Stølsopplevelser i Skarvheimen – Iungsdalshytta

Fellestur

Fra dato
1. august kl. 15:00
Til dato
5. august
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, Ukestur, Turkatalog2021_Seniortur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Iungsdalshytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
13155
Dette arrangementet har allerede startet!

Iungsdalshytta i Skarvheimen er en virkelig DNT-perle: et supert sted for turglade seniorer. Flott turterreng, hest på tunet og ekte setermiljø! Vi nyter dagene både ute og inne på Iungsdalshytta, med hyggelige måltider og turer i frodige Iungsdalen. En av kveldene forteller bestyrer oss den spennende historien om Eivind Fredlaus.

Program sommerfjellet

Dag 1 Ankomst Iungsdalshytta (1111 moh)
Oppmøte på Ål stasjon kl 15.30 for felles buss til Toviki. Til fots til Iungsdalshytta, ca. 3 km. Bagasjetransport. Vi nyter en god middag før det om kvelden blir en kort presentasjon og informasjon om dagene videre.

Dag 2  Fødalen og Systrondfossen
Fødalen strekker seg nordover fra Iungsdalshytta og er en av de vakreste dalene man kan vandre i i Skarvheimen. Vi starter med å følge langs Fossebrekka og fortsetter langs T-merket sti opp til Klevavatnet. Herfra ser vi rett bort på Systrondfossen som har en av Norges flotteste fossefall. En god matpakkelunsj anbefales her oppe. I vannene på denne strekningen er det bitevillige fisk, og det er stadig fiskere som prøver fiskelykken.

Tilbake på Iungsdalshytta venter det etterhvert middag. En kveldstur ned til vannet og til dyrene som tasser rundt der nede anbefales.

Dag 3  Grevskardet og Grevskardnuten (1.555 moh)
Etter en deilig frokost beveger vi oss i dag vestover inn i Iungsdalen. Vi følger T-merket sti sørover og opp til Grevskardet og til Grevskardnuten. En flott tur og en nydelig utsikt gir denne turen.

Ikveld skal vi få høre historien om Eivind Fredlaus, en skikkelig eventyrlig beretning om Eivind som levde i fjellene her i nesten 20 år, etterlyst for drap. 

Dag 4  Iungsdalen og Eivindbotn
Vi bruker god tid på frokosten i dag. Vi tar med et par vedkubber hver i sekken. Idag følger vi en sti rett vestover inn i Iungsdalen. vi passerer Gamlestølen. Vi finner oss en trivelig plass der vi fyrer bål og varmer ostskiva vår.

Vi går så langt innover i dalen vi har lyst til, og tenker på Evind Fredlaus som travet rundt her i så mange år med frykten om å bli oppdaget og skutt.

Siste kveld med turgjengen er ikveld. Nyt middagen og samtalene med deres nye turvenner.

Dag 5: Hjemreise Iungsdalshytta - Oslo
Idag tar vi turen tilbake til fots til Tovika. Bagasjetransport. Ekstrabuss fra Toviki kl. 14.00 til Ål stasjon og avslutning ca. kl. 15.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris 

Kr 6490,- fra/til Ål stasjon/Toviki
Ikke-medlemstillegg: kr 1000,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turledelse, busstransport t/r, bagasjetransport t/r og alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Maks antall: 14 deltakere og 2 turledere

Passer turen for meg

Gradering av turen: blå/grønn
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 
Les mer om hytta her: Iungsdalshytta
Matallergi:
 Gi beskjed i merknadsfelt ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport til Ål stasjon: Tog fra Oslo til Ål. Se rutetider på vy.no eller entur.no (nasjonal reiseplanlegger). Anbefalt reise: fra/til Oslo:  Fra Oslo kl. 12.03/fra Ål kl. 15.39. DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med bil til Ål stasjon: Fra Oslo kjører du via E16 og følger Rv 7 til Ål stasjon. Parkering ved Ål stasjon
Med bil til Toviki: Se kjørebeskrivelse under adkomst for Iunsdalshytta på ut.no

Husk oppmøte Ål stasjon kl. 15.30 for felles buss til Tovika eller i Tovika ca. 1 time senere. 

Kart

Turkart Skarvheimen-Aurlandsdalen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Les våre vilkår for deltakelse
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i DNT Oslo og Omegns vilkår for deltakelse på aktiviteter.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post nærmere avreisedato. Her står det blant annet hvem som er hovedturleder med kontaktinformasjon. Har du ikke mottatt e-post fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere

Våre turledere er frivillige.  Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som gjennomfører sine turlederoppdrag med stor glede og villig deler sin friluftserfaring og friluftsglede med deltakerne. 

Les mer om hvem våre turledere er her

 

Stølsopplevelser i Skarvheimen – Iungsdalshytta

Iungsdalshytta i Skarvheimen er en virkelig DNT-perle: et supert sted for turglade seniorer. Flott turterreng, hest på tunet og ekte setermiljø! Vi nyter dagene både ute og inne på Iungsdalshytta, med ...

Kontaktinformasjon: