Vintersamling og vinterfriluftsliv i høyfjell

Fellestur

Fra dato
14. januar kl. 18:00
Til dato
16. januar kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Vintertur, Telttur, Fjellsport,
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT fjellsport Oslo
Dette arrangementet er over!

Vi åpner året med vintersamling for å dele erfaringer om vinterfjellet og for å forberede oss på de lengre turene vi drømmer om å gjennomføre senere i vinter.

På turen utveksler vi kunnskap og erfaring i bruk av utstyr, og hvordan man ferdes forsvarlig i høyfjellet om vinteren. Det legges vekt på utføring av ulike oppgaver for å teste eget utstyr og for å høste erfaringer man kan benytte senere på turer i vinterfjellet. Vi legger opp til en rundtur der vi kan få prøvd våre ferdigheter med navigasjon og veivalg i ukjent terreng og i mørket, søke nødly, vurdere skredfare og håndtere vanskelig situasjoner.

Det understrekes at dette ikke er et kurs, men en samling der deltakerne i stor grad selv bidrar med kunnskap.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte
Vi møtes på parkeringsplassen ved XXX (oppmøtested kommer nærmere - vi drar dit snøen og været er best!) kl. 18:00. Skitur til camp hvor vi setter opp telt, lager mat og samles til informasjon om turen.

Dag 2: Rundtur med navigasjon og veivalg.
Vi deler i grupper ved behov.

Dag 3: Tur, nedpakking og hjemreise
Turen avsluttes på ettermiddagen etter avtale med deltakerne. 

Med forbehold om endring i programmet!

 

Generell informasjon:

Dette er en tur for DNT medlemmer. Bli medlem.

Turen inkluderer: Tre turledere
Transport er ikke inkludert i prisen. 
Overnatting foregår i egne telt. Du må selv ta med mat og drikke for turen, samt egnet kokeapparat. Det er ikke mulig å handle mat underveis på turen. 

Annet:
Vi legger opp til en samling før avreise; tirsdag 11. januar kl 18.45 på DNT sine leielokaler på Gunerius. Her blir det litt informasjon om turen og vinterfriluftsliv generelt. Men først og fremst blir det tid til å stille spørsmål, utveksle erfaringer og komme med innspill til hva helgen kan inneholde. Har du utstyr du er usikker på (eks. soveposen) kan du ta det med og få en vurdering av turlederne.

Vi tar kontakt med deltakerne ca 1-2 uker før turstart.

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Forkunnskaper:
Deltakerne må ha nødvendig utstyr for overnatting i telt om vinteren, og være kjent med utstyret. Dvs. at man har testet at utstyret er komplett før turen starter. Man kan fint komme med et nytt telt eller ny primus, men må ha forsikret seg om at alle deler er med og at utstyret fungerer. Det er ikke lagt opp til lange distanser på denne turen, men man være i god nok fysisk form til å kunne bære alt utstyr på ryggen. Det er også lov å stille med pulk, men da må man kunne håndtere den i kupert terreng.

Utstyr:
Skiutstyr: fjellski og skismøring/feller.

Turutstyr: Kart, kompass, evt GPS, snøspade, søkestang, telt, førstehjelp, sovepose og egnet liggeunderlag, primus med brennstoff, snøbriller, hodelykt, termos, drikkeflaske, alle måltider og sekk, kuldekrem.og eventuelt  solkrem. Bekledning for vinterfjellet: vind- og vanntett ytterbekledning med hette, lue, votter og vindvotter + reserve, tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker, ekstra klesskift og gamasjer.

Øvrig utstyr: Telt, sovepose og liggeunderlag må være egnet for vinterbruk. 
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Mangler du noe utstyr eller vil du teste pulk? Sjekk ut Bua eller gi oss beskjed så hjelper vi deg.

 

Kart og ruteinformasjon:
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.
__

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT Fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår pkt. nr. 6, samt pkt. nr. 11 om deltakernes ansvar.

NB: turleder har med hund på denne turen.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kjell Jonsson
  • Daniel Todt
  • Maria Bratteli Jonsson