Singeltur i Iungsdalen 35-45 år - Skarvheimen

Fellestur

Fra dato
25. august kl. 11:45
Til dato
28. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Baseferie, Turkatalog2022_Singeltur, Singeltur, Hyttetur, Fjelltur, Skarvheimen
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Iungsdalshytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
13342

Iungsdalshytta ligger i hjertet av Skarvheimen, i en frodig dal der seterlivet setter sitt preg på miljøet og menneskene.

I løpet av dagene her inne skal vi utforske dette nydelige fjellterrenget og gjøre oss godt kjent med plassen og dyrene på setra.  Våre turledere sørger for at dere får fine turer og hyggelige dager i Skarvheimen, og etter endte dagsturer er det en fryd og tilbringe lange sommerkvelder på tunet, på setra, i lavvoen eller inne i peisestua på Iungsdalshytta. Det er store muligheter for at dere får servert den spennende historien om Eivind Fredlaus! 

Singelturene skiller seg fra andre DNT-turer at det er viss kjønnsfordeling.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Ål. Tovika - Iungsdalshytta, ca 3 km/1 time
Deltakere og turledere møter på Ål stasjon kl. 11.45.  Ekstrabuss til Tovika hvor vi tar på oss sekken og går inn til Iungsdalshytta. Underveis blir vi bedre kjent med hverandre og vel framme på Iungsdalshytta fordeler vi rommene.
Ute igjen gjør vi oss kjent med tunet og setra. Kanskje et bad før middag frister? Uansett; renere vann og flottere kulisser skal man lete lenge etter!
Etter middag samles vi til informasjon om dagene.

Dag 2 og 3 Flotte dagsturer og dagsturmål
Med Iungsdalshytta som utgangspunkt kan vi gå en rekke fine dagsturer i området - alt fra enkle rundturer tili toppturer. Det er kort vei fra de "lune" dalene til de "karrige" toppene. 
Et fantastisk dagsturmål er turen innover Fødalen, langs Fødalsvatnet med skue over til den spektakulære Systrondfossen. 
En tur innover Iungsdalen og opp til Grevskardet og Grevskardnuten (1.555 moh) er et supert turvalg.
Kveldene nytes inne eller ute etter en god og velfortjent middag.

Dag 4: Fottur og hjemreise.
Før vi reiser hjem denne dagen, skal vi gå tilbake til Tovika, og turlederne vil gjerne ta dere med på en vakker omvei, langs sørsiden av Store Klevavatnet og ned Nykkingsgrove og Mjolga.  Hjemreise skjer ca 15.00 fra Tovika med ekstrabuss til Ål. Ankomst Ål ca.16.00

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr 5.400,- på/av Ål stasjon
Ikke-medlemstillegg kr 1.500,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  ekstrabusser, turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg?

Gradering av turen:  Blå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting:
Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose/sengetøy, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta

Les mer om hytta her: Iungsdalshytta
Iungsdalshytta har en liten og hyggelig stue, en flott Steinbu ved vannet og en stor lavvo med grue (bålplass). Hytta har  soverom i forskjellige størrelser, og vår gruppe vil benytte 4-6-sengsrom og det store, nyoppussede soverommet (8 senger - sovesal). Deltakerne vil få god plass på rommene.

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog til Ål stasjon. Sjekk tider på vy.no

Med egen bil fra Oslo:
Riksvei 7 til Ål stasjon. Parkeringsplass på stasjonen.
Om du vil kjøre helt fram til Tovika: Riksvei 7 gjennom Hallingdal, ta av fra riksveien mellom Torpo og Ål (skilting til Vats) og kjør over Leveld og Vats. Bomvei ved Bergsjøen (kortbetaling). Videre ca 21 km på grusvei til Tovika - beregn god tid. (OBS: Du kan ikke velge bort ekstrabuss t/r Ål-Tovika i turpakka)

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Skarvheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hytta her: Iungsdalshytta
Iungsdalshytta har en liten og hyggelig stue, en flott Steinbu ved vannet og en stor lavvo med grue (bålplass). Hytta har  soverom i forskjellige størrelser, og vår gruppe vil benytte 2-sengsrom, 6-sengsrom og det store, nyoppussede soverommet (8 senger - sovesal). Deltakerne vil få god plass på rommene og i henhold til smittevernsregler.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes. Sengetøy kan leies og betales direkte på hytta.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

 

Før påmelding:

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

 

 

 

SFoslo2022

 

Singeltur i Iungsdalen 35-45 år - Skarvheimen

Iungsdalshytta ligger i hjertet av Skarvheimen, i en frodig dal der seterlivet setter sitt preg på miljøet og menneskene. I løpet av dagene her inne skal vi utforske dette nydelige fjellterrenget ...

Kontaktinformasjon: