Avlyst Kveldstur på Oslofjorden (senior)

Fellestur

Dato
7. juli kl. 17:00 - 20:00
Alternative datoer

18. august 2022
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Padletur, Seniortur, Kajakk, Kajakktur, Sørenga
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Friluftshuset Sørenga
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Turkode
13422
Dette arrangementet er over! Men fortvil ikke, arrangementet har alternative datoer som du kan delta på.
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Den arrangeres likevel flere datoer, så du kan vurdere å delta på en av disse.

Bli med på padletur fra Sørenga og inn i solnedgangen! Vi padler rundt de omkringliggende øyene som alle har sitt særpreg og historie. Følg miljøvettregel #1 Reis mindre, opplev mer.

Innhold
Turen forutsetter at du har deltatt på intro- eller grunnkurs - og kan kameratredning. Send inn våttkortnummer med påmeldingen, evt. dokumentasjon på annen padleerfaring. Dette sendes til naerfriluftsliv.oslo@dnt.no merket: dokumentasjon kajakktur 13422.

Program
Oppmøte og varighet: Friluftshuset på Sørenga Kl. 17.00. Adresse: Sørengkaia 124, 0194 Oslo. Turen avsluttes samme sted ca. kl 20.00 (3 timer, effektiv padling ca. 1,5-2 timer).  Etter turen må deltakerne delta i arbeidet med å skylle kajakker og utstyr og få dette plassert tilbake på kajakklageret.

Pris: Kr. 450- inkluderer tur med instruktør/turleder, lån av kajakker, åre, spruttrekk og vest (ikke-medlemstillegg kr 250,-). Bli medlem i DNT.

Mat og drikke: Vi spiser ikke på turen, men ta med drikke for en kveld på vannet. 

Annet: Når du melder deg på kajakkurs, bekrefter du at lest og akseptert vilkårene som er beskrevet i  "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge". Ved eventuelle avbestillinger finner du regler for tilbakebetaling under disse.  

Utstyr, mat og bekledning: Det kan være kaldt i vannet, derfor er det anbefalt å kle seg etter vanntemperatur selv om det kan være en varm sommerdag:    

  • Aller best er våtdrakt/våtsko/neoprenhette, om man har eller kan låne seg det.
  • Det fungerer også bra med et fullt skift ekstra, helst bestående av ullundertøy og jakke som kan bli vått, og genser/dunjakke/regnjakke/poncho med hette til å trekke utenpå i pauser.
  • Håndkle
  • Drikkeflaske som kan ligge på kajakken
  • Munnbind til bruk i kajakklokalet før og etter turen
  • Solkrem og solhatt (om nødvendig)
  • Ingen løse smykker eller dyre briller - men ha gjerne med solbriller (dette er lett å miste i sjøen ved velt)

Trygghet og redninger i kajakk krever bading. For å få best læring og minst frysing anbefaler vi derfor våtdrakt. Alternativt så kan 1-2 lag ull og overtrekksjakke/bukse også benyttes, men dette blir kaldere. På beina kan man ha ullsokker med sandaler. 

Tips! Du kan kjøpe våtdrakt som egner seg for noen få hundrelapper fra butikker som Europris og evt. sportsbutikker.

Trenger du turutstyr kan dette kjøpes i vårt Tursenter eller i DNTs Nettbutikk

 

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

 

Kveldstur på Oslofjorden (senior)

Bli med på padletur fra Sørenga og inn i solnedgangen! Vi padler rundt de omkringliggende øyene som alle har sitt særpreg og historie. Følg miljøvettregel #1 Reis mindre, opplev mer. Innhold ...

Kontaktinformasjon: