Fjelltreff på Fondsbu 60+ - Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
21. august kl. 15:00
Til dato
25. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, 60+, Hyttetur, Fjelltur, Baseopphold-Sommer, Turkatalog2022_Baseferie, Turkatalog2022_Seniortur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Fondsbu
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13389

Er du 60+, liker å være ute på tur hele dagen, ønsker å bo på èn hytte med to-sengsrom, men mangler turfølge? Da er nok denne turen midt i blinken for deg.

Blant 2000-metere, grønne vann, isbreer, vakre daler, på godt merkede stier og med trivelige, lommekjente turledere i laget blir dette en tur du får turminner for livet av. Dessuten skal vi bo på Fondsbu - DNTs flotte, betjente hytte, liggende i vestenden av Bygdin.

Bestyrerinnen sørger for deilige måltider basert på lokale råvarer og kanskje til og med sang til middagen, og hun tar oss gjerne med på en tur til Vinjebua for å fortelle om en mann hun beundrer - Aasmund Olavsson Vinje.

PROGRAM 

Dag 1 Oppmøte Fondsbu, 1.061 moh
Deltakere og turledere møter på Fondsbu innen kl. 16.00
Før middag får vi en fin bli-kjent-tur rundt Sløtafjellet, ca to timers-tur.

Vi spiser middag sammen og samles i stua etterpå. 

Dag 2 Tur til Uksedalen, ca 7 timer
Vi inntar en deilig frokost før vi pakker sekken og starter på dagens tur. Turen starter med en nydelig vandring langs Bygdin. Etter noen kilometer tar vi av og går rett opp lia til Høystakka. Gled dere til kryssing av elva på toppen, og legg merke til hengebrua du går over. Noen har satt den opp for oss. Uksedalen var tidligere normalveien videre til Torfinnsbu, men ruta er lagt om. Dere vil allikvel se enkelte slitte T-er oppover i dalen. På en varm sommerdag er det perfekt med et bad i Uksedalstjernet (1.558 moh), trygt plassert mellom nydelige 2000-meterstopper som Slettmarkpiggen (2.163)  og Galdeberget (2.075 moh).

Vel tilbake på Fondsbu blir det middag. Kvelden er deres!

Dag 3 Tur til Mjølkedalen, ca 6 timer
Kvirrevitt! En kopp kaffe og en god frokost skal til for å bli skikkelig klar for dagens tur. Den går opp Mjølkedalen, en fantastisk frodig og vakker elvedal. Bruk god tid opp og nyt utsikten utover Bygdin som bare blir bedre og bedre. Vel oppe er det et nytt skue - med lokkende tinder, breer og vann.

Veien videre blir til mens dere går. Har dere sol og varme denne dagen er det lett å glemme at man skal rekke middagen. Men det anbefales å komme tilbake i tide til den.

Dag 4 Langeskavlen (1.878), ca 8 timer
Langeskavltind (2.014 moh) ligger nordvest for Fondsbu. For å komme til topps må man gå ca 5 km over Langeskavlen som selv har et toppunkt på 1.878 moh. Vi har ikke Langeskavltind som mål i dag, men å få en nydelig vandring på selve Langeskavlen. Vi er avhengig av godt vær på denne turen, og får vi det er dette en fantastisk flott tur, som gir unik utsikt i en av de villeste partiene av Jotunheimen. Turen følger T-merket sti første del, men vi tar av ved Sløtatjernet før oppstigningen mot Langeskavlen.

Siste middag og kveld sammen med deres nye turvenner.

Dag 5 Historie-/kulturvandring, ca 3 timer.
Etter frokost tar vi en rusletur i nærområdet på vakre Eidsbugarden. Ved Vinjebua fra 1868, der hele eventyret startet, møter vi bestyrerinnen Solbjørg.  Her vil hun fortelle om Asmund Olavsson Vinje og de første fjellvandrerne i storslåtte Jotunheimen. Dere kan glede dere til hennes fortelling.

Vi avslutter turen ca kl. 13.00 på Fondsbu, og takker for turfølget.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr. 6.600,- fra/til Fondsbu
Ikke-medlemstillegg kr 1.500,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting på to-sengsrom,  turledere, kulturelt innslag, alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 

Maks antall deltakere: 14 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: Rød

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 2-sengsrom i egen lakenpose eller sengetøy. Ta med lakenpose/sengetøy. Sengetøy kan leies og betales direkte på hytta.

Les mer om hytta her
Fondsbu

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding! 

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Buss fra Oslo via Fagernes til Fondsbu. Bussbytter underveis. 
Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Bil fra Oslo via Fagernes til Fondsbu. Bilvei helt fram til hytta - de siste 21 km på grusvei.

Parkering mot betaling på offentlig parkeringsplass, info:  www.eidsbugardenparkering.no
Ladestasjon for elbil, info www.eidsbugardenparkering.no

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan kun benyttes på Olavsbu.

Før påmelding

Husk å lese  Viktig informasjon fellesturer sommer

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

 

SFoslo2022

 

Fjelltreff på Fondsbu 60+ - Jotunheimen

Er du 60+, liker å være ute på tur hele dagen, ønsker å bo på èn hytte med to-sengsrom, men mangler turfølge? Da er nok denne turen midt i blinken ...

Kontaktinformasjon: