Avlyst Rondane og Peer Gynt-spelet

Fellestur

Fra dato
3. august kl. 08:02
Til dato
7. august kl. 20:04
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Ukestur, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Bjørnhollia
Turområde
Alvdal Vestfjell , Rondane (se kart)
Turkode
12646
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Pga korona. Peer Gynt spelet er også avlyst.

På denne turen skal vi først bo tre netter på Bjørnhollia, en av DNTs flotteste hytter i fjellet. Bjørnhollia ligger i et frodig landskap og er omringet av dagsturmuligheter for enhver smak. Siste dag forflytter vi oss til Venabu Fjellhotell. Turen avsluttes med Peer Gynt-spelet, der Rondanemassivet danner bakteppe for en av de vakreste teaterscenene i landet.

Program

Dag 1: Ankomst Bjørnhollia (414 moh), ca 8 km/2-3 timer
Oppmøte på Oslo S ved nedgangen til plattformen, ca 20 minutter før avreise. Plattformen vil bli opplyst på tavlen i avgangshallen. Avreise med Trondheimstoget kl. 08.02 til Ringebu, ankomst kl.10.50. Videre med buss kl 11.05 til Straumbu. Til fots til Bjørnhollia, bagasjetransport. Over Atna på helårsbru og videre sørover, over en arm av Stormyldingi på helårsbru og så sørover på furumoer. Her er ruta lagt om og svinger etterhvert noe østover, deretter vestover og inn på den opprinnelige traseen og opp mot snaufjellet nord for Musvolkampen. Fin utsikt mot Alvdal Vestfjell fra høyeste punktet. Videre langs Myldingsgjelet og bratt ned til Gammelsætra og på setervei over Myldingi og opp til Bjørnhollia.
Vi nyter en god middag før det om kvelden blir en kort presentasjon og informasjon om turen/dagene videre.

Dag 2-3: Dagsturer ut fra Bjørnhollia
Flotte tilrettelagte dagsturer. Turlederne vil ta hensyn til deltakerne og lede turer med ulik lengde. Korte, rolige turer for de som liker det og litt lengre turer for de som ønsker litt mer utfordring.

Dag 4: Bjørnhollia - Venabu fjellhotell (932 moh) og Peer Gynt-spelet på Gålå, ca 8 km/2-3 timer
Til fots fra Bjørnhollia til Straumbu, bagasjetransport. Ekstrabuss fra Straumbu kl13.00 til Venabu fjellhotell, ankomst ca kl 13.45. Fra Venabu fjellhotell prøver vi å få oss en kort rusletur i området, før det blir tidlig middag. Vi tar buss tur-retur Gålå hvor vi skal se Peer Gynt-spelet . Tilbake på Venabu blir det nattmat og tid til å fordøye utflukten og spelet. Dyktige guider blir med på bussen tur-retur Gålå og under nattmaten.

Dag 5: Hjemreise Venabu - Oslo S
Vi rekker en tur i området for de som ønsker det, før avreise med buss fra Venabu kl.16.15 til Ringebu. Videre med tog kl. 17.11 til Oslo S, ankomst kl. 20.04. 

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 7820,- fra Straumbu/til Venabu
Kr 9032,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr. 800,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 20 (pluss 2 turledere)

Annet: Sengetøy er inkludert. Bagasjetransport. Ta med matpakke til reisedagen! 
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Rondane sør 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Bjørnhollia
Venabu

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Rondane og Peer Gynt-spelet

På denne turen skal vi først bo tre netter på Bjørnhollia, en av DNTs flotteste hytter i fjellet. Bjørnhollia ligger i et frodig landskap og er omringet av dagsturmuligheter for ...

Kontaktinformasjon: