Ved foten av Glittertind 45+ - Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
19. juli kl. 14:45
Til dato
22. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Glitterheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13065

Velkommen til fire dager med trivelige turer på Glitterheim.

Glitterheim er en svært populær DNT hytte - midt i “smørøyet” av Jotunheimen nasjonalpark. Glitterheim er et supert utgangspunkt for en rekke, fine dagsturer.  De hyggelige bestyrerne, Tone og Knut Vole, passer godt på alle og serverer god, lokal mat. Bli med til  et fjellområde som oser av historie og store bragder.

Våre turledere ser fram til å ta dere med på flotte turer. 

PROGRAM

Dag 1 Bom i Veodalen-Glitterheim 1.386 moh, 8 km/ca 2,5 timer
Deltakere og turleder møter på parkeringsplassen i Veodalen  kl.14.45. Vi får bagasjetransport inn. Samlet går vi 8 km inn til hytta på god grusvei med utsikt innover i Jotunheimen og opp til Glittertind.

Vel framme blir det presentasjon og informasjon om dagene.

Dag 2 Glittertind 2.465 moh, ca 5-6 timer t/r
Etter en real fjellfrokost gjør vi oss klar for en flott vandring oppover i høyden. Steinbuvatnet ligger kun kort gange ovenfor Glitterheim og er en perle på en varm sommerdag. Bade- og fiskevannet er en svært attraktiv rasteplass for de som har oppdaget området. Vi vandrer i rolig tempo i jevn motbakke og får bedre og bedre utsikt utover Jotunheimen. Glittertind er en morsom topp å gå opp, og en artig topp å ake ned på sommersnøen.  Og frister det å bli igjen ved Steinbuvatnet er dere velkomne til det. Men husk å komme ned til middagen, da!

Dag 3 Natursti-runden. Fra to timer til hele dagen
Naturstien på Glitterheim anbefales så absolutt!  Her går dere forbi dyregraver, høyestvoksende furu, idylliske teltplasser og mye mer. Og det er lett å bruke lang tid på runden. En fin avstikker er å ta turen opp til klatrefeltet - sørvest for Steinbuvatnet. Med på rundturen får dere med naturstihefte. Kanskje det følger en quiz på kvelden, så skjerp sansene.

Dag 4 Smådalshøe 1.890 moh, ca 13 km/6 timer
Før vi reiser hjem denne dagen, skal vi på tur - selvsagt!  Så vi pakker oss ut av hytta innen kl. 9.00 og setter fra oss bagasjen. Den blir fraktet til bommen. Vi går ned til Bergenussbue og følger elva Bergenussa oppover til dalen flater ut. Her krysser vi elva og går videre til topps. Toppen er ikke spektakulær i seg selv, men gir en fantastisk utsikt! På nedstigningen følger vi ryggen rett øst til vi kommer på sti/tråkket som kalles Hestvegen. Den følger vi ned til Grønbue og veien. Verdt å ta med seg denne turen før du tar den lange reisen hjem.

Avreise fra bommen ca kl. 15.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris:
Kr. 5.100,- fra/til bom i Veodalen
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting, bagasjetransport, turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: blå (rød om dere velger å gå til topps på Glittertind og Smådalshø, men det er kortere alternativer for de som ønsker det)

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 

Les mer om hytta her: Glitterheim

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog eller buss til Otta. Evt. buss via Fagernes til Randsverk. (Det går dessverre ikke offentlig transport helt inn Veodalen, så det enkleste er egen bil.)
Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Via Gudbrandsdalen til Sjoa, opp Heidalen til Randsverk. Følg veien vestover noen 100 metre og følg skilt til Glitterheim, 23 km på grusvei til parkeringsplass i Veodalen. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Ved foten av Glittertind 45+ - Jotunheimen

Velkommen til fire dager med trivelige turer på Glitterheim. Glitterheim er en svært populær DNT hytte - midt i “smørøyet” av Jotunheimen nasjonalpark. Glitterheim er et supert utgangspunkt for en ...

Kontaktinformasjon: