Avlyst Singeltur Aurlandsdalen 35-45 år

Fellestur

Fra dato
19. august 2020 kl. 08:35
Til dato
23. august 2020
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Singeltur, Hyttetur, Turkatalog2020
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Aurlandsdalen Turisthytte , Geiterygghytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
12721
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Pga korona

Aurlandsdalen er spektakulær og vakker. Turopplevelsen blir enda vakrere når man har noen å dele naturinntrykkene med. Turvennene finner du på denne stien i Skarvheimen. 

Vi starter turen på 1.229 meter over havet. Der aklimatiserer vi oss i to dager, med turer, bading, padling og hyttekos. Deretter starter vår vandring ned til Aurlandsdalen. Den villeste etappen tar vi siste turdag - gled dere!

Singelturene skiller seg fra andre turer ved at det er en viss kjønnsfordeling. Du går sammen med andre single på din egen alder med mulighet for å få nye turvenner.

Dag 1 Finse stasjon - Geiterygghytta 1.229 moh, ca 15 km/5 t.
Oppmøte ved nedgangen til plattformen til toget på Oslo S 20 minutter før avreise. Se monitor i avgangshallen. Avreise med Bergenstoget fra Oslo S kl 08.35 til Finse (1223 moh), ankomst kl. 12.35. Etter en presentasjon og informasjon om dagens etappe går vi over jernbanen og starter fotturen opp til Klemsbu. Vi tar en avstikker til Sankt Pål (1695 moh) - navnsatt av Lord Garvagh d.e. - hvis godt vær. Sankt Pål har en fantastisk utsikt over Finse og Hardangerjøkulen (den sjette største isbreen på Norges fastland) og helt ut til Gausta i den ene retningen og mot Jotunheimen i den andre. Vi er framme på hytta til ca middagstid og ser fram til oppvartning av vertskapet på Geiterygghytta - der vi skal bo i to døgn.

Dag 2: Opphold Geiterygghytta
Vertskapet er elleville til å bade, og starter gjerne dagen med et morgenbad sammen med dere. Etter en rolig frokost er vi klare for tur. Naturen rundt Geiterygghytta er storslått - vill og vakker! Jaja-benken er dagens mål, og dere kan se fram til en nydelig rundtur - i retning Hallingskarvet. Kanskje finner vi overnattingshula til den fredlause som vandret rundt her for mange år siden?

Tilbake på hytta kan det fristes med padletur, rotur, bading eller klapping av fjellkatta Milli. Kvelden er deres! 

Dag 3: Geiteryggen - Aurlandsdalen Turisthytte, 820 moh, ca 20 km/7 t.
Nå skal vi starte på turen ned mot Aurlandsdalen og dagens etappe starter med litt stigning i retning rett nord. Vi får god utsikt mot naturinngrepene som er gjort i denne delen av dalen, da vi ser ned til regulerte Vestredalsvatnet og kraftgata og bilveien langs dette vannet.  Vi  går samtidig i et flott fjellandskap og passerer Steinbergdalen turisthytte.  Stien videre er lagt høyt i en frodig fjellside øst i Stemmerdalen. Vi forstår vi nærmer oss selveste Aurlandsdalen når vi merker fjellene ruver høyere over oss og dalen blir smalere. Etter mange timer på tur, har vi fortjent en skikkelig god kveld på Aurlandsdalen Turisthytte. Og den starter med middag.

Dag 4: Dagstur Aurlandsdalen, ca 15 km/6 t. 
Denne klassiske fotturen ned Aurlandsdalen er viden kjent. Aurlandsdalen representerer noe av det vakreste og mest storslagne i norsk natur. Stupbratte fjell kaster seg loddrett ned i dype elvegjel, og på toppene er det panoramautsikt. Små bekker og mektige fosser - nedlagte gårder og gamle støler. Sjelden flora med bl.a. Fjelldronningen, en av våre vakreste fjellblomster. Nesten 500 plantesorter finnes i dalen som er et eldorado for blomsterelskere. Aurlandsdalen byr på rike naturopplevelser. Det er en vandring gjennom natur og kultur. Buss tilbake fra Vassbygdi kl.17.05 til Østerbø, ankomst kl 17.30. Avslutningsmiddag og sosialt samvær.

Dag 5: Hjemreise
Etter en god frokost tar vi buss fra Østerbø kl 09.25 til Ål, ankomst kl 11.10. Tog fra Ål kl 11.15 til Oslo S, ankomst kl 14.45

Med forbehold om endring i programmet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris:
Kr 5 450,- fra Finse/til Ål
Kr 6 618,- fra/til Oslo
Ikke-medlemstillegg kr 800,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting, turleder, busser, alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 20 (+to turledere)

Annet:
Alder til deltakere på denne turen er fra 35 til 45 år.

Til orientering: På kvelden på dag 2,  har dere fri til å gjøre hva dere ønsker. Det er ikke satt av turledere/instruktører til disse aktivitetene, slik at dette skjer på deltakernes ansvar.

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: Rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Aurlandsdalen 1:50.000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Geiteryggen
Aurlandsdalen Turisthytte Østerbø

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

 

 

Singeltur Aurlandsdalen 35-45 år

Aurlandsdalen er spektakulær og vakker. Turopplevelsen blir enda vakrere når man har noen å dele naturinntrykkene med. Turvennene finner du på denne stien i Skarvheimen.  Vi starter turen på 1.229 ...

Kontaktinformasjon: