AVLYST - Orreleik på Krokskogen

Fellestur

Fra dato
24. april kl. 18:00
Til dato
25. april kl. 13:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Overnatting, Gapahuk, Orreleik, Krokskogen
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Alle markaturer og aktiviteter i nærmiljøet med start fram til 30. april AVLYSES pga. koronavirus.

”Vårens vakreste eventyr” utspiller seg i marka om tidlig om morgenen. Orrhanene samles til mannjevning på myren for å vinne orrhønenes gunst og sikre etterslekten. Orrens spill fra furutoppene kan høres langt, men ”skrikelydene” fra parringskampen på isen eller myren er forbeholdt dem som har kommet seg inn kvelden i forveien og holdt seg rolig gjennom natten i kamuflasje. Månedskifte april – mai er høneuka da det er størst mulighet for å oppleve parringen. Myra vi skal besøke er en kjent leik, men her kan allikevel ikke gis garantier.

Vi tar oss frem til fots på skogsvei, stier og i terrenget. Rutevalget blir litt avhengig av vær og sneforhold, men det blir omtrent 2,5 timers gangtid. Det blir overnatting ute i gapahuk som vi setter opp selv, og når mørket faller på blir det tid til en rolig stund med mat og prat rundt bålplassen (dersom det er forsvarlig). Og forhåpentlig hører vi kveldspillet fra orren.

Spillet kan begynne allerede ved 4 tiden om morgenen mens det fremdeles er mørkt. Da er det som regel best å forholde seg rolig i soveposen og bare lytte. Etter hvert om det lysner kan vi forsiktig kikke ut av gapahuken og se forestillingen som forhåpentlig foregår på myra. Etter hvert vil spillet avta, og vi kan ligge litt til på soveøret. Kanskje blir det litt mer spill senere på morgenen, men ved 9- tiden kan vi stå opp, fyre opp bål og ta litt frokost. Retur til Lommedalen når leiren er ryddet. Rutevalget avhenger av vær og føreforhold.

Terreng og lengde: Turen er ca. 10 km i hver retning, og går delvis på god skogsvei, merkede stier og i relativt lettgått terreng, men mye oppover.

Ta med: Bekledning med gode turstøvler og ellers etter værforhold. Ryggsekk med sovepose, liggeunderlag , skift og en genser sammen med sammen med niste og drikke til kveldsmat og frokost. Lue og votter kan være en fordel. En lyssterk kikkert kan anbefales. Viktig også å ta med gapahuk eller grønn presenning og litt tauverk. Telt er lite egnet da det er vanskelig med glidelåser og åpninger. 

Turområde: Krokskogen

Kart: Oslo Nordmark, sommer 1:50 000.

Oppmøte: Bykrysset i Lommedalen kl 18.

Offentlig Transport: Fra Bekkestua: kl 17.17 med buss 150. Bytte på Bærums Verk til nr 210 kl 17.31. Fra Sandvika: Buss nr 210 kl 17.12. Ankomst kl 17.42.

Mer informasjon og påmelding: Se mer på baerum.dntoslo.no innen 21. april. Se også Generell turinformasjon. Begrenset antall.

AVLYST - Orreleik på Krokskogen

Alle markaturer og aktiviteter i nærmiljøet med start fram til 30. april AVLYSES pga. koronavirus. ”Vårens vakreste eventyr” utspiller seg i marka om tidlig om morgenen. Orrhanene samles til mannjevning ...

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Peter Gillis De Besche