Småbarnstur til Gjendebu (opp til 6 år)

Fellestur

Fra dato
29. juni 2020 kl. 17:00
Til dato
3. juli 2020
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Barn, Jotunheimen, Familie, Gjendebu, Barnefamilietur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Gjendebu
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12763
Dette arrangementet er over!

Dette er turen for de som vil ta med de aller minste barna inn i fjellheimen! Gjendebu ligger vakkert til i enden av Gjendevatn, med stor tumleplass for barna. Vi fyller dagene med turer tilpasset små føtter, finner fine leirplasser, bader, har eventyrstund og finner på mange morsomme aktiviteter. Gjendebu er et bilfritt og mobilfritt sted - her kan alle senke skuldrene.

For barn opp til 6 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Gjendebu

 • Oppmøte på Gjendebu senest kl 17. Møte med turlederne, felles informasjonsmøte og gjennomgang av turprogram. Oppmøte tid er lagt opp til at dere kan ta båten fra Gjendesheim kl. 15.20, som også korresponderer med buss. Vi anbefaler å kjøpe billett til båten på forhånd (se lenke til Gjendebåten lenger ned)
 • Middag kl 17.30.
  Bli-kjent-lek og lesestund etter middag.

Dag 2 til 4: Ut på tur, trivelige leirplasser, lek, bading og hyttekos

 • Frokost og smøring av nistepakker.
 • Felles informasjon og lek på tunet før turavgang.
 • Turer og aktiviteter. Turlederne setter sammen dagens turprogram når de har blitt bedre kjent med både barn og voksne, forholdene i fjellet og fått tips fra vertskapet. Vi tar lunsjen ute på tur eller tilbake ved hytta. Aktuelle turer og opplevelser er:
  • Vi går oppover Storådalen og finner en hyggelig leirplass. Bading, lek og deilig, medbrakt niste.
  • Vi rusler innover Veslådalen på jakt etter en ny, trivelig leirplass. Husk fiskestanga om du vil prøve fiskelykken!
  • "Barnas favoritt". Planleggingsmøte for barn og turledere før turavgang. Foresatte kan ta seg ein ekstra kopp kaffe, mens barna og turlederne bestemmer hva de vil ta foreldrene med på denne dagen. Vi skal ikke se bort i fra at tegninger og mimelek tas i bruk når barna og turlederne skal informere om dagens turmål og hva vi skal gjøre og se på turen. De av barna som vil kan få være turledere på omgang.
  • Vi finner ting i naturen og lager "naturbilde" et sted langs stien.
  • Eventyrstund og bålkos tilbake ved hytta.
 • Hvilestund og frilek tilbake på hytta. 
 • Middag kl. 17.30

Dag 5: Tur med bålkos og hjemreise

 • Båten til Gjendesheim går fra Gjendebu klokken 08.35 og 16.25. De som har anledning til å bli utover dagen kan nyte nok en herlig dag på tur! Familier som må dra tidlig gjør dette etter eget opplegg denne dagen. 
 • Frokost og smøring av nistepakke.
 • Lek og aktiviteter på tunet, mens voksne pakker og rydder ut av rommene. 
 • Informasjon fra turlederne, før vi går en kortere tur. Lek og aktiviteter langs stien og lunsj rundt bålet.
 • Felles avskjed på tunet i god tid før båtavgang til Gjendesheim kl. 16.25.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.
11. juni: Det har blitt utført mindre justeringer i turprogrammet på grunn av DNTs smittevernregler. Aktivitetsprogrammet er som før. Endelig dagsprogram for dag 2 til 4 vil bli besluttet og informert om av turlederne.

Pris

Barn: Kr 2990,-
Voksne: Kr 5120,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 350,- og voksne kr 700,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, overnatting inkl. sengetøy og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos. Familien bor på 2-4 sengsrom. I enkelte tilfeller vil det være nødvendig at familier deler rom. 

Passer turen for vår familie?

Turen og aktivitetene er tilpasset de aller minste barna, men både barn og voksne må kunne gå en times tid i rolig tempo på sti i ulendt terreng. De voksne må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. 

Alder er satt til opp til 6 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen.

Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Familiene bor på 2-6-sengsrom. Familier med 2-3 personer vil i enkelte tilfeller måtte dele rom med andre familier. 

Les mer om hytta
Gjendebu 

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding.

Smitteverntiltak på turer og hytter

På alle DNT-turer så vil deltakerne ha tilhørighet i en gruppe på maks 20 deltakere og turledere, som blant annet vil følge samme dagsprogram, dele soverom og spisebord. Det er lagt til rette for at alle som ikke bor i samme husstand kan holde minst en meter avstand. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta og både turlederne og vertskapet vil kunne hjelpe om det er noe dere lurer på.

DNT har utarbeidet en instruks for smittevern både for fellesturer og for hyttene som det er viktig at alle deltakere er forberedt på. Vi ber både foresatte og barn om å sette seg inn i reglene som gjelder og hva det er viktig å tenke på ved deltakelse på turer og aktiviteter i regi av DNT og for besøk på DNTs hytter. Det er også viktig å oppdatere seg på de siste anbefalingene fra FHI og følge disse før dere deltar på tur.

Hvordan komme til Gjendebu?

Med kollektivtransport:
Buss: Valdresekspressen går direkte til Gjendesheim via Fagernes om sommeren. Rutetider for Valdresekspressen finner du her.
Tog: Ta tog til Otta. Billetter og rutetider finner du på Vys nettsider. Videre med buss til Vågåmo og buss derfra til Gjendesheim. Se rutetider for bussen her.

Med egen bil: Kjør til Gjendesheim via Fagernes eller Otta/Vågåmo. Parker på den store parkeringsplassen 2 km før du kommer til Gjendesheim Turisthytte. Herfra går det skyttelbuss til brygga hvor dere skal ta båten. 

Gjendebåten: Det går ikke bilvei til Gjendebu, så man tar Gjendebåten inn fra Gjendesheim. Se rutietider og kjøp billett til Gjendebåten her. Båten er ikke inkludert i prisen eller forhåndsbestilt fra vår side. Vi anbefaler at dere forhåndsbestiller biletter i god tid. 

Kart

Calazo Jotunheimen (1: 50 000). Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr

Her er link til en generell pakkeliste for sommertur. 

Husk å ta med:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekken.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Ta gjerne med fiskestang, Gjendebu er kjent for gode fiskemuligheter!

Før påmelding

Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur sommer". Når du melder deg på turen, bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Turledere og aktivitetsledere har ansvar for gjennomføring av turen og tilrettelegging av aktiviteter.

Mer informasjon

Kontakt vårt Infosenter eller kom innom et av våre Tursentre om du har spørsmål angående turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 22, mandag til fredag mellom 08.30 - 16.00. E-post: info@dntoslo.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse.
 
 
Kategori: Fjelltur BT

Småbarnstur til Gjendebu (opp til 6 år)

Dette er turen for de som vil ta med de aller minste barna inn i fjellheimen! Gjendebu ligger vakkert til i enden av Gjendevatn, med stor tumleplass for barna. Vi fyller ...

Kontaktinformasjon: