Utsatt inntil videre. Skuddårstur på tvers av Nordmarka (DNT Oslo 26-45 år)

Fellestur

Dato
28. mars kl. 08:00 - 17:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Aktivitet Skitur, Dnt2645, Dnt2645oslo
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn
Turkode
DNT Oslo 26-45
Dette arrangementet er over!

Vi feirer skuddsårsdagen med ski på beina og satser på en lang og knallfin dag i marka, hvor vi beveger oss fra vest til øst i Nordmarkas hjerte, i selskap med andre skiglade turfolk i aldersgruppen 26-45 år.

Denne turen passer for deg som liker å gå lange skiturer med passe tempo. Vi legger inn pauser underveis så det skal bli nok tid til å nyte mat og drikke og omgivelsene på denne turen som er omlag 40km i lengde.

Turen starter på Ringkollen, og for å komme seg dit er det lettest å ta skibussen som Skiforeningen setter opp i helgene. Hver deltager har selv ansvar for å kjøpe sin egen billett, og dette må gjøre senest kl 14 dagen i forveien. Men jo før jo bedre. Per 6.1 er ikke sidene til skibuss-tilbudet oppe og går, men dette regner vi med det blir ordning på innen turen vår. Selvsagt er det også mulig å dukke opp på Ringkollen ved hjelp fra egen skyss, men da må dette avklares med turlederne i forkant så vi har det å forholde oss til.

Ruten vi følger, gitt ålreite løypeforhold, går fra Ringkollen og sørøstover i retning Kikutstua. Herfra går vi videre mot Gørjahytta, hvor vi prøver å legge inn en serverings-pitstop. Anbefaler da folk å ha med kontanter til dette, da de ikke tar kort og mobildekning mht til Vipps er meget ustabil. Fra Gørja går vi skogveiløypa som trekker mot Hakadal, hvor vi får en fin nedkjøring på slutten.

For øvrig skal det bli bra med pauser underveis, og dette er ingen hastetur i så måte. Tempoet vil være jevnt og behagelig for de som er godt vant med å gå langt på ski i løpet av en dag.

Ta med:

  • Skitøy, samt ekstra skift av ullundertøy/superundertøy til overkroppen og tørre sokker
  • Pausejakke/genser, som holder deg varm og tørr når vi stopper opp
  • Mat og drikke til en dag på tur, gjerne varm og kald drikke
  • Skismøring etter forholdene, for dem som fortsatt har smøreski
  • Evt kontanter til serveringssted
  • Kart Nordmarka Vinter 1:50.000 der skiløypene er tegnet inn

Turens varighet er regnet til å bli ca 8 timer, men dette kan det bli avvik fra med tanke på skiføret og hvordan vi treffer på togtidene på Hakadal, som blir vårt hjemreisested mot Oslo igjen.

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Aasmund Bie Aalvik
  • Ann-Kristin L. Mathiesen
  • Torgrim Skogheim