Ekspedisjonstur i Jotunheimen sør

Fellestur

Fra dato
13. februar kl. 08:45
Til dato
20. februar kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Frivilligorganisert, Ski-Ogpulktur, Hytte-Til-Hytte
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Dette arrangementet er over!

For deg som vil utfordre deg selv litt utenfor komfortsonen.

DNT Oslo og Omegn arrangerer det vi kaller en «ekspedisjonstur» i Jotunheimen sør uke 7-2022. Det spesielle med turen er at vi går en eller to etapper i måneskinn, og legger tilrette for overnatting utendørs. Du velger selv om du tar med telt, graver deg inn i snøen, eller ligger under åpen himmel (for eksempel i isolert Jervenduk med varm nok sovepose).

Turen krever at du er i bra form, og du kan veldig gjerne ta med pulk dersom du disponerer det for fordeling av vekt.

PROGRAM

13. februar kl 08.45. Bygdin - Yksendalsbu, 17 km

Frammøte ved Bygdin Høyfjellshotell kl 08.45 (ferdig parkert ved hotellet). Vi starter fra Bygdin Høyfjellshotell presis kl 09.00, og går til Yksendalsbu første dagen. Turen er cirka 17 km, og avhengig av snøsituasjonen kan turen ta alt fra 5-10 timer pluss pauser. Vi holder oss på 1000 - 1060 meter over havet hele dagen.

14 februar. Dagens mål er Tomashelleren. 11 km. Turen tar 5-8 timer
Turtimer er avhengig av snøsituasjonen, pluss pauser. De første 4 km går vi tilbake i egne spor fra gårdagen. Deretter 7 km motbakke fram til Tomashelleren (fra 1004 - 1480 moh.)

15. februar og 17. februar. Disse to dagene/nettene er tiltenkt å gå i måneskinn, 42 km
Turen inkluderer uteovernatting minimum en natt, på vei til overnatting på Gjendebu 17. februar. Distansen vi skal gjennomføre fra Tomashelleren til Gjendebu er cirka 42 km. Dersom vi velger å gjennomføre denne strekningen på to dager og deler av natten mellom vil vi få en overnatting ekstra på Gjendebu den 16. februar (i stedet for to uteovernattinger). Er vi heldige med været (som vi alltid er) blir det krystallklart måneskinn, i tillegg til spektakulært nordlys på nattehimmelen.

18. februar. Gjendebu - Torfinnsbu 18 km. 
Vi går først tilbake i våre egne spor i 4 km før vi tar opp Langedalen 12 + 2 km på vei til vakre Torfinnsbu for overnatting. Langedalen vil kunne bli en veldig tung etappe ved mye dyp snø da vi vil måtte gå fra 1000 moh. til 1750 moh. og ned igjen til 1050 moh. Alternativ rute å følge egne skispor helt tilbake til Bygdin for å gå langs Bygdin til Torfinnsbu dersom vær og/eller føreforhold tilsier det. Det gjør turen 7 km lengre, men betydelig enklere å gjennomføre.

19. februar. Torfinnsbu - Bygdin, 13 km
Det blir siste skietappen på Bygdin fram til Bygdin Høyfjellshotell 13 km. Vi avslutter turen luksuriøst lørdag med mimring, avslutningsmiddag, og overnatting pluss frokost søndag morgen på Bygdin Høyfjellshotell.

20. februar. Turslutt og avreise
Vi tar frokost på hotellet og reiser hjem. 

Dette blir årets mest spektakulære (skitur i måneskinn og nordlys med værforbehold) turmulighet for oss som skal lede turen. Vi ser fram til trivelig samvær, men også noen fysiske utfordringer, sammen med dere.

Med forbehold om endring i programmet! Det er turledernesom etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut ifra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/t. Vær oppmerksom på at pauser, vær- og føreforhold og ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Det sier seg selv at på denne turen må du ha utstyret i orden. Det er en selvfølge at alle har med spade, liggeunderlag, god nok sovepose i kombinasjon med vindsekk/Jervenduk, nattlykt (oransje eller rød), kraftig hodelykt (vi går ikke med lykten på om natten – lykten er kun som sikkerhet dersom en situasjon krever lys), og veldig gjerne pulk dersom du har tilgang til det. Pakkeliste med forslag til hva du bør ha med på turen av klær, sko, tørrmat (reservemat) og utstyr sender vi til deltagerne i god tid før turen starter. (Romjulsalg og januarsalg kan være nyttig dersom klær/utstyr må suppleres!) Forandring av planlagt rute kan skje ut fra risiko og sikkerhetsvurderinger.

Pris og betaling
Kr. Se prisliste til DNT Oslo og Omegn sine hytter: Priser

Påmelding skjer uten betaling ved påmelding. Deltakerne blir fakturert individuelt fra hyttene/overnattingssted. Transport bestilles og betales selv individuelt. Måltider ordnes og betales i hovedsak selv. Ved unntak og eventuelle fellesmåltider vil det opprettes oppgjør i VIPPS mellom deltakere og turledere.

For turelementer der deltaker selv er ansvarlig for bestillingen gjelder avbestilling mellom deltaker og gjeldende tilbyder (eks. transportør), og etter tilbyders avbestillingsvilkår. Deltaker er selv ansvarlig for avbestilling av eventuell hytteovernatting og faktureres etter gjeldende vilkår hos leverandør.

Bli medlem i DNT

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 10 (pluss 2 turledere)

Velkomstbrev sendes deltakerne på e-post ca. 1-2 uker i forkant av turstart. 


Passer turen for meg
Beskriv turens nivå og hva slags erfaring som er forventet at deltakerne har, eks. om turen er tung med store høydeforskjeller, krevende terreng utenfor merket sti, om man bærer tung sekk, om man må være i god fysisk etc.

Gradering av turen: Krevende

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt turleder. Kontaktinfo finner du til høyre på denne siden.

Hvordan komme til/fra oppmøtested
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder/instruktør, administrasjon eller bestyrere kan, av ulike årsaker, organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen.

Kart og ruteinformasjon
Jotunheimen Aust og Vest 1:50000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr og pakkeliste
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister for vinterturer.

Hvis det det er annet utstyr deltakerne må ha med, utarbeides egen pakkeliste for denne turen.

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, eventuelt leie av sengetøy.

Skal du på tur og mangler utstyr?
Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på e-post, eller ring å spør etter det utstyret du trenger.

Smitteverntiltak på turer og hytter
Deltakerne bes ta med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind på turen. DNT Oslo og Omegn forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter. Våre turledere og bestyrere er godt informert om gjeldende tiltak.

Før påmelding
Vilkår for deltakelse:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i Vilkårene.

Om våre turledere
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

Ofte stilte spørsmål: se vår faq om fellesturer. Denne må oppdateres først.

Dette er en frivilligdrevet tur, der turleder selv har laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er ikke omfattet av lov om pakkereiser

 

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Jørn Brynstad