Fem topper i Vestmarka

Fellestur

Dato
12. juni kl. 10:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, 5-Topptur
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)

Vi bestiger fem topper i rekkefølgen: Ramsåsen, Røverkulåsen, Haveråsen, Bruåsen og Eikelundsåsen. Vi følger lysløypa gjennom Eikelundsraset mot Kantebakk , bratt opp til  første topp Ramsåsen med flott utsikt. Fortsetter nordover til Skosliteren og senere Risfjellkastet. Vi kommer til Røverkulåsen med gravrøyser fra bronsealderen. Neste stopp er Svartvannshytta, her tar vi matpause. Etter Svartvann følger vi grusvei et kort stykke til Mikkelsbonn. For å finne neste topp, Haveråsen, går vi nå på blåmerket sti  sørvestover til Butterudbånn og videre sørover til Buråsbonn. Etter bestigning av Haveråsen går turen østover på blåmerket sti til Persbonn. Herfra går vi på rødmerket sti ett kort stykke, følger så blåmerket sti mot Bruåsen, som bestiges ved å gjøre en liten avstikker fra stien. Etter kort tid kommer vi til hytta ved Rogneberget, vi følger her et tråkk forbi to hytter ned langs Brubekken, traktorvei. Nå krysser vi Grønlandsveien(bilvei) og går inn på Haugsvollen, herfra bratt sti opp på siste topp Eikelundshøgda. Traktorvei tilbake til Franskleiv. kupert, med enkelte bratte partier.

Terreng og lengde: Turen er ca. 18 km lang og tar ca. 5-7 timer, inkludert pauser.

Ta med: Se Generell turinformasjon.

Oppmøte: Franskleiv P-plass kl 10.30. Start kl.10.40.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i Bærum Turlag

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Mer info finnes her.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre.

Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

 

Krav om påmelding: Det er fremdeles viktig at vi har kontroll på hvor mange vi har med på turer og aktiviteter, derfor har vi innført krav om påmelding.

Fem topper i Vestmarka

Vi bestiger fem topper i rekkefølgen: Ramsåsen, Røverkulåsen, Haveråsen, Bruåsen og Eikelundsåsen. Vi følger lysløypa gjennom Eikelundsraset mot Kantebakk , bratt opp til  første topp Ramsåsen med flott utsikt. Fortsetter ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Siren Tjøtta
  • Kristine Stenvold