Aurlandsdalen 55+

Fellestur

Fra dato
13. juli kl. 08:25
Til dato
17. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Aurlandsdalen Turisthytte , Geiterygghytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
12638
Dette arrangementet har allerede startet!

Stien ned Aurlandsdalen er spennende! Det er ufattelig at en slik trang og vill dal som Aurlandsdalen kan inneholde så mye vann, planter, jettegryter, støler og broer.

Vi starter på Geiterygghytta på 1.200 meters høyde, før vi vandrer nedover mot vakre Aurlandsfjorden og Flåm, med overnattinger underveis. En tur med storslåtte Flåmsbanen setter punktum for denne utfordrende og eventyrlige turen.

Og det beste av alt; bagasjetransport på alle etappene!

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Geiterygghytta (1.224 moh)
Oppmøte Oslo S i avgangshallen ved nedgang til plattform ca 20 min før avreise. Avreise kl 8.25 med tog til Ål. Videre med buss fra Ål stasjon kl 12.00 til Geiteryggtunnelen øst. Deretter tar vi beina fatt og går inn til Geiterygghytta. Det er ca 3 km på god og god grusvei. Vel framme rigger vi oss til på rommene og nyter en deilig middag og en samlingsstund i stua. Presentasjon av gruppa og informasjon om turen videre.

Dag 2: Geiterygghytta - SteinbergdalenTuristhytte (1.064 moh), ca 10 km /ca 4 timer
Etter en god frokost - med finfin utsikt - starter vår tur mot Steinbergdalen turisthytte. I jevn motbakke opp til i underkant av 1.400 moh går vi mot sukkertoppen Bolhovd (1.507 moh). Stien går vest for denne toppen. I nydelig og kupert terreng beveger vi oss sakte, men sikkert inn i grønne Stemmerdalen. I fint vær kan vi fint gjøre avstikker til Bolhovd, eller rett og slett ha lange raster i lyngen. Vel framme blir det middag. Tenk at denne flotte hytta i mange år var stengt. Heldigvis ble den gjenåpnet i 2019.

Dag 3: Steinbergdalen Turisthytte - Aurlandsdalen Turisthytte (819 moh),  ca 10 km/ca 4 timer
Igjen inntar vi frokosten i ro og mak. Så er det på med dagstursekken. Dagen starter med frodige og fargerike motbakker, på litt kronglete sti. Med flott utsikt over Øyestølsvatnet, stølen i enden og med mer åpent terreng er det ingen sak å gå denne etappen. Aurlandsdalen Turisthytte byr på varm dusj og nydelig servering. Nyt kvelden her.

Dag 4: Ned vakre Aurlandsdalen til Vassbygd,  ca 16 km/ca 7-timer
Idag skal vi ned den mest storslagne delen av turen - selve Aurlandsdalen. Her står severdigheter og naturfenomen på rekke og rad. Vi velger den enklere ruta som følger elva ned dalen, men ikke mindre spektakulær. Her ble kløvstien sprengt ut i 1950-årene. Det er mye historie langs hele Aurlandsdalen og vi kommer innom spennende steder som Vetlahelvetet (jettegryter), Sinjarheim (den siste gården som ble fraflyttet i dalen), Almen (huset under steinblokken) og mye annet. Gled dere til en fantastisk tur. I Vassbygd tar vi rutebuss kl. 16.40 inn til Flåm og Fretheim Hotel. På denne tiden av året er det yrende liv i Flåm, vel verdt å få med seg.

Dag 5: Hjemreise med Flåmsbanen og Bergensbanen.
For dere som har bestilt turpakken med hjemreise til Oslo, venter en togtur med Flåmsbanen. Flåmsbanen er svært populær og spektakulær. I bratt lende snirkler den seg opp til høyfjellet og gir fantastisk utsikt til vill natur og fossestryk. På Myrdal bytter vi tog og nyter Bergensbanen videre forbi Finse og ned Hallingdalen til Oslo. Ankomst Oslo S kl 19.05.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr. 8.010,- fra Ål/til Flåm
Kr. 9.655,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr 800,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  bagasjetransport, turleder(e )og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 14 (pluss 2 turledere)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

På denne turen blir det bagasjetransport hver dag. Pakk gjerne alt i en koffert/bag, men husk å ta med dagstursekken med plass til mat og drikke, klesskift, ekstra varme klær, sitteunderlag og annet du ønsker lett tilgjengelig på tur.

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Aurlandsdalen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Geiterygghytta (DNT Oslo og Omegn)
Steinbergdalen Turisthytte
Aurlandsdalen Turisthytte (DNT Oslo og Omegn)
Fretheim Hotel, Flåm

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

Aurlandsdalen 55+

Stien ned Aurlandsdalen er spennende! Det er ufattelig at en slik trang og vill dal som Aurlandsdalen kan inneholde så mye vann, planter, jettegryter, støler og broer. Vi starter på ...

Kontaktinformasjon: