Avlyst Jotunheimen 55+

Fellestur

Fra dato
16. august kl. 08:35
Til dato
20. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, , Fottur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Gjendebu , Skogadalsbøen
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12699
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga korona

Bli med på tur i Jotunheimens fjellverden. Her er det er variert og flott turterreng, som veksler fra åpne fjelllandskap til frodige daler og en fantastisk utsikt. På denne turen kommer du innom DNT-hyttene Skogadalsbøen og den selvbetjente hytta Olavsbu. Vi ender opp på DNT-hytta Gjendebu før vi avslutter turen med en båttur på Gjende.

PROGRAM:

Dag 1: Ankomst Sognefjellshytta (1411 moh)
Oppmøte på Oslo Bussterminal, ved plattformen, 20 minutter før avreise. Se monitorer i avgangshallen for å finne ut hvilken plattform bussen går fra. Turleder møter dere ved utgangen til plattformen. Avreise med Valdresekspressen kl.0835 til Lom, ankomst kl 14.45 Vi benytter anledning, når vi har litt ekstra tid, til en guidet omvisning på Fjellmuseet. Buss fra Lom busstasjon kl.16.15 til Sognefjellshytta, ankomst kl.17.30. Middag og sosialt samvær. Om kvelden blir det en kort presentasjon og informasjon om turen videre.

Dag 2: Sognefjellshytta - Skogadalsbøen (832 moh), ca 14 km/4 timer
Etter frokost er vi klare for dagens etappe. Er vi heldige med været vil Fannaråken og Smørstabbreen med og alle deres topper og tinder følge oss store deler av denne første dagen. Lett fint terreng de første kilometrene før vi går ned den fantastiske frodige Vetle Utladalen. Steindøla og Kongsdøla passeres på helårsbruer før man kommer ned til Storebrui I Utladalen. Videre over helårsbrua og sørover ned Utladalen i frodig terreng til Skogadalsbøen. Fin sti og forholdsvis lettgått rute. Det er lagt gangbaner i våte myrområder i Vetle-Utladalen. Her er det godt å tilbringe kvelden i peisstua, og frokost med utsikt ned Utladalen. 

Dag 3: Skogadalsbøen - Olavsbu (selvbetjent), (1440 moh), ca 19 km/6 timer
Nordover gjennom skogen, forbi stidelet ved Storebrui, oppover Lusehaugene og inn i Storutladalen. Skrått opp gjennom ura mot Rauddalen, sør for høyde 1107. Langs vassdraget og Rauddalsvatnet og videre slakt oppover mot hytta, som ligger ved foten av Store Rauddalseggje. Over elva på sommerbru like før hytta. En litt mer krevende dagsetappe denne dagen, da vi skal opp 600 høydemetre.

Dag 4: Olavsbu - Gjendebu (1000 moh), ca 16 km/5 timer
Etter en god lang frokost, vasking og rydding av hytta, starter dagens etappe ned til Gjendebu. Vi går sørøstover inn i Rauddalen langs nordsida av vann 1444 .Vi passerer flere vann og går i jevn høyde og lett steinete terreng. Videre østover og ned i den fantastiske Veslådalen med utsikt utover Gjende og Besseggen. Stidele mot Torfinnsbu passeres før de siste meterne til helårsbru over elva og ned til Gjendebu. Etter middag koser vi oss i peisestua, for siste kveld sammen med vårt turfølge.

Dag 5. Gjendebu - hjemreise.
Etter frokost blir det tur til Gjendetunga eller et annet turmål som passer for dagens vær og deltakernes forutsetninger. Båt fra Gjendebu kl 16.05 til Gjendesheim og videre med buss fra Gjendesheim kl 17.30 til Oslo Bussterminal, ankomst kl 22.07

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr 5.550,- fra Lom/til Gjendesheim
Kr 6.565,- fra/til Oslo.
Ikke-medlemstillegg kr 800,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting, 2 turleder og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 14 (+2 turledere)

Annet: Husk matpakke og drikke til første reisedag.

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen aust og vest, begge 1:50 000. Eller calazo Jotunheimen 1: 50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Sognefjellshytta
Skogadalsbøen
Olavsbu
Gjendebu

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Jotunheimen 55+

Bli med på tur i Jotunheimens fjellverden. Her er det er variert og flott turterreng, som veksler fra åpne fjelllandskap til frodige daler og en fantastisk utsikt. På denne turen ...

Kontaktinformasjon: