Internasjonal søndagstur ved Lysakerelva

Fellestur

Dato
25. juli kl. 11:30 - 15:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Søndagstur, Internasjonale Turer, Flerkulturell
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
Internasjonal

Bare et steinkast unna tettbebyggede strøk byr turen langs Lysakerelva på overraskende vill og frodig natur med flere fine fosser, blandet med rester etter gammel industri. Turen er på ca. 8-9 km med en god del opp og ned. Turen går hovedsakelig på sti, omvekslende på Oslo- og Bærumsiden av elven.

Ha med godt med mat og drikke, og gjerne et sitteunderlag til lunsjpausen underveis. Det anbefales å ha på gode sko, og i tillegg kan det være greit å ha med seg badetøy. Hvis været og lysten tillater det, så fins det anledning å ta seg en dukkert enten i elva eller i etterkant av turen ved en fin strand i nærheten av målet.

NB: HUSK Å MELDE DEG PÅ FØR TUREN! Av hensyn til smittevern er det et begrenset antall plasser. Trykk på den røde knappen for påmelding. Du mottar en bekreftelse når du er påmeldt. Send sms til hovedturleder dersom du må melde deg av turen i forkant.

 

Oppmøte: Bussholdeplass Bogstad Camping 11:30.

Transport: Avhengig av hvor du kommer fra, men buss 32 til Bogstad Camping går f.eks. fra Bjørvika og Lysaker Bru. Se www.ruter.no for mer informasjon.

NB: Målet for turen er Lysaker stasjon (hyppige buss- og togavganger).

 

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. 

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette. 

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/ 

Om de internasjonale søndagsturene:
Siste søndag hver måned arrangerer vi internasjonale søndagsturer.
Turene går på stier og grusveier til ulike steder i skogen eller sjøen i Oslo-området. Noen ganger går turene innom et serveringssted/kafé der det er mulig å kjøpe noe å spise og drikke, og noen ganger spiser vi medbragt mat og drikke ute, og fyrer kanskje et bål. Turene varer 3-4 timer og går til fots hele året (ikke ski). Når det er glatt anbefaler vi brodder, piggsko og/eller staver. Alle betaler selv for transport. Gratis deltakelse og åpent for alle. Noen av turene passer for familier, mens andre er kun for voksne.

Følg oss gjerne på Facebook

Velkommen med på tur!

Internasjonal søndagstur ved Lysakerelva

Bare et steinkast unna tettbebyggede strøk byr turen langs Lysakerelva på overraskende vill og frodig natur med flere fine fosser, blandet med rester etter gammel industri. Turen er på ca. ...

Kontaktinformasjon:

  • Karin Mikosch
  • Tlf. 47718768

Turleder:

  • Karin Mikosch