Avlyst Rondane i høstfarger - Bjørnhollia - NY tur

Fellestur

Fra dato
6. september 2020 kl. 14:00
Til dato
9. september 2020
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur, Høststur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Bjørnhollia
Turområde
Rondane (se kart)
Turkode
12947
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Fire høstdager i Norges første nasjonalpark, Rondane, er en fargesprakende opplevelse. Velkommen opp til høstfjellet og DNT Oslos betjente hytte Bjørnhollia.

Sør i Rondane, med sine lune dalfører og flotte natur ligger Bjørnhollia.  Tunet på Bjørnhollia er vel verdt et besøk, da det har fått byggeskikkspris som et av de flotteste turistanleggene i fjellheimen. 

Bjørnhollia er plassert i en oase av mektig natur.. Med spennende canyon, høye topper og masse vann og elver, er turmulighetene mange. Og når høsten skrur på fargene kan man prise seg lykkelig for at  man valgte seg akkurat Rondane på akkurat denne tiden.

Vertskapet og turlederne ser fram til å ta imot høstfjellets gjester.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte  parkeringsplassen ved Straumbu

Deltakere og turledere møter på parkeringsplassen ved Straumbu kl. 14.00 og går samlet inn til Bjørnhollia, ca 6 km.

En nydelig tur opp gjennom furu- og bjørkeskog og åpne rabber over til hytta. Vel framme blir det presentasjon og informasjon om dagene samt gjennomgang av smittevernstiltak på turen og på hyttene.

Så kan dere glede dere til middag!

Dag 2 og 3 Flotte dagsturer og dagsturmål

Rondane byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter nivå, vær og ønsker. Kanskje en topp med nydeleg utsikt som Høgronden (2.115 moh)! Men vi anbefaler også en rundtur inn i Villmanndalen, en canyon som er vel verdt besøket. Så er det vel ingen daler som slår Langglupdalen i skjønnhet!! En lunsj ved elvebredden blir limt fast på netthinnen. Kvelden på tunet eller inne i peisstua på Bjørnhollia gir en ro og en atmosfære som må oppleves.

Og hver turdag avsluttes med velfortjent middag.

Dag 4: Fottur og hjemreise.

Etter en deilig frokost, tar vi turen ned til Straumbu igjen, og det er store muligheter for at vi velger en annen sti enn da vi kom - via Musvoldsætra og Vasslia. Det er et klokt valg, isåfall. Avreise fra Straumbu skjer ca 15.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 4.510,- oppmøte Bjørnhollia (parkeringsplassen)
Ikke-medlemstillegg kr 1.000,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  to turledere, sengetøy, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 16 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen:  

Gradering på årets sommerturer varierer fra lett til litt krevende. Med to turledere og nivåinndeling, kan det legges opp til forskjellige turalternativer.


Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Deltakerne får sengetøy på hytta.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet må at alle som ikke bor i samme husstand holde minst en meter avstand til hverandre,  alle  må vaske hender godt, ikke dele utstyr etc. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære.

Deltakere og turledere i gruppen er ett følge og deler rom og spisebord.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Rondane Nord 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Adkomst fra øst:

Opp Gudbrandsdalen til Ringebu, over Venabygdsfjellet til Atnsjø og nordover til Straumbu. Mer informasjon om adkomst finner du på hyttas hjemmeside.

Les mer om hytta her: Bjønhollia

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Rondane i høstfarger - Bjørnhollia - NY tur

Fire høstdager i Norges første nasjonalpark, Rondane, er en fargesprakende opplevelse. Velkommen opp til høstfjellet og DNT Oslos betjente hytte Bjørnhollia. Sør i Rondane, med sine lune dalfører og flotte ...

Kontaktinformasjon: