PINSETUR I ØSTMARKA (19 - 30)

Fellestur

Fra dato
4. juni kl. 11:15
Til dato
5. juni kl. 17:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer for
Alle
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Ungtur, Frivilligorganisert
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn , DNT ung Oslo , Frivilligturer DNT OO
Dette arrangementet er over!

DNT ung Oslo inviterer til pinsetur i Østmarka! 

Vi kommer til å gå deler av «Flyktningeruta» som er en av rutene som ble brukt av kurerer, flyktninger og flyktningeloser under andre verdenskrig.

Den går fra Skullerud i Oslo og østover gjennom Enebakk og Eidskog kommuner til Sverige, totalt 120 km.

Vi kommer ikke til å gå like langt, men vi starter fra Enebakk og avslutter turen ved Skullerud :)

Dag 1:

Vi går ca 10 km fra Enebakk innover til Bøvelstad. Ved hytta er det muligheter for å padle kano, samt at vi vil lage felles middag sammen.

Dag 2:

På søndagen belager vi oss på å stå opp relativt tidlig siden da har vi en etappe på ca 19km til Skullerudstua. Vi kommer til å stoppe innom Vangen på veien hvor det vil bli muligheter for å kjøpe boller og kaffe :)

AVREISE: Buss 550 fra Oslo Bussterminal kl. 11:15 til Enebakk. Se etter turleder i rød jakke.

RETUR: Turen avsluttet ved Skullerudstua ca. kl. 17.00.

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut ifra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/t. Vær oppmerksom på at pauser, vær- og føreforhold og ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

 

Pris og betaling

100kr for DNT-medlemer (19-26), 340kr for DNT-medlemer (27-30) og 460kr for ikke medlemer. (Av dette går 50kr til felles middag som handles inn på forhånd. Det totale beløpet, som dekker middag og overnatting, sendes via Vipps til turleder i forkant av turen. Dette vil det komme mer info om i velkomstbrevet.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Antall deltagere: 14

Velkomstbrev sendes deltakerne på e-post ca. 1-2 uker i forkant av turstart. Der står det blant annet hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

 

Passer turen for meg

Vi kommer til å gå 29km til sammen på merket sti med dagstursekk i litt kuppert terreng, hvor 19 av kilometerne blir gått den siste dagen.

Gradering av turen: middels

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt turleder. Kontaktinfo finner du til høyre på denne siden

 

Overnatting

Les mer om hyttene her:

Overnatting vil finne sted på DNT sin markahytta Bøvelstad som ligger i Østmarka.

 

Hvordan komme til/fra oppmøtested

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder/instruktør, administrasjon eller bestyrere kan, av ulike årsaker, organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen.

Offentlig transport fra Oslo:
Se rutetider på entur.no eller VY.no
DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

 

Kart og ruteinformasjon

Oslo Østmark 1:25 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på NettbutikkenUtstyr og pakkeliste

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister for sommerturer, vinterturer eller dagsturer. 

Annet: Ta med lakenpose, mat og drikke til frokost og lunsj. Turlederne organiserer middag som vi lager sammen.

Skal du på tur og mangler utstyr?
Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på e-post, eller ring å spør etter det utstyret du trenger.

Før påmelding
Vilkår for deltakelse:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i https://www.dnt.no/aktiviteter/vilkar/.

 

Om våre turledere
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

Ofte stilte spørsmål: Se vår FAQ om fellesturer.

Dette er en frivilligorganisert tur, der turleder selv har laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er ikke omfattet av lov om pakkereiser.

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Thomas Bølstad Martinsen
  • Julia Pitton
  • Radhika Kumar