Avlyst Singeltur Aurlandsdalen 55-65 år

Fellestur

Fra dato
16. september kl. 14:00
Til dato
19. september
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, , Singeltur, Hyttetur, Fjelltur, Aurlandsdalen
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
13083
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Ville og vakre Aurlandsdalen er verdt mange dagers oppdagelsesferd. Velkommen på tur til dere som er i alderen 55-65 år!

På Aurlandsdalen Turisthytte skal vi bo i tre døgn og nyte fjell-livet i en av Norges mektigste og villeste daler. Selve Aurlandsdalen Turisthytte er noe for seg selv, og vertskapet gleder seg til å få gjester som kan nyte noen dager i deres fjelldal. Turledere tar med deltakerne på dagsturer, og kanskje blir det en quiz eller et foredrag på kvelden. Bli med til fjells og nyt nydelig bevertning og et turområde som strutter av stolthet over å få besøk.

Singelturene skiller seg fra andre DNT-turer ved at det er en viss kjønnsfordeling.

PROGRAM sommerfjellet

Dag 1 Oppmøte Aurlandsdalen Turisthytte
Deltakere og turledere møter på Aurlandsdalen Turisthytte kl. 14.00. Det blir presentasjon og informasjon om dagene.
Deretter rekker vi en fin tur før middag.

Dag 2 Opp i høyden - inntil ca 15 km - ute hele dagen
Første frokost på Aurlandsdalen turisthytte bruker vi god tid på. Men så er vi også skikkelig klare for tur når sekken er pakket og vi står klare på tunet.
Aurlandsdalen byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter nivå, vær og ønsker.

Dag 3 Aurlandsdalen - Fra Aurlandsdalen Turisthytte-Vassbygd, ca 17 km/7-8 timer.
Idag tar vi en tidlig frokost så vi får lengst mulig tid på tur. En tur ned hele Aurlandsdalen, med all sin prakt og historie, ligger foran oss. Gled dere til en nydelig tur! Det blir transport tilbake til Aurlandsdalen Turisthytte. 

Vel tilbake på hytta nyter vi middag og kveldsstemningen på tunet eller inne i peisstua.

Dag 4 Fottur og hjemreise.
Før vi reiser hjem denne dagen, skal vi på tur - selvsagt! Avreise skjer ca 15.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 4.900,- oppmøte Aurlandsdalen Turisthytte
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  transport fra Vassbygd, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 14 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen:  rød (krevende - pga Aurlandsdalen ned)

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 

Les mer om hytta her: Aurlandsdalen

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog til Ål. Rutebuss videre til Østerbø, Aurlandsdalen Turisthytte.
Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Opp Hallingdal til Hol. Ta av mot Aurland og kjør over fjellet og ned til Østerbø og inn til Aurlandsdalen Turisthytte.Bilvei helt fram.

Kart og ruteinformasjon: 

Turkart Aurlandsdalen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sengetøy kan bestilles og betales direkte på hytta.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Singeltur Aurlandsdalen 55-65 år

Ville og vakre Aurlandsdalen er verdt mange dagers oppdagelsesferd. Velkommen på tur til dere som er i alderen 55-65 år! På Aurlandsdalen Turisthytte skal vi bo i tre døgn og nyte ...

Kontaktinformasjon: