Kyststimaraton 3 Varden - Drøbak

Dette er etappe 3 av 4 i Kyststimaraton som går fra Oslo bygrense (Fiskevoll) og til Son.

Kyststimaraton 2022 arrangeres i samarbeid av DNT-turlagene i Follo.  Vi har delt inn Follokysten i 4 etapper fordelt på 4 lørdager i august – fra nord i Oslo helt fram til Son i Viken. Dette er lange og til dels krevende heldagsturer hvor vi holder noe høyere tempo enn vanlig, så du må være i god fysisk form for å delta. Til gjengjeld får du mange unike turopplevelser underveis – du vandrer hele veien tett på fjorden gjennom et vakkert kystlandskap fullt av gamle kulturminner og nyere severdigheter. Husk godt fottøy - og ta med deg godt med mat og drikke!    

Oppmøte: Varden kl 08:15 buss 570 går fra Nesoddtangen 07:58.

Båt fra Aker brygge kl 07:33

Parkering ved Håkonkastet innfartsparkering nede i dompa like ved.

Herfra vandrer vi forbi Sunaas Sykehus med flott utsikt over fjorden, gjennom Alværn og skogen mot Fjellstrand og ned til Fjellstrand brygge, videre langs den naturskjønne kysten sørover forbi Nordstrand, Svestad og Spro til Solbakken og over til Fagerstrand. Etter en god pause fortsetter vi mot Digerud, forbi Hetthulldammen og Marikova og kommer fram til Sønderstøa. Herfra går vi videre mot Langebåt og Hallangspollen.

Felles transport med båt fra Tiurlia over til Gjylteholmen ca kl 14. ( billettpris blir fordelt på alle deltakerne)
Vel over følger vi småveier videre sørover fram til Drøbak torg. Her unner vi oss noe forfriskende før vi tar båten kl 17.40 hjem langs den vakre kysten vi har travet.

Lengde: ca 28 km

Vanskelighetsgrad krevende

Kyststimaraton 3 Varden - Drøbak

Dette er etappe 3 av 4 i Kyststimaraton som går fra Oslo bygrense (Fiskevoll) og til Son. Kyststimaraton 2022 arrangeres i samarbeid av DNT-turlagene i Follo.  Vi har delt inn Follokysten i ...

Kontaktinformasjon: