Hytte til Hytte over Hardangervidda [18-35 år]

Fellestur

Fra dato
1. august kl. 13:10
Til dato
5. august kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Student, Hyttetilhyttetur, Ungdom
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn , Frivilligturer DNT OO
Turområde
Hardangervidda
Dette arrangementet er over!

DNT Ung Oslo inviterer til sommerens hyggeligste tur fra hytte til hytte på Hardangervidda.

Turen passer både for deg som ikke har gått fra hytte til hytte før, og for deg som har vært mye på tur tidligere. Deltakere bør ha erfaring med dagsetapper i variert terreng og å gå med tung sekk (10kg+). Ingen av etappene er spesielt teknisk utfordrende, men de kan være lange. Lengste er 28 km i lett terreng.

 

Mandag 1. august:

Reisende fra Oslo møtes under den store tavla på Oslo S klokken 07.50. Toget går 08.08 og er fremme i Myrdal klokken 13.05. Husk å kjøpe egen billett i god tid før turen!

Hvis noen vil reise fra Bergen, kan de ta buss for tog som er fremme i Myrdal klokken 12.56. Husk å kjøpe egen billett i god tid før turen! Det kan bli buss for tog på strekningen og vi tar hensyn til dette ved avgang. 

Fra Myrdal er det en relativt kort tur på 6 km til Kaldavasshytta, men ruten går tidvis i bratt terreng. Når vi kommer frem, lager vi en god middag sammen og blir bedre kjent. Det er ikke matlager på Kaldavasshytta så vi må bære middagen inn. Turlederne står for innkjøp før turen, så meld fra i god tid om allergier og dietter.

 

Tirsdag 2. august:

Dag to går turen videre til Hallingskeid. Hytten ligger ved Rallarveien og har fin utsikt. Turen tar oss over Vossaskavelen og ned forbi øvre og nedre Grønndalsvatnet. Etappen er på ca. 16 km og burde ta oss 6-8 timer, inkludert pauser.

 

Onsdag 3. august:

Dag tre går vi videre til Rembesdalseter. Hytta ligger på en gammel setervoll på vestsida av Rembesdalsvatnet, med Hardangerjøkulen rett utenfor stuevinduet. Turen til Rembesdalsseter er på 21 km og går i fint fjellterreng. Vi regner med å gå i ca. 8 timer denne dagen.

 

Torsdag 4. august:

Dag fire går vi videre til Kjeldebu som ligger like ved elva Kjeldo og Fisketjørni. Her tar vi en rolig kveld, så vi er klare for tidlig avgang neste morgen. Turen til Kjeldebu er lang, men ikke av de tyngste, totalt 26 km med noe stigning på starten, men hovedsakelig slak nedoverbakke mesteparten av dagen.

 

Fredag 5. august:

Fra Kjeldebu går turen videre til Haugastøl. Vi stopper midtveis på den betjente turisthytta Krjækkja hvor vi spiser lunsj. Hytta ligger vakkert til ved vannet Storkrækkja med utsyn mot Hallingskarvet. Her er det et åpent og lyst landskap med følelse av vidde.

Etter lunsj fortsetter vi til Haugastøl og tar toget hjemover. Totalt blir dagens etappe på 28 km i enkelt trerreng. Ca. 15 km før lunsj og 13 km etter.

Fra Haugastøl Stasjon går det tog til Bergen klokken 18.25 og til Oslo klokken 20:37.

Huske å bestille togbillett fra Haugastøl i god tid, da de ofte kan bli utsolgt på fredager.

 

Maks antall deltakere:

12 (pluss 3 turledere)

 

Passer turen for meg?
Turen passer både for deg som ikke har gått fra hytte til hytte før, og for deg som har vært mye på slike turer tidligere. Deltakere bør ha erfaring med dagsetapper i variert terreng og å gå med tung sekk (10kg+). Ingen av etappene er spesielt teknisk utfordrende, men de kan være lange. Lengste er 28km i lett terreng.

Gradering av turen: Krevende

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt turleder. Kontaktinfo finner du til høyre på denne siden.

 

Pris for overnatting på hytter (betales via VIPPS i forkant av turen):

Ungdom 20-26 år
Medlem i DNT: 600
Ikke medlem i DNT: 1640

Voksen 27-35 år
Medlem i DNT: 1160
Ikke medlem i DNT: 1640

Vi anbefaler å bli medlem i DNT for å få rabatt på overnatting på DNT sine hytter.

 

Pris for felles middager (betales via VIPPS på siste turdag):

Vi estimerer 50-75 kr per person per middag, altså ca 250 kr totalt

 

Nødvendig spesialkost:

Gi beskjed ved påmelding hvis du har allergier eller dietter.

 

Andre måltider:

Turlederne handler inn og organiserer felles middager. Hver deltaker må ha med egen mat til frokost, lunsj og snacks. Passende turmat er for eksempel oppskåret brød/polarbrød, pålegg, nøttemix, sjokolade og proteinbarer. Noen av hyttene har proviantlager hvor det kan kjøpes in noe mat til lunch, men det anbefales å ha med nok lunchmat selv. Mer informasjon om mat kommer før turen.  

 

Offentlig transport fra Oslo/Bergen:
Alle deltakere må huske å bestille togbilletter (eller alternativ transport) til seg selv i god tid før turen. Det vil være en turleder som reiser fra Oslo, og en som reiser fra Bergen.

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

 

Utstyr og pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister for sommerturer.

 

Skal du på tur og mangler utstyr?
Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på e-post, eller ring å spør etter det utstyret du trenger.

 

Kart og ruteinformasjon:
Kartene vi bruker blir Aurland (1:50 000) (Kart 10047) og Hardangerjøkulen (1:50 000) (Kart 10039) i Norges-serien.

Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Deltagere må ikke ha med kart, men kan ta med hvis en ønsker. 


Vilkår for deltakelse:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet her.

 

Om våre turledere
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

Innformasjonsbrev sendes deltakerne på e-post ca. 1-2 uker i forkant av avreise med oppdatert informasjon. 

Ofte stilte spørsmål: Se vår FAQ om fellesturer.

Dette er en frivilligorganisert tur, der turleder selv har laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er ikke omfattet av lov om pakkereiser.

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Thomas Bølstad Martinsen
  • Nora Iman Hagesæther
  • Johannes Lorentzen