Turslipp i Breheimen - Nørdstedalseter

Fellestur

Fra dato
22. juli kl. 17:00
Til dato
25. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur, Breheimen
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Nørdstedalseter
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
13063

Nørdstedalseter åpner dørene og byr på nydelig oppvartning inne og flott tur-terreng rett utenfor døra.

Våre turledere tar dere med på sykkeltur, stølsvandring, topptur, badetur, kveldstur og mye mer. Vi rekker mye på tre døgn - et realt turslipp!
Vi vet at dagene ute på tur fylles med spennende opplevelser og at oppholdet på Nørdstedalseter blir et minne for livet. Dette er en plass man kan bo på lenge og virkelig bli kjent med Breheimens uante turmuligheter.

PROGRAM

Dag 1  Oppmøte Nørdstedalseter 944 moh
Deltakere og turledere møter på Nørdstedalseter innen kl. 17.00. Bilveien opp fra Fortun til Nørdstedalseter er bratt, svingete og meget spektakulær. En opplevelse i seg selv, og med en litt hjerte-i-halsen følelse.

Vel framme blir deltakere innlosjert på rom og vi tar en liten bli-kjent-tur før middag.

Etter middag blir det samling i stua eller på tunet og informasjon om de neste dagene.

Dag 2  Sykkeltur ned Fortunsdalen og stølsvandring, ca 10 km
Idag sykler vi fra Nørdstedalseter og ned den ville og vakre dalen til en av de siste bratte svingene, for deretter å få følge med bestyrer som historieforteller på stølsturen opp til hytta igjen. Stølsturen starter på ca 330 moh og følger den gamle stien opp til setrende i Fortunsdalen. Starten på turen er ganske bratt. Underveis vi Klepp (683 moh) og på Tverrdalen (710 moh) blir det mapakkelunsj og vaffel-servering. En lang, flott og variert dag venter dere.

Dag 3  Sykkeltur til Medalsbu og avstikker til fots, 24 kmt/r (inkl sykkel og vandring)
Vi tar oss god tid til frokosten i dag vel vitende om at vi har god tid. Idag tar vi syklene igjen, denne gang nordover opp Middalen. Grusveien er grei å sykle på og vi parkerer syklene på Medalsbu (ca 8 km) før vi tar turen litt videre til fots og opp til Lundadalsbandet ca 1.460 moh (ca 3 km fra Medalsbu). Herfra kan vi nesten se ned til selvbetjeningshytta Trulsbu.

Returen går som en lek med syklene fra Medalsbu til Nørdstedalseter igjen. 

Vi satser på solnedgangsstemning på tunet etter middag.

Dag 4  Middalsnosi 1.694 moh og hjemreise.
Før vi reiser hjem denne dagen, rekker vi en tur Middalsnosi, en perfekt avslutningstur som byr på god utsikt i alle retninger. Vi satser på hjemreise ca 14.00 fra Nørdstedalseter.

Vår anbefaling: Hvis dere har mulighet til en avstikker i forkant eller etterkant av turen, kan vi anbefale en tur til Fulgesteg. Ca 1,5-2-timerstur fra Fortun.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 5.700,- fra/til Nørdstedalsæter
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, sykler, stølstur og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 +2 turledere

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen

Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 
DNT-turen er så heldig å få benytte de koselige sovesalene for seg selv. De er lyse, har god plass, og skillevegg ved hodene. Her ligger man i annenhver seng i henhold til smittevernsreglene.

Les mer om hytta her: Nørdstedalsæter

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog til Otta. Buss videre til Lom. Bussbytte og videre til Fortun. Skyss videre kan bestilles via Nørdstedalseter.

Hjemreise: Skyss til Fortun og buss over Sognefjellet, Lom og Otta. Buss/tog videre til Oslo.
Sjekk rutetider på www.entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
E6 nordover Gudbrandsdalen til Otta. Ta av til Lom og følg videre Bøverdalen over Sognefjellet og ned til Fortun. Der tar man til høyre og kjører innerst inn i Fortunsdalen. Deretter stiger det til værs i svinger og etterhvert spennende utsikt.

Kart og ruteinformasjon:
Kart Breheimen Nasjonalpark Topo 3000 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Turslipp i Breheimen - Nørdstedalseter

Nørdstedalseter åpner dørene og byr på nydelig oppvartning inne og flott tur-terreng rett utenfor døra. Våre turledere tar dere med på sykkeltur, stølsvandring, topptur, badetur, kveldstur og mye mer. Vi ...

Kontaktinformasjon: