Hyttetur i Jotunheimen (16-24 år)

Fellestur

Fra dato
29. juni kl. 10:00
Til dato
3. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Topptur, Jotunheimen, Ungdom
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo , Fondsbu , Gjendebu
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
12795

På denne turen får du prøve deg på noe av det beste Jotunheimen har å by på!

Bli med inn i hjertet av Jotunheimen og opplev klassiske DNT hytter, spennende topper og få en utfordring med på kjøpet. Dette er en tur for deg som har litt erfaring med å gå på tur i fjellet før og er i god fysisk form.

Program

Dag 1 - Ankomst Gjendebu (995 moh)

Vi møtes på Oslo Bussterminal ved plattformen til Valdresekspressen klokka 10.00. Vi tar bussen sammen til Gjendesheim klokka 10.25. For de som vil kjøre egen bil/blir kjørt eller kommer fra et annet sted, kan dere møte på Gjendesheim klokka 15.00.
Videre tar vi Gjendebåten fra Gjendeosen klokka 15.15. Vi er fremme på Gjendebu klokka 16.00. Vi sjekker oss inn på hytta og rommene våre, og er vi effektive får vi kanskje tid til en liten ettermiddagstur før middag. Etter middagen tar vi et ferdaråd om morgendagens topptur, samt de kommende dagene vi skal ha på tur sammen.

NB! Deltakere må kjøpe billetter til bussreisen selv. Det anbefales å gjøre dette på nett før reisen. Det kan gjøres på Nor-Way bussekspress sine hjemmesider.

Dag 2 - Topptur

Turlederne og gruppen kommer i felleskap frem til hvilken tur man ønsker å få til denne dagen. Avhengig av gruppens forutsetninger, vær og vind. Mulighetene er mange, og noen av dem er Slettmarkspiggen eller Svartdalspiggen. Er været dårlig kan Gjendetunga være et fint alternativ.

Tilbake i hytta nyter vi nok en god middag og godt selskap med spill og avslapning i peisestua etter en lang dag på tur.

Dag 3: Gjendebu - Torfinnsbu (1.063 moh), ca 15 km/6-8 timer
Denne dagen skal vi forflytte oss en ganske lang og krevende etappe gjennom mektige Svartdalen med store fjell på alle kanter. 

På plass på Torfinnsbu får vi forhåpentligvis muligheten til å nyte solnedgangen over Bygdin, mens vi lager middag fra selvbetjeningslageret.

Dag 4: Torfinnsbu - Fondsbu (1.065 moh), 22 km/8-10 timer
Dette blir siste turdag og vi skal bevege oss videre til Fondsbu via Bygdin. Dette er nok krevende etappe på med rundt 750 høydemeter opp og ned. Turen tar oss gjennom et fantastisk høyfjellsterreng som gir utsikt langt sørover, over Bygdin og større fjell dypere inn i Jotunheimen. Det er også et alternativ å gå langs Bygdin dersom den nye ruten er blitt etablert godt nok.

Vel fremme på Fondsbu blir vi tatt godt imot av evigglade bestyrer Solbjørg som har lagt klar en fantastisk 3-retters middag til oss. Er vi heldige synger Solbjørg for oss til maten. Dette er en minneverdig opplevelse. Gode og slitne kommer vi oss til slutt til sengs og kan se tilbake på en herlig tur sammen.

Dag 5 - Hjemreise
Idag står hjemreisen for tur. Vi legger opp til å ta lokalbuss som går fra Eidsbugarden klokka 16.50 til Tyinkrysset, hvor vi hopper på Valdresekspressen kl 17.40 slik at vi er tilbake i Oslo 22.11.

Hva vi bruker tiden til før bussen går er opp til oss, kanskje vi tar en dagstur etter form eller et bad i fjellvannet før vi hopper på bussen?

Turledere bestiller plass på denne avgangen, så det anbefales at deltakerne gjør det samme. Søk Tyinkrysset - Oslo Bussterminal på Nor-Way Bussekspress sine hjemmesider for å bestille billetter 5. juli kl 17.40. Billett til lokalbussen kan kjøpes om bord eller i mobil-app samme dag.

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris:
Kr. 1900,-. 
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-. Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: fullpensjon (middag, frokost, niste og overnatting på Gjendebu og Fondsbu), kost og losji på Torfinnsbu, Gjendebåt-billetter og turlederkostnader.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 10 (pluss 2 turledere)

Annet
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Denne turen krever at du har noe erfaring med fjelltur fra tidligere, og helst topptur også. Du må også være i normalt god form. 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer. På en slik tur som dette trenger man ikke større sekk enn 40-50 liter med tanke på at all mat ordnes på hyttene, og man kun trenger lakenpose til overnatting. Sekken bør ikke veie mer enn maks 8-10 kg. Veier den mer, har du med for mye klær og utstyr. Litt snacks, nøtter eller sjokolade er lurt å ha i sekken til enhver tid. Det samme gjelder en vannflaske lett tilgjengelig.

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Turkart Jotunheimen Vest og Øst 1:50 000.

Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Gjendebu
Fondsbu
Torfinnsbu

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

 

 

Hyttetur i Jotunheimen (16-24 år)

På denne turen får du prøve deg på noe av det beste Jotunheimen har å by på! Bli med inn i hjertet av Jotunheimen og opplev klassiske DNT hytter, spennende ...

Kontaktinformasjon: