Løpetur over Barlindåsen

Fellestur

Dato
22. juni kl. 17:00 - 20:30
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, , Stiløpetur, Lillomarka, Løpetur
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, Den Norske Turistforening , DNT Oslo og Omegn
Dette arrangementet er over!

Denne onsdagen inviterer vi til en løpetur i Lillomarka. Løpeturen er for dere som er vant til å løpe mye og langt, og som ønsker å oppleve en av Lillomarkas fineste utsikter og varierte stier. 


Tidspunkt: 
Onsdag 22. juni kl. 17:00

Oppmøtested: 
Oset Parkering på Kjelsås

Avslutningssted:
Oset Parkering på Kjelsås

Turbeskrivelse:
Vi løper fra Oset parkering og setter kurset rett inn i skogen. Vi følger større og mindre stier langs vestsiden av Barlindåsen til Snippen. Her tar vi en U-sving og følger Barlindåsen-ryggen tilbake. Vi følger andre stier tilbake til samme sted som turen startet. Det blir spennende og utfordrene stier, med mange høydemeter. Vi satser på nydelig sol og herlig utsikt fra Barlindåsen.

Løpeturen går hovedsakelig på stier. Enkelte steder kan være vått. Total distanse er ca 15 km. 

Deltakerne vil motta en GPS-rutebeskrivelse (gpx-format) av løpeturen.
 

Påmelding:
Alle må melde seg på turen på forhånd ved å klikke på den røde knappen til høyre. Vi må dessverre begrense antallet som kan delta.

Pris:
Det er ingen påmeldingsavgift for å delta. Reise, proviant, osv organiseres og dekkes av hver enkelt turdeltaker.

Pakkeliste:
Innløpte sko som tåler å bli våte og skitne. Deltakerne må ha med egen drikke og ernæring til turen (energibarer, gel, el.l) Vi anbefaler lett løpesekk eller -vest som sitter tett på kroppen. Ta på nok med klær!


Vanskelighetsgrad:
Du må kunne løpe en distanse på 20 km med sekk i terreng på 2,5 time eller raskere. Det er en fordel - men ikke nødvendig - om du har løpt ett halvmaraton fra før og kjent langløping på kroppen. Vi satser på en gjennomsnittsfart på ca 8-10 min/km (6-7,5 km/t) når vi er på sti - og raskere tempo på grusvei.

 

Dersom du blir forhindret fra å bli med på turen, er det fint om du melder fra om dette til turleder!

 

Turledere

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

På denne turen har turleder selv laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er derfor ikke omfattet av lov om pakkereiser.

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Maria Bratteli Jonsson
  • Frederik Emil Juul