Klatrekurs naturlige sikringer - Bohuslän

Kurs

Fra dato
18. august kl. 18:00
Til dato
21. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Fjellsport, Klatring, Klatretur, Naturligesikringer, Turkatalog2022_Kurs_Sommer
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT fjellsport Oslo
Turkode
13451

Har du lyst til å bli bedre på klatring på naturlige sikringer? På dette kurset hjelper våre instruktører deg med å utvikle deg videre og du vil få øve på å lede ruter på egne sikringer. Kurset vil være i Bohuslän i Sverige, noen få mil sør for Strömstad, et av de beste områdene i verden for klatring på naturlige sikringer. Særlig rissklatringen er uovertruffen.

PROGRAM

Vi kommer til å oppsøke forskjellige klatrefelt hver dag. Her vil dere bli delt opp i par, hvor den ene sikrer og den andre klatrer, annenhver gang. Det vil stort sett dreie seg om å lede på sikringer som du setter selv. Våre instruktører vil gå ved siden av på faste tau og gi veiledning. Det vil bli opplæring i bruk av utstyr og ulike metoder. Du vil også lære å legge topptaufester og standplasser på naturlige sikringer og rundt trær.

Oppmøte første dag innen kl. 18.00. Kursslutt siste dag ca. kl. 17.00.

Generell informasjon

Pris:
Kr 4.300,-.
Ikke-medlemstillegg kr. 800,- Bli medlem i DNT.  

Kurspakken inkluderer: instruksjon (Teltavgift, kr 50,-,  betales direkte til kursleder på stedet)
Deltakerne må selv ordne med transport til kursstedet, og alle måltider (frokost, lunsj, snacks og middag).
Se https://en-tur.no/ for kollektivtransport. Kursleder vil forsøke å koodinere felles transport.

Maks antall deltakere: 8 (pluss 2 instruktører)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før kursstart. Der står det blant annet hvem som er kursleder og kontaktinformasjon til denne. Kursleder vil ta nærmere kontakt med deltakerne innen kursstart om ytterligere detaljer.  

Teltovernattingen gjennomføres i hagen tilknyttet kursleders hytte som ligger i nærheten av Brodal. Det er tilgang på toalett i hytten for deltakere. Det er også tilgang på kjøleskap som kan brukes til egen mat. Det finnes også et felles samlingsrom i uthus, som kan tas i bruk ved dårlig vær. Grillen fyres opp i hagen hver kveld og gir muligheter for middagslaging.

Forkunnskaper
Det forutsettes at du har brattkort. Det kan være en fordel om du har noe erfaring med bruk av naturlige sikringer, men dette er ikke noe krav. Kurset vil bli individuelt tilpasset den enkeltes ferdigheter. Deltakere bør være minst 16 år. For deltakere under 18 år forutsettes foresattes samtykke.

Gradering: krevende

Utstyr

Personlig klatreutstyr:
Du må selv ta med deg personlig klatreutstyr (sele, klatresko, taubrems, to skrukarabiner, tau for bremseknute/prusikk og minst ei 120-slynge og hjelm)
Tau trenger du ikke ta med.

Annet utstyr:
Ta med deg nødvendig campingutstyr (telt, liggeunderlag, sovepose, utstyr for matlaging, tallerken, bestikk, hodelykt osv.), samt varme klær, gode sko, regntøy og en mellomstor sekk. Ta gjerne også med badetøy. Det vil være tilgang på kjøleskap, toalett og dusj.

Øvrig utstyr: Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer (Det er ikke nødvendig med fjellstøvler.)

Kart:
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår. Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. 

 

Instruktører:
Våre kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

 

Kontaktinformasjon: