Vårskitur 1.200 moh - Skarvheimen/Hardangervidda

Fellestur

Fra dato
28. april kl. 11:55
Til dato
1. mai
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hytte-Til-Hytte, Fjelltur, Hyttetur,
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Finsehytta , Geiterygghytta , Krækkja
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen (se kart)
Turkode
13224
Dette arrangementet er over!

Skuturer i fjellet i april - når dagene er lange og skiføret er godt, men vårlig - er en opplevelse man aldri får nok av. Snøen ligger til langt ut i mai og juni på Hardangervidda og Skarvheimen, så det er ingen grunn til å legge fjellskiene på hylla da.

Ta følge med våre trivelige turledere fra hytte til hytte. Det blir lange og gode skiturer, med sekk på ryggen og solbriller på nesa. Vi følger i ruter der kvistene fremdeles står støtt til glede for ihuga fjellskiturister.

Meld deg på denne turen som går i svært attraktivt vårskiterreng.

PROGRAM

Dag 1: Fagerheim-Krækkja,1.160 moh,  ca 5 km/1,5 time

Turlederne møter dere på Geilo stasjon kl 11.55. Ekstrabuss kl 12.00 fra Geilo til Fagerheim. Vi spenner på oss skiene og sklir i rolig tempo, i lett terreng inn til Krækkja. Vel framme tar bestyrerne oss imot med deilig middag, og varme i stua.

Etter middag blir det samling i stua for felles informasjon om turen videre og presentasjon.

Dag 2: Krækkja-Finsehytta, 1.223 moh, ca 22 km/ca 8 timer
Den kvistede ruta mellom Krækkja og Finse er lagt flott i terrenget. Her går vi over slake åser og vann. Vi får også forsøkt oss opp noen få bratte kneiker og ned noen morsomme utforkjøringer. 

På Finse skal vi bo i nyoppusset, betjent hytte. Gled dere til trivelig oppholdsrom og nydelig mat.

Dag 3. Finse-Geiterygghytta, 1.223 moh, via Kyrkjedøri, ca 19 km/7 timer
Idag kommer selveste kremturen! Etter en god natts søvn og en deilig frokost,  kan vi virkelig se fram til en rute det er lett å trives i. Variert og kupert, og med nydelig utsikt både før og etter Kyrkjedøri. 

Vi ser fram til å komme fram til Geiterygghytta, med nye bestyrere på plass. De nye bestyrerne kommer fra Skogadalsbøen - som bestyrere - og vet hva fjellfolket vil ha.

Dag 4. Geiterygghytta-Finse stasjon, 1.222 moh, via Omnsbreen, ca 17 km/5 timer.
Kanskje du har lyst til å starte dagen med en yoga? For en 50-lapp kan du få en god morgenyoga før frokost. Etter frokosten pakker vi sekkene og begir oss i vei med siste etappe over til Finse stasjon. Er det godt vær er det bare å nyte timene ute. I motsatt fall er det mulig å tilbringe de siste timene på nyrehabiliterte Finse 1222 med noe å spise og drikke før toget kommer. Planlagt ankomst Finse stasjon: Innen kl. 15.00.

Hjemreise.

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr 4.900,- fra Geilo/til Finse 
Ikke-medlemstillegg kr 1.500,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, ekstrabuss, alle måltider ( betjente hytter: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: krevende 
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose.

Les mer om hyttene her:
Krækkja
Finsehytta
Geiterygghytta

Matallergier: Gi beskjed ved påmelding! 

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Vi anbefaler tog fra Oslo S  kl 8.25 til Geilo
Se rutetider på entur.no eller VY.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Bil via Hallingdal til Geilo.

Kart og ruteinformasjon:

Turkart Finse 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr: 

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Du kan benytte lakenpose i sengene på hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

VFOslo2022

Vårskitur 1.200 moh - Skarvheimen/Hardangervidda

Skuturer i fjellet i april - når dagene er lange og skiføret er godt, men vårlig - er en opplevelse man aldri får nok av. Snøen ligger til langt ut ...

Kontaktinformasjon: