Avlyst Ekstra lett nærtur på Mortensrud - Månedens tur til Sarabråten

Fellestur

Dato
14. april kl. 11:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Aktivi100, Nærturgruppe, Nærtur, Jubileumsuka
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)
Turkode
Aktiv i 100
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Månedens tur går til Sarabråten, som er en rasteplass ved Nøklevann. Sarabråten er et gammelt og tradisjonsrikt utfartssted i Østmarka og var hyppig besøkt på 1800-tallet. Stedet ble kjøpt av konsult Thomas Heftye i 1856, Heftye var også den første formannen i DNT. Med andre ord er Sarabråten et spennende turmål med masse historie.

De som ønsker kan fortsette turen rundt Nøklevann sammen med turleder, eller man kan gå direkte tilbake til Ulsrud.

Transport: T-bane 11:03 til Ulsrud, retur kollektivt tilbake til Mortensrud Torg.  

Generelt om turene: 

Bli med på hyggelig og enkle tirsdagsturer på Mortensrud. Møt opp kl 11.00 på Mortensrud Torg ved trappene til T-banen.

Vi går i nærområdet på Mortensrud. Tempo og lengde er tilpasses deltakernes ønsker og behov. Turene varer i ca. 1,5-2 timer og noen ganger er det kafébesøk etter turen for dem som ønsker. Hver andre tirsdag i måneden arrangerer vi Månedens tur kl. 11-15. På disse turene reiser vi til et annet turutgangspunkt. Vi bruker gjerne to timer på gåturen, eksklusiv reise og spisepause. Husk å ta med reisekort, drikke og matpakke når vi skal raste underveis. Ta på gode sko og klær som passer til været. Husk brodder i vintersesongen. Alle turene starter fra Mortensrud Torg. Turene arrangeres hele året, med unntak av sommerferie, juleferie og påskeferie. Du trenger ikke å kjenne noen fra før eller ha erfaring med lignende turer. Turene er gratis og det er bare å møte opp. Her finner du oversikt over vårens turprogram.

NærturgruppeTurene er i regi av prosjektet Aktiv i 100, som har til hensikt å få flere folk ut på tur i Oslo. Turene er enkle, gratis og går på stier og turveier i nærheten av der folk bor. Her finner du oversikt over alle nærturgrupper. 

Ved spørsmål, ta kontakt: lisbeth.hildremyr@dntoslo.no, tlf. 22 82 28 00

Velkommen

Ekstra lett nærtur på Mortensrud - Månedens tur til Sarabråten

Månedens tur går til Sarabråten, som er en rasteplass ved Nøklevann. Sarabråten er et gammelt og tradisjonsrikt utfartssted i Østmarka og var hyppig besøkt på 1800-tallet. Stedet ble kjøpt av ...