Avlyst Skiturer med skredblikk - Rondvassbu/Rondane

Fellestur

Fra dato
11. mars kl. 13:00
Til dato
14. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur, Skredlære, Baseopphold, Turkatalog2021-Skitur, Turkatalog2021-Basetur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
12983
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga korona

Rondane er et fjellområde som er attraktivt for både toppskiløpere og hytte-til-hytte-vandrere. I løpet av dagene på Rondvassbu vil vi få flere skiturer i kvistede ruter med mulighet for morsomme avstikkere for å kjenne på snøforholdene.

Her har dere mulighet til å få flotte skiturer i høyden og i dalene, med noe fokus på å vurdere snø- og skredforhold sammen med erfarne vinterturledere. Turene er målet, og turlederne vil underveis dele sine inntrykk av snøforhold og veivalg. Kanskje det frister til å lære mer? Dette er ikke et kurs, men en anledning til å bli litt mer nysgjerrig på hvor det er trygt/utrygt å gå på fjellski.

Velkommen på tur i Rondane og fast base på flotte Rondvassbu.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte på Otta stasjon, skitur Mysuseter-Rondvassbu, ca 12 km/ca 4 timer

Vi møtes kl 11.45 på Otta stasjon. Maxitaxi kl. 12.00 til Mysuseter. Vi går i samlet tropp inn til hytta og peiler oss ut de neste dagers turmål på vei inn.

Etter middag samles vi i peisestua for planlegging av turene de neste dagene samt presentasjon av hverandre.

Dag 2: Veslesmeden 2.015 moh, 5-6 timers tur t/r.
Veslesmeden er en av de mest populære bestigningene i Rondane. Med sitt luftige toppunkt og nydelige nedkjøring, er den en opplevelse absolutt verdt turen.

For å komme opp følger vi sommerløypa 3,5 kilometer opp i Rondhalsen, før vi ved cirka 1550 meter høyde går nordvest mot høyde 1871. Derfra følges ryggen mot toppeggen. Det kan hende vi må sette igjen skiene rundt hundre meter under toppen. Utsikten er fantastisk! Vi følger samme trasè ned igjen.

Etter en leken dag, blir det godt å komme inn på Rondvassbu igjen, og nyte mat og varme i stua.

Dag 3. Ljosåbelgen

Ljosåbelgen er en fin topp, dog rett under 2000 høydemetere, men med mulighet for flotte nedkjøringer. Vi vurderer på vei oppover, hvor det kan være fint å kjøre nedover, sett med skredøyne.
Igjen er vi ute hele dagen, vel vitende om at maten står klar når kvelden kommer sigende.

Dag 4. Rondvassbu-Mysuseter, 12 km/ca 3 timer, hjemreise
Etter frokost setter vi snuten mot Mysuseter.  Maxitaxi kl. 15.00 til Otta stasjon. 

Dere rekker da tog 16.28 fra Otta til Oslo. Ankomst Oslo ca 20.00
 

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr. 5.100,- fra/til Mysuseter
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting inkl. sengetøy og håndkle,  turledere, aktiviteter og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. Beltebil inn dag 1,  og bagasjetransport siste dag er inkludert i turpakken.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde rød, terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom. Sengetøy og håndkle er inkludert i pakka

Les mer om hytta her: Rondvassbu

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Anbefalt reise: Tog fra Oslo S kl. 8.09 til Otta, ankomst 11.29. 
DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Du kan kjøre bil til Otta. Parkering på Otta stasjon.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Røndane Sør 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrereer godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

FHIs temaside for koronavirus

 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Skiturer med skredblikk - Rondvassbu/Rondane

Rondane er et fjellområde som er attraktivt for både toppskiløpere og hytte-til-hytte-vandrere. I løpet av dagene på Rondvassbu vil vi få flere skiturer i kvistede ruter med mulighet for morsomme avstikkere ...

Kontaktinformasjon: