Telttur i Østmarka (DNT Oslo 26-45 år)

Fellestur

Fra dato
26. mai kl. 12:00
Til dato
28. mai kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Utsiktstur, Telttur, Østmarka, Dnt2645,
Arrangører
Vandregruppa, Den Norske Turistforening , DNT Oslo og Omegn
Turkode
DNT Oslo 26-45
Dette arrangementet er over!

Bli med å gå i variert terreng i noen av Østmarkas flotteste områder! På denne turen vil vi gå i et terreng typisk for Østmarka med enkle stier med lave høydeforskjeller, til kronglete og kupperte stier. Vi møtes forran Narvesen på Skullerud T-banestasjon, går innover Østmarka, sover to netter i telt eller hengekøye og går til fine utsiktspunkt underveis til Marikollen. Deltakerne må bære egen mat og utstyr (blant annet klær til været og overnattingsutstyr (telt, sovepose, liggeunderlag, mm.). Turen er på totalt 31 km. 

 

Dato: torsdag 26.05.22- lørdag 28.05.22

 

Dag 1:

Torsdag 26. mai 2022 

Oppmøte forran Narvesen ved Skullerud T-banestasjon kl. 12.00. Vi beveger oss forbi Østmarkskapellet, Sandbakken og Vangen før vi finner en passende camp ved Tonevann. Underveis vil vi oppleve variert skog, myrer, åser og vann.  Dagens etappe er på ca. 14,5 km og er hovedsakelig på blå sti. 

 

Dag 2

Fredag 27. mai 2022

Etter frokost og nedpakking av telt beveger vi oss inn i nydelige Østmarka naturreservat på blå sti. Først tar vi en avstikker på umerka sti til Tonekollen (368moh) som i klarvær har nydelig utsikt mot vest. Deretter beveger vi oss ned igjen til Tonevann, videre til Røyrivannskoia og finner et egnet sted å sette opp camp ved Nordre Krokvannet. Dagens etappe er på ca. 5 km. På grunn av etappens lengde vil vi ha mulighet til å ha en rolig morgen, bade, nyte skogens ro, senke skuldrene, bade litt til og bare henge i skogen. 

 

Dag 3

Lørdag 28. mai 2022

Etter frokost og nedpakking av camp begynner vi ferden mot det lille naturreservatet Ramstadslottet. Reservatet ble opprettet i 2001 og har over 300 år gamle furutrær og i granskogen vokser noen av Østlandets største trær. Vi begynner på behagelige stier og skogsbilvei frem til vi kommer til Setertjenstua. Her begynner vi på stigningen mot selveste Ramstadsslottet som er Østmarkas tredje høyeste topp på 394 moh hvor vi nyter utsikten før vi går mot Marikollen og turen avsluttes. Dagens etappe er på ca 11,4km. Det går buss fra Marikollen som vi må bytte med enten buss eller tog underveis for å komme til Oslo S. 

 

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

 

Generell informasjon

 

Pris: Turen er gratis, både for medlemmer av DNT og ikke-medlemmer. Kostnader til transport til og fra turen, samt mat og drikke underveis dekkes av hver deltaker selv.

 

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Deltarkerne må ta med eget telt eller hengekøye, mat, sovepose og liggeunderlag, primus/stormskjøkken/el.l. Øvrig viser vi til DNT sin pakkeliste for sommerturer. Husk at det kan bli kaldt og mørkt mot kvelden!

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg. Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io

 

Kart og ruteinformasjon:
Eksempler på kart som dekker hele turruen er Cappelen Damms Oslomarka sommer (1:50 000, CK 41) eller NORDECA 2794 Oslo Østmark (1:25 000).

 

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

 

På denne turen har turleder selv laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er derfor ikke omfattet av lov om pakkereiser.

 

NB! Turen arrangeres av https://vandregruppa.dnt.no/ på dugnadsbasis. Les mer om våre turer og opplegg.

 

Vilkår for deltakelsen finner du her https://www.dntoslo.no/vilkarfordeltagelse/.

 

Annet:
Informasjon om turen vil bli sendt alle påmeldte deltakere uken før turstart.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt turleder. Kontaktinfo finner du til høyre på denne siden.

Ofte stilte spørsmål - se vår "faq" om fellesturer.

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kathrine Karlsen
  • Hanan M. Abdelrahman
  • Iselin Gretarsdottir Alexandersen