Sommertur i Tafjordfjella

Fellestur

Fra dato
15. juli kl. 07:00
Til dato
21. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, Voksne, Frivilligorganisert, Turkatalog2022_Hyttetilhytte
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn , Frivilligturer DNT OO
Turområde
Tafjordfjella (se kart)
Turkode
Vandregruppa
Dette arrangementet er over!

Bli med på vandring i vakre Tafjordfjella!

De store turisthordene møter du ikke på her inne, men trivelige fjellvandrere er det mange av. Denne turen tar deg med gjennom hele dette fjellområdet, og de tre første dagene går vi i Reinheimen nasjonalpark. Dette fjellområde har et rikt stinett i fantastisk natur, med et variert landskap som vi kjenne igjen både fra Østlandet og Vestlandet.

Turen går over bratte ville fjell som oppe ved Veltdalshytta drar seg over mot det lange flyene i Skjåk. På denne turen får du alt, og det er mange mulige avstikkere til toppene langs stien.

Ruta blir Bjorli-Vakkerstøylen-Pyttbua-Veltdalshytta (2 netter)-Reindalsseter-Danskehytta og siste etappe til Grotli. Kartskisse i bildeserien.

Vi tar ikke nødvendigvis korteste vei mellom hyttene, da det er flere muligheter til toppturer underveis, samt spennende alternative traseer.

Dette er en frivilligorganisert tur i regi av Vandregruppa i DNT Oslo. Les gjerne mer om oss og våre turer. Turlederne har selv laget dette turopplegget.Dette er ikke en pakketur og er ikke omfattet av lov om pakkereiser.

Dag 1 - fredag 15. juli: Tunga-Vakkerstøylen. 7 km 2,5 timer

Vi møtes på Bjorli når toget fra Oslo ankommer 12:45 og tar felles drosje inn til Tunga/Kabben. Derfra følger vi merket sti på nordsiden av Ulvådalsvatnet (ca 2,5 timer) til selvbetjente Vakkerstøylen.

Vakkerstøylen er et gammelt tømmerhus som er laftet ned, og satt opp her inne i 1928. I de første årene var hytta betjent, men den fungerer nå veldig godt som en selvbetjent hytte.

Dag 2 lørdag 16. juli: Vakkerstøylen-Pyttbua 7 km

Vakkerstøylen er et flott utgangspunkt for turer i Tafjordfjella. Dagen starter med en rotur på minst ti minutters over vannet. Stien går bratt opp til Tungrova 800 hm over Tunga. Kanskje tar vi en tur opp på Høgtunga 1912 hm før vi går ned til Pyttbua.

Dag 3 søndag 17.juli: Pyttbua- Veltdalshytta 10,4 km 4-5 timer + evt. avstikker på Karitinden

Fra Pyttbua 1161 moh kan vi følge ruta til Veltdalshytta over Karihøene. Vi kommer inn i hjertet av Tafjordfjella nå. Etter at vi har passert Karihøa dreier vi vestover og følger Karitindens østlige rygg helt til toppen. Denne ruta er relativt enkel, men byr på en del snøvandring. Det siste stykket opp til toppen er litt bratt og med mye steinur. Tre timer fra Pyttbua til toppen av Karitinden på 1982 moh. Så videre ned til Veltdalshytta. Her skal vi være i to netter. 

Dag 4 mandag 18. juli: Dagstur fra Veltdalshytta - ruta bestemmer vi i fellesskap 

Denne dagen slipper vi å pakke og vaske oss ut fra hytta, men vi kan pakke lett sekk og velge mellom mange av de flotte turene og toppene i den vakre Veltdalen. Hytta ligger mellom det ville vestlandet og det flatere østlandet i et terreng med mange vann og fosser. Her er det også gode fiskemuligheter. Vannet ved hytta har båt.

Dag 5 tirsdag 19. juli : Veltdalshytta-Reindalseter. 4-5 timer

Denne dagen går vi nedover en fantastisk vestlandsdal, og utsikten ned i Reindalen tar pusten fra de fleste. Ca. 4 timer tar denne turen, som går fra det golde høyfjell til gammel furuskog. Reindalseter er betjent om sommeren, så det er bare å glede seg til dusj, 3 retters middag, og kald drikke på verandaen.

Dag 5 onsdag 20. juli: Reindalseter- Danskehytta. 6 timer

Dette blir den lengste dagsmarsjen. Turen er beregnet til 6 timer, men det er 6 flotte timer fra frodig skog til høyfjell. Turen starter ganske tøft opp til Daurmålshaugen, men da føler man at man også er oppe. Videre mot Danskehytta blir det mer og mer høyfjell. Her ligger vinteren lenge. Vi passerer dammen på Viksvatnet før vi starter den siste oppstigninga mot Danskehytta på 1450 moh. Hytta har navnet sitt fordi den blei delvis finansiert av innsamlede midler fra danske DNT-medlemmer. Den er selvbetjent og har 28 sengeplasser.

Dag 7 torsdag 21.juli: Danskehytta-Grotli. 12 km 4 timer

Dette er en lett dag der det nesten bare er nedover. Terrenget er som regel tørt og fint også. Stien går langs Viksvatnet, før det går slakt nedover mot Kjæringtjønne og ned mot Grotli. Turen er beregnet til 4 timer. På Grotli er det hotell, og bussforbindelse både til øst og vest.

NB! Rutetabellen viser per april at eneste buss er kl 11:22 fra Grotli. For å rekke den må vi stå opp tidlig og gå fra Danskehytta tidlig. 

Turplanen er satt opp med forbehold om endringer. Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre i henhold til planen. Alle tidsberegninger er gjort ut ifra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/t. Vær oppmerksom på at pauser, vær- og føreforhold og ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

Reise til: Oppmøte på Bjorli senest kl 12:45 fredag 15. juli. Det er mulig å ta tog fra Oslo 08:02 som er på Bjorli 12:45. Fra Bjorli tar vi felles drosje inn til Tunga.

Hjemreise: Vy buss  fra Skjåk(Grotli) kl 11:22. 

Passer for: Turglade mennesker i god form som er vant til å gå i fjellet med sekk.
Turen går i et variert terreng med mye opp og ned. Terrengert veksler mellom grønne frodige daler og høyereliggende områder med nakent fjell, stein og ur. Bratt opp fra Vakkersøylen.

Gradering av turen: Vi har definert turen som krevende i henhold til DNT's gradering av turer. Etappene er ikke så lange som angitt for Krevende turer, men de går mye opp og ned samt delvis i stein og ur.

Antall deltakere: 10 personer inkludert 2 turledere.

Påmelding:  Påmeldingen starter 15. mai og er bindende. Meld deg på med knappen i høyre marg.

Pris: ca 3 900,- avhengig av hva du kjøper på hyttene + reise til Bjorli og fra Grotli

  • Reise til Bjorli og fra Grotli som du  bestiller og betaler selv.
  • Felles drosje fra Bjorli til Tunga. Ca 200,- på hver hvis vi blir 10 deltakere.
  • 5 netter på selvbetjente hytter, ca 5-600 per døgn med mat
  • 1 natt på betjent hytte. 940,- med full pensjon

Se DNT Sunnmøres prislister for overnatting og mat på hyttene.

Bestilling og betaling: Tuleder har bestilt felles drosje fra Bjorli til Tunga og plass på alle hyttene . Alle gjør opp hver for seg for reise og på hyttene. Vi deler kostandene til felles drosje og evt felles mat som kjøpes inn på forhånd. Dere blir kontaktet om forhåndsbetaling av dette. På de selvbetjente hyttene anbefaler vi å bruke DNTs app for hyttebetaling.

Avbestilling:   Avbestilling faktureres etter gjeldene vilkår for hyttene. Fra 10 dager før turstart er deltakerne selv ansvarlig for avbestilling direkte til betjent hytte. 

Vilkår for deltakelse: Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i Vilkår for deltakere på frivilligorganiserte aktiviteter i regi av DNT Oslo. 

Mat: På den betjente hytta har vi full pensjon med dusj, 3 retters middag, frokost, matpakke og termos. På selvbetjeningshyttene lager vi felles middag og evt felles havregrøt til frokost, av mat fra lagrene på hyttene. Vi deler kostnadene til dette og hver enkelt tar det med på sin hyttebetaling. Annen mat på selvbetjenthyttene ordner hver enkelt selv, enten ved å kjøpe mat fra matlagrene eller ved å ta med egen mat.

Kart: Turkartet Tafjordfjella 1:50.000 dekker hele turen Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i DNT Oslos turinformasjon i Storgata eller på Nettbutikken

Utstyr: Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs pakkeliste for sommerfjellet

Om våre turledere: Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

Ofte stilte spørsmål: Se vår FAQ om fellesturer.

Bli medlem i DNT

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på e-post, eller ring og spør etter det utstyret du trenger.

 

Sommertur i Tafjordfjella

Bli med på vandring i vakre Tafjordfjella! De store turisthordene møter du ikke på her inne, men trivelige fjellvandrere er det mange av. Denne turen tar deg med gjennom hele dette ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kari Aanonsen
  • Liselotte Krøger