DNT ung SAGA (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
6. juli kl. 09:30
Til dato
12. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Sommer, Ungdom, Breheimen
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Bjørnhollia , Grimsdalshytta , Snøheim
Turområde
Lillehammer-Rondane, Rondane (se kart)
Turkode
12797

Vil du skape din egen SAGA? Dette er en klassisk langtur fra hytte-til hyttetur gjennom to nasjonalparker! DNT ung viser veien fra Ringebufjellet i sør, mellom kjempene i Rondane og over Dovre nasjonalpark i nord. Dette er en tur for deg som har litt erfaring med å gå på tur i fjellet før og er i god fysisk form.

Turen begynner med Rondane i det fjerne, men fjellene blir større og mer virkelige i løpet av dagene som går. Vel inne i Norges eldste nasjonalpark går vi mellom kjempene som rager over 2000 m.o.h og spiser god mat på de betjente hyttene. Vi legger Rondane bak oss og går over Dovre nasjonalpark i retning mot Hjerkinn, men snur oss hele tiden for å få med oss de siste glimtene av kjempene i sør. Store deler av turen består av lettgått høyfjellsterreng med noen ekstra høydemeter de siste dagene. Ivrer du etter den klassiske hytte- til hytteturen hvor du kan legge hverdagen bak deg er dette tingen!

 

Program:

Dag 1: Ankomst Eldåbu (1012 moh) 15 km

Du kan starte denne turen på to steder. Det første alternativet er at du kan møte turleder på Oslo sentralbanestasjon klokka 09:30. Se etter turleder i rød turlederjakke. Vi tar da toget sammen til Ringebu stasjon hvor vi hopper på en maxitaxi som tar oss opp på Venabygdsfjellet. Du kan også møte opp direkte på Ringebu stasjon når toget fra Oslo kommer klokka 12:49. Togbillettene kjøper du selv. Vi anbefaler å kjøpe billett til toget som går klokken 09:34 fra Oslo S. Billetter kan deltakere kjøpe på nettsiden til NSB.

Første del av turen går til Eldåbu hvor vi skal overnatte første natten. Dette er turens desidert korteste etappe, 15 km. Vel fremme på hytta steller vi i stand en felles middag med mat som turlederne har kjøpt inn. Etter mat tar vi en gjennomgang av turen vi har foran oss, vi satser på å bli litt bedre kjent utover kvelden.

NB! Deltakerne må bestille og betale togreisene selv. 

Dag 2 - Eldåbu til Bjørnhollia (895 moh) 17 km/ 6 timer

I dag har vi en etappe som er estimert til 17 km og cirka 6 timer foran oss. Turen går nordover i høyfjellsterreng til Bjørnhollia. Denne hytta er betjent, så her får vi servert 3-retters middag. Dette er beskrevet som et lettgått tur som får oss ordentlig i gang før lengre turer venter.

Dag 3 - Bjørnhollia til Øvre Dørålseter (1073 moh) ca 20 km/ 7 timer

Nå skal vi endelig komme litt tettere på fjellene vi har sett de siste dagene! Turen går mellom noen av kjempene i Rondane før vi ender opp ved øvre Dørålseter hvor vi også i dag slipper å lage maten vår selv :-) Med sine gode to mil er dette en av turens lengste dager, antatt gangtid er sju timer.

Dag 4 - Øvre Dørålseter til Grimsdalshytta (997 moh) 6 timer

I dag skal vi videre nordover, nemlig til den superkoselige Grimsdalshytta. Vi beveger oss ut av Rondane nasjonalpark og legger kjempene bak oss, en dag med litt opp og ned som er anslått til seks timer gangtid. 3-retters middag venter oss på ettermiddagen når vi ankommer hytta.

Dag 5  - Grimsdalshytta til Hjerkinn ( 1017 moh) - Hjerkinn, buss til Snøheim

Dagen idag bruker vi på å forflytte oss ut til Hjerkinn. Turen fra Grimsdalshytta til Hjerkinn er lang, men vi bruker hele dagen. Siste biten inn til Snøheim er det ikke lov å gå, her tar vi skyttelbussen/Snøheimbussen.  Bortskjemte som vi er blitt, får vi også her servert 3-retters middag, men det trengs også etter lange dager på tur. Toppen av kransekaka står for tur neste dag.

Dag 6 - Snøhetta (2286 moh)

Vi skal avslutte eventyret med en tur på Snøhetta. Turledere og gruppa i felleskap kan bestemme om man ønsker å gå hovedtoppen eller om man velger den litt mindre gåtte Vestoppen, som er hakket mer luftig. Forhåpentligvis får vi fint vær slik at vi kan se tilbake på hele distansen vi har lagt bak oss den siste uka. Vi feirer endt tur med boller, brus og god middag på kvelden.

Dag 7 - Snøheim - Kongsvoll (886 moh), hjemreise

Turens siste dag står for tur, med Hjerkinn togstasjon som mål. For å komme dit må vi ta bussen tilbake fra Snøheim. Toget går sørover mot Oslo klokken 15:41 eller 18:30 hvis du skal nordover mot Trondheim.

NB! Deltakerne må bestille og betale togreisen selv. 

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon:

Pris:
Kroner 3000
Ikke-medlemstillegg kr 400,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Prisen inkluderer fullpensjon (overnatting, middag, frokost, niste og termos) på Bjørnhollia, Øvre Dørålseter og Grimsdalshytta og Snøheim, kost og losji på Eldåbu samt turlederkostnader.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 12 (pluss 2 turledere)

 

Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Annet

Denne turen krever at du har noe erfaring med fjelltur fra tidligere. Du må også være i normalt god form. Sjekk ut link til pakkelistene for utfyllende forslag til utstyrsbehov for sommerturer i fjellet. På en slik tur som dette trenger man ikke større sekk enn 40-50 liter med tanke på at all mat ordnes på hyttene, og man kun trenger lakenpose til overnatting. Sekken bør ikke veie mer enn maks 8-10 kg. Veier den mer, har du med for mye klær og utstyr.

Vi er selvforsynte på mat hele turen takket være hyttene vi besøker. Det kan likevel være lurt å ha litt snacks, nøtter og sjokolade lett tilgjengelig i sekken. En drikkeflaske eller drikkesekk med vann er også viktig å ha med. Det kan også bli en lang togtur hjem på søndag, så en liten ekstra matpakke eller litt penger til niste på toget er en fordel.

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Rondane Sør, Rondane Nord og Dovrefjell-Snøhetta, alle 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Eldåbu
Bjørnhollia
Øvre Dørålseter
Grimsdalshytta
Snøheim

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter.

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

 

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

 

DNT ung SAGA (19-30 år)

Vil du skape din egen SAGA? Dette er en klassisk langtur fra hytte-til hyttetur gjennom to nasjonalparker! DNT ung viser veien fra Ringebufjellet i sør, mellom kjempene i Rondane og ...