Gjennom vakre Langsua

Fellestur

Fra dato
13. juli kl. 08:20
Til dato
17. juli
Alternative datoer

13. til 17. juli 2020
31. august til 4. september 2020
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Liomseter
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Turkode
12677

Langsua fra vest mot øst er en fin variant i et område som enda ikke er oppdaget av massene. Her ligger selvbetjeningshyttene på rad og rekke, åpent landskap som gir deg pusterom, myke stier og en avslutning på Liomseter med full service. Ta turen og nyt vakre Langsua!

Hytta Storeskag, ligger ved foten av det flotte fjellet Skaget (1685 moh) som er det høyseste fjellet i Langsua nasjonal park. Vi bor første natten på denne hytta. Herfra går turen på myke stier gjennom det vakre seterlandskapet i Langsua nasjonalpark. Turen tar oss fra Valdres til Gausdal. Hele tiden ser vi Jotunheimens bratte tinder i det fjerne, mens vi selv beveger oss i et mykere fjelllandskap uten de bratte stigningene. I Langsua er det spor etter setring og beiting, så her går du virkelig på seterstier. Nå beiter det mest sau og hest i området, men kanskje får du også se spor etter tamreinen som ferdes her.Vi bor på selvbetjeningshytter hver natt bortsett fra den siste natten. DNTs selvbetjeningshytter er koselige hytter der man selv må hente ved og vann, og all mat lager vi selv. På disse hyttene kommer man nær naturen og ikke annet lys forstyrrer stjernehimmelen enn det lille lyset vår egen hytte lager. 

Program:

Dag 1 Ankomst Storeskag, selvbetj, (1.124 moh)
Oppmøte på Oslo bussterminal 08.20. Valdresekspressen går 8.35 fra Oslo til Heggenes, ankomst kl 12.13. Videre med taxi/ekstrabuss kl. 12.20 helt inn til hytta Storeskag. Vi spiser litt før vi tar en ettermiddagstur i område. Det er kanskje naturlig å gå opp på Storeskag som har en stigning 540 høydemeter og tar ca. 2 timer opp, vi kan da tømme sekken og tar med det som trengs til en dagstur/topptur. Men man kan også gå andre hyggelige turer i området. Her får gruppa bestemme og gjerne dele seg. Om kvelden blir det informasjon om turen og hyttekos.

Dag 2 Storeskag - Skriurusten, selvbetj. (1040 moh), ca 12 km/4 timer
Finfin tur over Skagsflye - åpent og flatt landskap på ca 1.100 moh. Deretter passerer vi Butindbue og går videre over Marsteinhøgda høyeste punkt på turen ca 1.340 moh. Deretter ned igjen på ca 1.100 høydemetere, kryssing Langsudalsbekken og ned til Skriurusten.

Dag 3 Skriurusten - Storkvolvbua, selvbetjent (1.200 moh), ca 16 km/5 timer
I dag tar vi turen rundt Nordre Langsua (ca 1.545 moh).Vesterheimshytta passeres på vei ned fra Hyllefjellet. Deretter snur vi nesen nordover igjen - forbi Langsuplassen og i flott terreng til Storkvolvbua. Ta gjerne en kveldstur opp til de vakre kulpene vest for Storkvolvbua. (Følg ruta mot Storhøliseter ca 4-500 metere og ta av når dere ser vannet. I andre enden av dette finner dere kulpene.)

Dag 4 Storkvolvbua - Liomseter - ca 16 km/5 timer
Det er to flotte turalternativer til Liomseter, den ene nord for Nonstjønnkampen og den andre sør for. Vi velger oss ruta sør for og følger ryggen sørover til Liomseter. Nydelig utsikt. Vel framme blir vi vartet opp med middag, som vi slipper å lage selv og mulighet for en deilig dusj. Vi prater om turen og hygger oss en siste kveld sammen.

Dag 5 Hjemreise fra Liomseter
Vi tar oss god tid til frokost før vi setter oss på ekstrabussen kl 10.00 til Lillehammer, ankomst ca kl 11.30. Videre med tog til Oslo kl 13.10 med ankomst Oslo S kl. 15.26.

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon

Pris:
Kr. 4 260,- fra Heggenes/til Lillehammer
Kr. 5 142,- fra/til Oslo

Ikke-medlemstillegg kr 800,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Transport fra Heggenes/til Lillehammer, overnatting, turleder og alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. NB! Hvis noen ønsker å variere frokost/nistepakkene sine på selvbetjeningshyttene, kan det være greit å ta med seg litt ferskt brødDet er kun knekkebrød på selvbetjeningshyttene.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 10 stk (pluss 1 turleder)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: lengde blå/terreng blå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Annet:
Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

NB! Det er ikke lenger tillatt å benytte sovepose i sengene på DNT Oslo og Omegn sine betjente hytter. Lakenpose kan benyttes, evt. leie sengetøy

Kart og ruteinformasjon:
Topo 3000 Langsua nasjonalpark 1:50.000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Les mer om hyttene her: 
Storeskag
Skriurusten
Liomseter

Selvbetjeningshytter
: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset.

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
 Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Gjennom vakre Langsua

Langsua fra vest mot øst er en fin variant i et område som enda ikke er oppdaget av massene. Her ligger selvbetjeningshyttene på rad og rekke, åpent landskap som gir ...

Kontaktinformasjon: