Avlyst Spreke skidager rundt Glitterheim - Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
17. mars kl. 15:45
Til dato
21. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hyttetur, Fjelltur, Baseopphold, Turkatalog2021-Skitur, Turkatalog2021-Basetur
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12991
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga korona

1.386 moh, der ren snø ligger urørt, finner vi Glitterheim - DNT Oslo og Omegn ærverdige, betjente hytte i hjertet av Jotunheimen. Dager så langt inn i fjellet er eventyrlig og eksklusivt.

Med trygge, fjellvante turledere, og bestyrere som stolte bærere av DNT-tradisjoner og god mat, er det bare å nyte turene ute på tur i visshet om at du blir tatt godt vare på både ute og inne.

Dagene tilbringes på gode turer i området. Har du gode skiferdigheter og er i god fysisk form, håper vi å se deg ved foten av Glittertind, Norges nest høyeste fjelltopp.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Veoli, beltebil til Glitterheim, 1.386 moh

Vi møtes kl 15.45 på Veoli. Herfra blir dere transport helt inn til Glitterheim i beltebil, ca 25 km. Vel framme blir det romfordeling og middag. Deretter samles vi i peisestua for planlegging av turene de neste dagene samt presentasjon av hverandre.

Dag 2: Glittertind, 2.453 moh
Turen opp mot Glittertind er en jevn og nydelig oppstigning. Været og føret avgjør hvor langt vi kommer mot toppen, og er vi heldige når vi Norges nest høyeste topp i god sikt og på "blått" føre. Nedkjøringa er ofte en fryd for de som takler svinger, og en litt større utfordring for de som ikke mestrer det så godt. Uansett skal alle komme seg helskinnet ned til Glitterheim, og kan kan glede seg til deilig middag og fyr på peisen

Dag 3. Visitt til Skautflya, med muligheter for en avstikker til en topp.
Fordelen med å bo fast på en hytte, er at man kan ta seg god tid til frokost. Skituren denne dagen går opp mot Skautflya. Hvis forholdene er lagt til rette for det, kan vi ta en tur oppom f.eks Veobretind, 2.183.  Har vi besøk av sola, finner vi oss en lun plass å innta matpakka på.

Igjen er vi ute hele dagen, vel vitende om at maten står klar når kvelden kommer sigende.

Dag 4. Styggehøbreen/Søre Veotinden 2.267 moh, ca 26 km t/r/ca 9-10 timer
Idag spiser vi litt tidlig frokost så vi får en lang dag ute.
Den kvistede ruten opp til, og over Styggehøbreskardet til Memurubu, er den høyest-kvistede ruten i Jotunheimen, ca 2.120 moh, og kanskje den flotteste også. Vi tar skituren mot Styggehøbreen og ser hvor  langt vi går før vi snur. Helt opp til skardet er det ca 12 km èn vei. Men turen er fantastisk flott, spesielt i godt vær. Fra skaret ligger Søre Veotind lagelig til for besøk.

Vel tilbake er det bare å slappe av og nyte kvelden, med mimring fra dagene i Jotunheimen så langt.

Dag 5. På ski eller med beltebil til Veoli.
Det er ca 30 km til Veoli. Vi går ut mens bagasjen blir fraktet. Om du ønsker å bli fraktet hele veien ut, velger du dette selv. Persontransport ut må betales av hver enkelt. Bagasjetransport er inkludert i prisen. 

Vi satser på å avslutte ca kl.15 på Veoli.
 

Med forbehold om endring i programmet! 

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr. 6.400,- fra/til Veoli
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting inkl. sengetøy og håndkle,  turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. Beltebil inn dag 1,  og bagasjetransport siste dag er inkludert i turpakken.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: lengde svart, terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom. Sengetøy og håndkle er inkludert i pakka

Les mer om hytta her: Glitterheim

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Det går ikke offtenlig transport fram til Veoli.  

Med egen bil fra Oslo:
Via Gudbrandsdalen til Sjoa. Opp til Randsverk og videre sørover til Veoli. Ca 10 min kjøring fra Randsverk.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen Øst 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og bestyrereer godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid-19.

FHIs temaside for koronavirus

 

 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

Spreke skidager rundt Glitterheim - Jotunheimen

1.386 moh, der ren snø ligger urørt, finner vi Glitterheim - DNT Oslo og Omegn ærverdige, betjente hytte i hjertet av Jotunheimen. Dager så langt inn i fjellet er eventyrlig og eksklusivt. ...

Kontaktinformasjon: