Avlyst DNT ung på telt- og topptur i Femundsmarka (13-16 år)

Fellestur

Fra dato
19. juni kl. 15:00
Til dato
21. juni
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Basecamp, Ungdom, Leir, Fjelleir
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Femundsmarka, Jotunheimen (se kart)
Turkode
12737
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Dette er turen for deg som har lyst til å oppleve uberørt natur i et av de fineste turområdene i Norge.

Bli med oss på en ordentlig villmarkshelg med telting, matlaging på primus og topptur til storslåtte Sølenmassivet.

Program

Dag 1: Sølenstua til Søre Ørsjøen, 7 km

Vi møtes i Oslo sentrum kl.15.00, og kjører opp til Sølenstua i en 9-seter leiebil. Akkurat hvor oppmøte blir i Oslo sentrum opplyses om i et infobrev fra turledrene i forkant av turen. men det blir et sted det er lett å komme seg til per kollektiv. Turen opp til Sølenstua er beregnet til 3 timer og 30 minutter. Vi tar sikte på å være fremme mellom 18.00 og 19.00. Vi fordeler fellesutstyr og pakker oss klare for å gå ca. 7 km inn til området ved Søre Ørsjøen. Her slår vi opp telt, rigger oss til en fin camp og lager oss en god middag. På kvelden snakker vi litt om morgen dagen

Dag 2: Inn i Sølenmassivet, 8 km

I dag går turen inn til Sølenmassivet. Dette er en tur på ca. 8 km. Vi lar telt og det vi ikke trenger i løpet av dagen bli i camp, og går med lett sekk. Turen går via Skardtjønna, som er et idyllisk lite vann med god utsikt. Kanskje det er her vi spiser lunsj? Deretter går vi de siste 2 km og 300 høydemetrene til Midtre Sølen (1755 moh.). Vi nyter utsikten så lenge vi bare ønsker, før vi trasker ned igjen til camp. Vi nyter en velfortjent middag i godt selskap og koser oss utover kvelden.

Dag 3: Tilbake til Sølenstua og hjemreise

Tidlig søndag morgen spiser vi frokost, pakker ned telt og gjør oss klare for turen tilbake til Sølenstua på ca. 12 km. Vi går sør for Ørsjøvola og ned under tregrensa på vei tilbake til bilen, med en lunsjpause underveis. Vi satser på å reise fra Sølenstua mellom 15.00 og 16.00, og er tilbake i Oslo utpå kvelden (tidspunkt avhenger av trafikken).

Husk å ta med egen mat til frokost, lunsj og snacks! Turledere tar med middagsmat

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

 

Generell informasjon

Pris:

Kroner 900,-. 
Ikke-medlemstillegg kroner 400,-. Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Prisen inkluderer leie av 9-seter, mat, utstyrsleie og turlederkostnader.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 6 (pluss 2 turledere)

Annet

Alle deltakere vil få tilsendt et deltakerbrev fra hovedturleder minimum 2 uker før turstart med den siste oppdaterte informasjonen og tips til utstyr og pakkeliste.

DNT stiller med middagsmat for hele oppholdet. Deltakere må ta med egen lunsj, frokost og snacks. Det er viktig at mathensyn blir meldt inn til administrasjonen i forkant. Enten ved påmelding eller over mail før tur. Det kan også være lurt å ha med litt snacks lett tilgjengelig i sekken. Litt sjokolade, nøtter eller en blanding er det beste som mellommåltid.

Utstyr: 
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.

Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Kart og ruteinformasjon

Norgesserien 10067 Engerdal 1:50 000. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

 

DNT ung på telt- og topptur i Femundsmarka (13-16 år)

Dette er turen for deg som har lyst til å oppleve uberørt natur i et av de fineste turområdene i Norge. Bli med oss på en ordentlig villmarkshelg med telting, ...

Kontaktinformasjon: