Jotunheimen Sør

Fellestur

Fra dato
17. februar kl. 13:00
Til dato
20. februar kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hytte-Til-Hytte, Hytte-Til-Hyttetur, Vintertur, Fjelltur, Voksen
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Vandregruppa , Fondsbu
Dette arrangementet er over!

Hytte til hyttetur i vinterfjellet fra Vest til Øst i den sørlige delen av Jotunheimen.

Hyttene i Jotunheimen åpner i slutten av Februar og vi satser på å få med oss åpningskvelden på Fondsbu i tillegg til to fine selvbetjeningshytter sør i Jotunheimen.


PROGRAM
Dag 1: Fra Tyinkrysset (800 moh) til Slettningsbu (1320 moh), ca 10 km tur
Oppmøte klokken 13 på Tyinkrysset. Turleder ankommer med Buss fra Oslo. Turdeltagere velger selv transportmiddel. Vi bære skiene ett kort stykke og følger anbefalt vinterrute opp til hytta. Hvor lang tid vi bruker på turen kommer an på vær og føreforhold. Det er mulig at vi ankommer hytta etter mørkets frembrudd og alle må derfor ha med hodelykter. Hytta er selvbetjent og har 14 sengeplasser.

NB: Av smittevernhensyn oppfordrer vi normalt alle til å bruke egen bil, men i dette tilfellet er det stor avstand mellom startpunkt av sluttpunkt på turen. Vi legger derfor opp til bruk av buss eller eventuelt en kombinasjon av bil og buss.

Dag 2: Fra Slettningsbu (1320 moh) til Fondsbu (1070 moh), ca 20 km
Turen starter med at vi går ned ett par hundre høydemeter til Tyin-vannet. Deretter går vi opp  hundre høydemeter bak Fonnkloppeggi og nedover igjen til Trollvannet og Tyinvannet, før det går slakt oppover før det går nedover mot Fondsbu ved Bygdinvannet. Dette er en betjent hytte med gode fasiliteter og tre retters middag.

Dag 3: Fra Fondsbu (1070 moh) til Yksendalsbu (1050 moh), ca 22 km
Turen starter bratt opp 350 høydemeter på de første 6 kilometerene. Deretter går det nedover mot Steinbusjøen før vi skal Nordøst nedover Yksendalen til vi finner hytta. Hytta er Selvbetjent med 18 sengeplasser.


Dag 4: Fra Yksendalsbu (1050 moh) til Beitostølen, ca 24 km 
Turen starter lett med 9 kilometer over Olefjorden. Deretter følger vi løypene mot Bygdin, før vi svinger sørover mot Beitostølen. Siste delen vil antakelig gå på i preppa skispor. Vi planlegger å nå en buss som går 1810 fra Beitostølen.

Med forbehold om endring i programmet! Det er turledernesom etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut ifra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/t. Vær oppmerksom på at pauser, vær- og føreforhold og ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris og betaling
Hver enkelt betaler for egen kost og losji i henhold til Dnt sine prislister. Estimert totalkostnad for turen er ca. 2000 kr totalt for voksen, men den kan variere noe ut ifra individuelle preferanser. Vi legger opp til felles middag på de selvbetjente hyttene, men det er anledning til å organisere egen mat. På betjent hytte er det forhåndsbestilt kost og losji.

Påmelding skjer uten betaling i Sherpa. Deltakerne blir fakturert individuelt fra hyttene/overnattingssted. Transport bestilles og betales selv individuelt. Måltider ordnes og betales i hovedsak selv. Ved unntak og eventuelle fellesmåltider vil det opprettes oppgjør i VIPPS mellom deltakere og turledere.

For turelementer der deltaker selv er ansvarlig for bestillingen gjelder avbestilling mellom deltaker og gjeldende tilbyder (eks. transportør), og etter tilbyders avbestillingsvilkår. Deltaker er selv ansvarlig for avbestilling av eventuell hytteovernatting og faktureres etter gjeldende vilkår hos leverandør.

Bli medlem i DNT

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 12 (pluss 2 turledere)

Annet: Velkomstbrev sendes deltakerne på e-post ca. 1-2 uker i forkant av turstart. Der står det blant annet hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg
Beskriv turens nivå og hva slags erfaring som er forventet at deltakerne har, eks. om turen er tung med store høydeforskjeller, krevende terreng utenfor merket sti, om man bærer tung sekk, om man må være i god fysisk etc.

Gradering av turen: Krevende

Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart. Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt turleder i forkant av turen for råd og veiledning.

Overnatting
Les mer om hyttene her: 
Slettningsbu (ut.no)

Fondsbu (ut.no)

Yksendalsbu (ut.no)


Hvordan komme til/fra oppmøtested
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder/instruktør, administrasjon eller bestyrere kan, av ulike årsaker, organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen.

Offentlig transport fra Oslo:
Se rutetider på entur.no eller VY.no
DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Kart og ruteinformasjon
Turkart Vang i Valdres dekker hele omerådet turen går igjennom. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr og pakkeliste
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister for vinterturer.

Turleder vil koordinere at vi har nok vindsekker, søkestenger og spader med på turen. Oppgi om du har slikt utstyr tilgjengelig.
NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, eventuelt leie av sengetøy.

Skal du på tur og mangler utstyr?
Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på e-post, eller ring å spør etter det utstyret du trenger.

Smitteverntiltak på turer og hytter
Deltakerne bes ta med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind på turen. DNT Oslo og Omegn forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter. Våre turledere og bestyrere er godt informert om gjeldende tiltak.

Før påmelding
Vilkår for deltakelse:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i [link til vilkårene].

Om våre turledere
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

Ofte stilte spørsmål: se vår faq om fellesturer. Denne må oppdateres først.

Dette er en frivilligdrevet tur, der turleder selv har laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er ikke omfattet av lov om pakkereiser.

 

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Øystein Vasset
  • Helga E. Waagaard