Singeltur på Hardangervidda 35-45 år

Fellestur

Fra dato
2. september kl. 17:00
Til dato
5. september
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Singeltur, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Finsehytta , Krækkja
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
13049
Dette arrangementet er over!

Er du mellom 35 og 45 år, har lyst på en fjellhelg, men har ingen å gå med? Rydd unna alle oppgaver og bli med på singeltur på Hardangervidda. Turer, deilig mat, sosiale kvelder og frisk fjell-luft er ingrediensene for disse tre dagene.

Vi tar turen til populære Hardangervidda og til hyttene Finse og Krækkja. Finsehytta gjenåpnes sommeren 2021 i ny drakt. Det håper vi dere vil like godt. Og Krækkja står staut og grå der den alltid har stått siden 1878. To sjarmerende plasser med svært trivelig vertskap.

Nyt dagene og gled dere til tre fine dagsturer i Norges vakre fjellverden.

Singeltreffet skiller seg fra andre turer ved at det er en viss kjønnsfordeling. Du er sammen med andre single med stor mulighet for å få nytt turfølge. Deltakerne på turen er i alderen 35-45 år.

Program:

Dag 1 Ankomst Finsehytta 1.223 moh
Oppmøte på Finsehytta innen kl 17.00.
Kvelden tilbringes sammen for å bli bedre kjent med hverandre, og til litt informasjon om resten av helgen. 

Dag 2 Finse-Krækkja 1.160 moh, ca 23 km/8 timer
Etter frokost er vi klare for en lang og god fjelltur. På T-merket sti går vi sørøstover, med Hardangerjøkulen på den ene siden og Hallingskarvet på den andre. På en godværsdag er det ingen grunn til å gå forbi vannene uten å ta et bad.

Vel framme på Krækkja er det godt å få av tunge, svette fjellstøvler og sekken som sikkert har blitt litt tyngre ettersom kilometrene er blitt tilbakelagt. Det gjør godt å vite at middagen blir servert. 

Dag 3 Tur til Blåfjell
Turlederne byr på en rundttur om Larsbu ved vakre Drageidfjorden, oppover utenfor allfarvei til Blåfjellene og videre ned til T-merket sti. Høyeste punkt  på turen er 1.365 moh. Nydelig utsikt til Hallingskarvet og Hardangerjøkulen fra Blåfjell. For spesielt interesserte blir det tid til et bad i et av de idylliske vannene vi passerer.

Vel tilbake til hytta er det fri syssel før middag. Etter middag samles vi til en fjellquiz. 

Dag 4 Krækkja - Haugastøl, ca 14 km/ 5 t
En god frokost inntas før vi setter sekken på ryggen. Senest avmarsj kl. 09.00 for å få god tid på turen til Haugastøl. Det blir godt å få en god dagstur før vi setter oss på toget hjemover. Turen går på vestsiden av vannet Trestiklan, og vi får en nydelig tur nordover med Hallingskarvet midt imot.

Beregnet ankomst Haugastøl ca kl. 14.30. 

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris
Kr.  4.800,- fra Finsehytta/til Haugastøl
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: rød

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 

Les mer om hytta her: Krækkja

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog fra Oslo til Finse stasjon. 400 meter på grusvei til Finsehytta (som ligger sør for stasjonen)
Hjemreise med tog fra Haugastøl kl 14.49 med ankomst Oslo S kl 19.05

Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Via Hallingdal til Haugastøl (eller andre passende stasjoner på Bergensbanen)

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Finse 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Singeltur på Hardangervidda 35-45 år

Er du mellom 35 og 45 år, har lyst på en fjellhelg, men har ingen å gå med? Rydd unna alle oppgaver og bli med på singeltur på Hardangervidda. Turer, deilig mat, ...

Kontaktinformasjon: