Singeltur på Fondsbu 25-35 år - Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
2. august kl. 17:00
Til dato
5. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Singeltur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Fondsbu
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13095
Dette arrangementet har allerede startet!

Er du mellom 25 og 35 år, liker å være ute på tur hele dagen, ønsker å bo på èn hytte, men mangler turfølge? Da er det mulig du bør melde deg på denne turen.

Blant 2000-metere, grønne vann, isbreer, vakre daler, på godt merkede stier og med trygge og fjellvante turledere i laget blir dette sommerens hit. Dessuten skal vi bo på Fondsbu - DNTs flotte, betjente hytte, liggende i vestenden av Bygdin - kjent for å være selve hjertet under festivalen Vinjerock.

Bestyrerinnen sørger for deilige måltider og sang til middagen.

Singelturene skiller seg fra andre DNT-turer ved at det er en viss kjønnsfordeling.

PROGRAM

Dag 1 Oppmøte Fondsbu, 1.061 moh
Deltakere og turledere møter på Fondsbu innen kl.17.00
Før middag rekker vi kanskje en fin bli-kjent-tur rundt på Eidsbugarden.

Vi spiser middag sammen og samles i stua etterpå. 

Dag 2 Tur til Uksedalen, ca 7 timer
Vi inntar en deilig frokost før vi pakker sekken og starter på dagens tur. Turen starter med en nydelig vandring langs Bygdin. Etter noen kilometer tar vi av og går rett opp lia til Høystakka. Gled dere til kryssing av elva på toppen, og legg merke til hengebrua du går over. Noen har satt den opp for oss. Uksedalen var tidligere normalveien videre til Torfinnsbu, men ruta er lagt om. Dere vil allikvel se enkelte slitte T-er oppover i dalen. På en varm sommerdag er det perfekt med et bad i Uksedalstjernet (1.558 moh), trygt plassert mellom nydelige 2000-meterstopper som Slettmarkpiggen (2.163)  og Galdeberget (2.075 moh).

Vel tilbake på Fondsbu blir det middag. Kvelden er deres!

Dag 3 Langeskavlen (1.878), ca 8 timer
Langeskavltind (2.014 moh) ligger nordvest for Fondsbu. For å komme til topps må man gå ca 5 km over Langeskavlen som selv har et toppunkt på 1.878 moh. Vi har ikke Langeskavltind som mål i dag, men å få en nydelig vandring på selve Langeskavlen. Vi er avhengig av godt vær på denne turen, og får vi det er dette en fantastisk flott tur, som gir unik utsikt i en av de villeste partiene av Jotunheimen. Turen følger T-merket sti første del, men vi tar av ved Sløtatjernet før oppstigningen mot Langeskavlen.

Dag 4 Tur til Mjølkedalen, ca 5 timer
Kanskje våkner dere opp med litt støle bein i dag. En  god frokost skal til for å bli skikkelig klar for turens siste dagstur. Den går opp Mjølkedalen, en fantastisk frodig og vakker elvedal. Bruk god tid opp og nyt utsikten utover Bygdin som bare blir bedre og bedre. Vel oppe er det et nytt skue - med lokkende tinder, breer og vann.

Beregnet avslutning er kl 15.00 på Fondsbu.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris:
Kr. 4.950,- fra/til Fondsbu
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 

Maks antall deltakere: 14 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: Rød

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose. 

Les mer om hytta her
Fondsbu

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding! 

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Buss fra Oslo via Fagernes til Fondsbu. Bussbytter underveis. 
Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Bil fra Oslo via Fagernes til Fondsbu. Bilvei helt fram til hytta - de siste 21 km på grusvei.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan kun benyttes på Olavsbu.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  Viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Singeltur på Fondsbu 25-35 år - Jotunheimen

Er du mellom 25 og 35 år, liker å være ute på tur hele dagen, ønsker å bo på èn hytte, men mangler turfølge? Da er det mulig du bør melde ...

Kontaktinformasjon: