto: Vera Simonsen

Antall dager: 6  
 

Pris: Kr 3.900,- inkl instruksjon

I tillegg kommer kr. 3.150,- for full pensjon og losji for 5 døgn i 4-6 sengsrom, inkl oppredde senger, som betales direkte til Krossbu Turiststasjon.  

Aldersgrense: Aldersgrense er 16 år


Kursinnhold:

På DNT Fjellsport Oslos brekurs lærer du hvordan du kan ferdes på og oppleve breen på en tryggest mulig måte. Et brekurs er ment som en innføring i brevandringens verden. Det vil gi deg kunnskap og opplevelser i høyfjellet som du kan ta med videre til din egen turvirksomhet unasett om det er brevandring for brevandringens skyld eller som et middel til å nå mer utilgjengelige topper. Under kurset skal du lære de mest grunnleggende ferdigheter for at du sammen med andre skal kunne ferdes trygt over isen. Du vil lære om hvordan breen lever og beveger seg, veivalg og ferdsel, sikringsteknikk og hvordan vi tryggest forserer sprekkområder, samt hvordan vi bruker stegjern, isøks og andre sikringsmidler. Vær aktiv underveis og spør instruktørene! Hver kveld blir det gjennomgang av dagens øvelser, noe teori, samt planlegging og orientering om neste dag.

På kurset er det 8 deltakere og 2 instruktører. Instruktørene er kvalifiserte etter Norsk Fjellsportforums nasjonale standard.


Krav til forkunnskaper:

Dette er et innføringskurs og det stilles ingen krav til forkunnskaper, utover at du er i alminnelig god fysisk form. En må være forberedt på at dagene ute på breen vil bli lange. En vil vanligvis være nede ved hytta igjen til middag ca 18.00, men det kan hende at en langtur strekker seg utover det. Når det er sagt så vil våre instruktører alltid forsøke å legge til rette slik at alle får et bra kurs.

 


På toppen av Storebjørn - 2222 m.o.h. Foto: M.A. Nielsen

Praktisk informasjon:   
Kursleder vil ta nærmere kontakt med deltakerne før kursstart. 

Oppmøte:  
Lørdag kl. 18.00 på Krossbu Turiststasjon, Sognefjellet. Avslutning: Torsdag kl. 16.00, Krossbu Turiststasjon.

Transport:
Tog til Otta, buss via Lom til Krossbu. Vestfra, buss fra Sogndal over Sognefjellet. Alternativt privatbil helt fram.

Kost og losji:
Vi overnatter på Krossbu Turiststasjon i 4-6 sengsrom. Oppredde senger (dvs. vi får utdelt sengetøy). Full pensjon. Vær oppmerksom på at betaling for oppholdet skjer direkte til Krossbu. Vi sover og spiser i hovedbygningen, mens teoriundervisningen foregår i peisestua i Nilsstugu. Dersom noen skulle ha behov for spesiell diett må disse ta kontakt med hytta for å avtale det på forhånd.

Krossbu Turiststasjon ligger i 1260 meters høyde øverst i Bøverdalen i Oppland fylke, like ved grensen til Sogn og Fjordane og Sognefjellsveien. Hytta er en privat, betjent turisthytte og det er bilvei helt fram (riksvei 55 mellom Lom og Skjolden). Vertskap er Torill og Kåre Vole, Krossbu, 2687 Bøverdalen, tlf: 61 21 29 22, http://www.krossbu.no/.


Utsikt fra Smørstabbreen mot Hurrungane.
Foto: Vera Simonsen
 


Personlig breutstyr:
Komplett utstyrsliste finner du HER.

Leie av utstyr:
Alt breutstyr kan leies. Pris for komplett pakke er kr 400,- for kurset. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding og senest en uke før kursstart.  


Øvrig utstyr

Klær: Klær for høyfjellet - langt ullundertøy, 2 par tykke ullsokker, vind- og vantett bukse + jakke, lange gamasjer, varm genser, 2 par votter, hvorav ett par vindtette, skjerf og lue. Klær for innebruk.

Fottøy: fjellstøvler (stiv såle, kraftig overlær, godt impregnerte, må være inngått), innesko.

Diverse: ryggsekk, evt med plastsekk innvendig mot fuktighet, termos og/eller plastflaske, toalettsaker, solbriller/brebriller, solkrem (høy faktor), kart og kompass, evt. kartmappe, papir og blyant, fløyte med snor og Breboka (kommer tilsendt før kurset).

Kart: Turkart Jotunheimen Vest, 1:50 000.

Rutebeskrivelser:  Finnes i "Breføreren" (DNT 2001), "Klatrefører for Jotunheimen" (Norsk Tindeklubb 2005). Begge bøker kan kjøpes i DNT Oslo og Omegns butikk i Storgt. 3.

 

 


Kontaktinformasjon: 
Har du spørsmål kan du ta kontakt med vår Turinformasjon på tlf 22 82 28 22 mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00 eller på e-post turinfo@dntoslo.no.

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i:

Ikke-medlemstillegg kr. 550,-. Ønsker du å melde deg inn kan det kan ordnes raskt og enkelt på denne linken:


Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. Våre tur- og kursledere er bre-, klatre- og fjellsportinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Brekurs, Krossbu

Et brekurs vil gi deg ny spennende kunnskap som kan gi deg uante turmuligheter! Mange spenstige topper i Norge ligger i breområder - da er det trygt og godt å ...

Kontaktinformasjon: