Småbarnstur til Gjendebu (opp til 6 år)

Fellestur

Fra dato
4. juli kl. 17:00
Til dato
8. juli kl. 17:15
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Barn, Jotunheimen, Familie, Gjendebu, Barnefamilietur, Turkatalog2022_Baseferie, Turkatalog2022_Familietur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Gjendebu
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13269
Dette arrangementet er over!

Dette er turen for de som vil ta med de aller minste barna inn i fjellheimen! Gjendebu ligger vakkert til i enden av Gjendevatn, med stor tumleplass for barna. Vi fyller dagene med turer tilpasset små føtter, finner fine leirplasser, bader, har eventyrstund og finner på mange morsomme aktiviteter. Gjendebu er et bilfritt og mobilfritt sted - her kan alle senke skuldrene.

For barn opp til 6 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Gjendebu

 • Oppmøte på Gjendebu senest kl. 17.00. Møte med turlederne, felles informasjonsmøte og gjennomgang av turprogram. Oppmøtetid er lagt opp til at dere kan ta båten fra Gjendesheim kl. 15.25 (ankomst Gjendebu kl. 16.10), som også korresponderer med buss. Vi anbefaler å kjøpe billett til båten på forhånd (se lenke til Gjendebåten lenger ned)
 • Middag kl. 17.30.
  Bli-kjent-lek og lesestund etter middag.

Dag 2 til 4: Ut på tur, trivelige leirplasser, lek, bading og hyttekos

 • Frokost og smøring av nistepakker.
 • Felles informasjon og lek på tunet før turavgang.
 • Turer og aktiviteter. Turlederne setter sammen dagens turprogram når de har blitt bedre kjent med både barn og voksne, forholdene i fjellet og fått tips fra vertskapet. Vi tar lunsjen ute på tur eller tilbake ved hytta. Aktuelle turer og opplevelser er:
  • Vi går oppover Storådalen og finner en hyggelig leirplass. Bading, lek og deilig, medbrakt niste.
  • Vi rusler innover Veslådalen på jakt etter en ny, trivelig leirplass. Husk fiskestanga om du vil prøve fiskelykken!
  • "Barnas favoritt". Planleggingsmøte for barn og turledere før turavgang. Foresatte kan ta seg ein ekstra kopp kaffe, mens barna og turlederne bestemmer hva de vil ta foreldrene med på denne dagen. Vi skal ikke se bort i fra at tegninger og mimelek tas i bruk når barna og turlederne skal informere om dagens turmål og hva vi skal gjøre og se på turen. De av barna som vil kan få være turledere på omgang.
  • Vi finner ting i naturen og lager "naturbilde" et sted langs stien.
  • Eventyrstund og bålkos tilbake ved hytta.
 • Hvilestund og frilek tilbake på hytta. 
 • Middag kl. 17.30

Dag 5: Tur med bålkos og hjemreise

 • Båten til Gjendesheim går fra Gjendebu kl. 08.35 og 16.25. De som har anledning til å bli utover dagen kan nyte nok en herlig dag på tur! Familier som må dra tidlig gjør dette etter eget opplegg denne dagen. 
 • Frokost og smøring av nistepakke.
 • Lek og aktiviteter på tunet, mens voksne pakker og rydder ut av rommene. 
 • Informasjon fra turlederne, før vi går en kortere tur. Lek og aktiviteter langs stien og lunsj rundt bålet.
 • Felles avskjed på tunet i god tid før båtavgang til Gjendesheim kl. 16.25, som er fremme på Gjendesheim kl. 17.15.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: Kr 2 990,-
Voksne: Kr 4 990,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 500,- og voksne kr 1000,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Overnatting, tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos. Familien bor på 2-4 sengsrom. I enkelte tilfeller vil det være nødvendig at familier deler rom. 

Dette er en pakkereise som er omfattet av lov om pakkereiser og er dekket av garantiene som gis av Reisegarantifondet.

Maks antall deltakere: 40 + 3 turledere.

Passer turen for vår familie?

Gradering av turen: Grønn
Alder og ferdigheter: Turen og aktivitetene er tilpasset de aller minste barna, men både barn og voksne må kunne gå en times tid i rolig tempo på sti i ulendt terreng. De voksne må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Alder er satt til opp til 6 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

 • Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen. Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse.
 • Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Familiene bor på 2-6-sengsrom. Familier med 2-3 personer vil i enkelte tilfeller måtte dele rom med andre familier. 

Les mer om hytta: Gjendebu 

Matallergier: Skriv i merknadsfelt ved påmelding!

Hvordan komme til Gjendebu?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding.

Offentlig transport:  Buss eller tog og buss til Gjendesheim og videre med båt til Gjendebu. Valdresekspressen går direkte til Gjendesheim via Fagernes om sommeren. Rutetider for Valdresekspressen finner du her. Ta tog til Otta. Videre med buss til Vågåmo og buss derfra til Gjendesheim. Se rutetider for bussen her.  Husk å kjøpe billetter, da dette er ikke inkludert i prisen. Vi anbefaler å undersøke rutetider før påmelding. Merk at DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig ved eventuelle feil eller endringer for rutetidene.

Med egen bil: Kjør til Gjendesheim via Fagernes eller Otta/Vågåmo. Parker på den store parkeringsplassen 2 km før du kommer til Gjendesheim Turisthytte. Herfra går det skyttelbuss til brygga hvor dere skal ta båten. 

Gjendebåten: Det går ikke bilvei til Gjendebu, så man tar Gjendebåten inn fra Gjendesheim. Se rutetider og kjøp billett til Gjendebåten her. Båten er ikke inkludert i prisen eller forhåndsbestilt fra vår side. Vi anbefaler at dere forhåndsbestiller biletter i god tid. 

Kart

Calazo Jotunheimen (1: 50 000). Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt  Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste for sommertur her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne. Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur, inkludert pakketips til sommerturen i fjellet.

Vi vil fremheve følgende utstyr for denne turen:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Spikkekniv og kompass hvis du har.
 • Ta gjerne med fiskestang, Gjendebu er kjent for gode fiskemuligheter!
 • Hånddesinfeksjon og evt. munnbind til voksne for egen bruk.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene. Sengetøy og håndkle kan evt. leies ved ankomst hytta (pris kr 135,-). 

Fellesutstyr: Turleder har med noe fellesutstyr som felles aktivitetsutstyr, ekstra vindsekk og førstehjelpsutstyr.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Normale regler:

 • Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
 • Vask hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
 • Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på turer med DNT Oslo og Omegn".

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

*Turen arrangeres med støtte fra Frifond. 

Kategori: Fjelltur BT

Småbarnstur til Gjendebu (opp til 6 år)

Dette er turen for de som vil ta med de aller minste barna inn i fjellheimen! Gjendebu ligger vakkert til i enden av Gjendevatn, med stor tumleplass for barna. Vi fyller ...