Asdøljuvet fra Solli

Fellestur

Dato
8. august kl. 11:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Bading, Asdøljuvet, Juving, Solli, Asdøltjern
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn , Vandregruppa
Turområde
Oslomarka, Vestmarka, Kjekstadmarka og Hurumlandet (se kart)
Dette arrangementet er over!

Som en vestlandsdal i miniatyr kan Asdøljuvet by på en forlokkende villmarksnatur i Vestmarka, like utenfor Oslo. På denne turen blir du garantert våt, på beina i elva eller etter et bad i Asdøltjern.

Vi har stor interesse for turen gjennom Asdøljuvet og vært så heldige å få med flere turledere. Vi har derfor kunne gi plass til flere deltakere men har nå likevel måtte stoppe for flere påmeldinger. Vi deler deltagerne opp i to grupper gjennom hele turen.

Turen: Fra Solli gård går vi delvis på sti, delvis på skogsbilvei inn til Asdøltjern. På vegen går vi via Myggheim og flystyrtområdet fra ulykken lille julaften i 1972. Fra Asdøltjern følger vi elva Asdøla et kort stykke før vi tar av stien til Haukelia der vi tar en liten pause. Så følger vi stien ned til Asdøl i Sylling.

Juvet: Fra Asdøl i Sylling følger vi kløfta som elva har laget. Dette er det berømte Asdøljuvet. Her venter en fantastisk naturopplevelse med steile fjellvegger og en vakker foss. Vi må krysse elva flere ganger, første del er tilrettelagt med bruer. Etter en bratt kneik ca. halvveis opp juvet går stien nærmere elva, som må steingås flere ganger. Dette krever god balanse og gode sko- noen foretrekker "badesko" på deler av strekningen. I år har vi en ekstra utfordring med mange trefall i juvet men dette gjør det bare ekstra spennende! Vi skal sørge for at alle kommer seg trygt gjennom juvet og resten av turen men alle må være forberedt på å utfordre seg selv og at vi bruker ca 1,5 time for å få alle gjennom strekningen på 1 km gjennom juvet. Det kan derfor bli noe venting ved elvekryssingene. Det er ca 300-400 meter av turen gjennom juvet som er utfordringen og slik situasjonen er nå må alle forberede seg på å bli våte på beina. Steinene i elva er sleipe og noen steder er det best å vade fremfor å hoppe fra stein til stein. Ta derfor med et ekstra par sko for bruk i elva slik at du kan ta på tørre sokker/sko når vi er oppe fra juvet. Såkalte "badesko" er supre.
Det er lagt ut noen bilder fra juvet på Bærum Turlags facebook-gruppe "Markaturer for voksne" https://www.facebook.com/groups/247046743253684/

Vel oppe ved Asdøltjern og et forfriskende bad og en pause, runder vi vannet på sydsiden. Derfra følger vi hovedsakelig samme vei tilbake til Solli.

Turen vil ut fra lengde normalt ha blitt gradert som "Middels" men er likevel gradert som "Krevende" på grunn av et relativt kort stykke i elva der balanse, trefall og vading kan by på utfordringer. Turen kan imidlertid fint gjennomføres for alle med normal turerfaring.

Terreng og lengde: Varierende fra skogsbilvei til rufsete stier og steingåing. Godt fottøy anbefales. Det er stor sannsynlighet for å bli våt på beina i løpet av denne turen. Turen er 13 km lang og tar 4-5 timer. Selve Asdøljuvet er ca 1,5 km.

Ta med: Mat og drikke for en tur på 4-5 timer. Det er gode bademuligheter i Asdøltjern; ta gjerne med badetøy og håndkle. De som er vant med å bruke vandrestaver kan ta disse med som ekstra støtte dersom vi må vade i elva.Ta gjerne også med ekstra sokker, myggmiddel og solkrem. Ta med egen håndsprit og munnbind. Vi hjelper hverandre opp juvet og da kan det noen ganger være vanskelig å holde tilstrekkelig avstand. Se også Generell turinformasjon.

Forbehold: I perioder etter mye regn kan det bli for stor vannføring i elva og da er ikke Asdøljuvet gangbar. I så fall kan turen bli lagt om ved at vi følger sti og skogsbilvei tilbake til Asdøltjern.

Avmars: Fra utfartsparkeringen 400 m nedenfor Solli gård i Asker kl. 11.00. Retur til samme sted ca kl 16.00.

Mer informasjon om turen: Påmeldte deltagere får tilsendt mer informasjon om turen via epost i månedsskiftet juli-august

Les Bærum Turlags øvrige smittevernregler

 

 

 

Asdøljuvet fra Solli

Som en vestlandsdal i miniatyr kan Asdøljuvet by på en forlokkende villmarksnatur i Vestmarka, like utenfor Oslo. På denne turen blir du garantert våt, på beina i elva eller etter et bad ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kari Strandenæs
  • Jan Eldegard Hjelle
  • Signe Revold
  • Svein Arne Lilleløkken